Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Kas/141

Vergi affı yapılandırması bir ay daha uzatıldı..

1417261759976

Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun'un sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yoğun talep üzerine vergi affı yapılandırmasının bir ay daha uzatıldığını açıkladı

Maliye Bakanı Şimşek, yoğun talep üzerine yapılandırmada başvuru ve ödeme tarihlerini 1 ay uzatacaklarını, bugün itibariyle başvuran 3,5 milyon kişinin 33,4 milyar lira alacak yapılandırdığını bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını belirterek, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık'a kadar yapabileceğini bildirdi.

Yapılandırmadaki son rakamlara ilişkin de bilgi veren Şimşek, bugün itibariyle sadece vergi dairelerine yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğunu ve 33,4 milyar lira alacağın yapılandırıldığını söyledi. Batman'a hareketinden önce, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun'un sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, "af niteliğinde" olmamasına rağmen, vatandaşların kanuna büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bakan Şimşek, bugün itibariyle sadece vergi dairelerine yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğunu ve kanun kapsamında 33,4 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızdan ve sektörlerden gelen yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada bazı alacaklar için son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay süre ile uzatılmasına ilişkin karar, Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yapılandırma hükümlerinden azami sayıda vatandaşımızın yararlanması amacıyla Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına yönelik Kanunda öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri 1 ay uzatılacak. Yani vatandaşlarımız, söz konusu borçları için başvurularını 1 Aralık'a kadar değil, 31 Aralık'a kadar yapabilecek."

ÖDEME SÜRESİ DE UZAYACAK
Aynı şekilde, 31 Aralık 2014'e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatılacağını aktaran Şimşek, ilk taksit ödemelerinin, 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini bildirdi.

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/11/29/vergi-affinda-sure-uzatildi-iste-o-tarih

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

 

Blogumu Beğenir misiniz?

Kategoriler

Arşiv

Bağlantılar

Son Yorumlar