
Mevlana toplantısından kalan birkaç fotoğraf…
19 Nisan 2023 Çarşamba / Mevlana toplantısından kalan birkaç fotoğraf…
Kandıra’da Mevlana Akşamı.
19 Nisan 2023 Çarşamba / Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyeleri Kandıra Şiir Akşamları Nisan ayı programında İslam alimi, şair, müderris, mutasavvuf, Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi andılar.
Davetliler önce Ayyıldız Restoranda topluca iftar yemeği yediler. Sonra Kandıra Yelken sinemasına geçildi.
Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz’ün açılış konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatma Üçler ile Tarihçi Cem Ulutaş Mevlana’yı ve yaşadığı dönemi tanıttılar. Katılımcıların Mevlana’nın şiirlerini seslendirmelerinden sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Kandıralı Prof. Dr. Murat Sülün, Mevlana’nın kişiliği ve görüşleri hakkında doyurucu bilgiler verdi.
Kandıra Şiir Akşamlarına bekleniyoruz… 19 Nisan 20.30
Kandıra Şiir Akşamları
MEVLANA CELELEDDİN-İ RUMİ Anma Etkinliği
Prof. Dr. Murat SÜLÜN Marmara Ü. İlahiyat Fak.
Fatma ÜÇLER Kocaeli Ü.
Cem ULUTAŞ Tarihçi
19 Nisan 2023 Çarşamba
20.30
Kandıra Yelken Sineması
BİZKANDIRAYIZ KÜLTÜR PLATFORMU
Farma Pastanesinde çay molası…
6 Nisan 2023 Perşembe / Kandıra’da iftar sonrası Farma Pastanesinde çaylarımızı yudumladık…
Hemşerimiz Ertan Koç’tan Alanya hatıralarını dinleme imkanı bulduk…
Kandıra’da Aşık Veysel Anması
22 Mart 2023 Çarşamba / Kandıra’da Aşık Veysel Anması
Büyük halk ozanı Aşık Veysel ölümünün 50. yıl dönümünde Bizkandırayız şiir topluluğu tarafından anıldı. Kandıra Yelken Sinemasında düzenlenen programı topluluk üyelerinden eğitimci Sebahat Ulutaş sunarken Aşık Veysel’in eserlerini sağlık çalışanı sanatçı Derya Demirel sazıyla seslendirdi.
Öncelikle Veysel’in yaşam öyküsü anlatıldı. Ardından halk ozanı, aşıklık geleneği ve Anadolu da halk şiirleri türlerinden bahsedildi. Aşık Veysel’in şiirleri de topluluk üyeleri tarafından seslendirildi.
Şiir okuyanlar arasında bulunan ve programa İstanbul’dan katılan Prof. Dr. Demir Kürşat Yıldız, hemşehrileri Aşık Veysel’i tanıyan annesi ve babası ile yaptığı mini röportajları aktardı. Ömer Arslan, Aliye Erdoğmuş, Mustafa Yıldız, Olcay Tokdemir, Nurşen Aynagöz, Begüm Uslu, Gülümser Arslan, Beyza Tokdemir, Cem Ulutaş, Prof. Kürşat Yıldız, Müfide Ecevit Aşık Veysel’in şiirlerinden örnekler sundular. Emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer ve Mustafa Yıldız, Aşık Veysel ile ilgili anektodlar anlattılar.
Plaket takdimi
Program katılımcılara katkı belgesi ve sunumu gerçekleştiren Sebahat Ulutaş’a plaket verilmesinden sonra tamamlandı. Gecenin sürprizi ise katılımcıların, Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz’e Kandıra Şiir Akşamlarını sürekli olarak düzenlemesi ve Kandıra kültürüne katkılarından dolayı plaket vermeleriydi.
Sebahat Ulutaş’a plaketi Ç.Y.D.D. Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Milletvekili aday adayı Mehtap Memiş, T.H.K. Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz verdi. Katılımcı belgeleri de şiirleri okuyan tüm katılımcılara dağıtıldı.
Büyük ilgi
Katılımcılar arasında; Prof. Dr. Demir Kürşat Yıldız, CHP Milletvekili aday adaylarından Mehtap Memiş, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi Başkanı Sevim Deren, T.H.K Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, emekli edebiyat öğretmenleri İpek Sümer, Mustafa Yıldız, Sevim Yılmaz, Nazlı Can Yılmaz, Mehmet Demirel, Seyhan Demir, Mine Öğren, Ayhan Demir, Ayla Yenişen, Hasan Yenişen, Volkan Bulgurcu, Veysel Şenol, Erkan Yaşar, Celil Sağlam, Aliye Erdoğmuş, Halil Erdoğmuş, Beyza Tokdemir, Olcay Tokdemir, Begüm Uslu, Belgin Yüksel, Müfide Ecevit, Kenan Caner, Naziker Sazoglu, Yuksel Koca, Ahmet Güdük, Kemal Günay, Emre Gülekin’de vardı.
Aygün Aynagöz’e; “2017 YILINDA medya’da SOSYAL HAYATIMIN İZLERİ” kitabı…
15 Mart 2023 Çarşamba / Bizkandırayız Platformu Başkanı Aygün Aynagöz’e; “2017 YILINDA medya’da SOSYAL HAYATIMIN İZLERİ” ismini verdiğim 404 sayfalık 68. kitabımı takdim ettim.
Vahapzade Kandıra’da Anıldı
22 Şubat 2023 Çarşamba / Kandıra Şiir Akşamlarında “Türklüğün Ebedi Sesi Bahtiyar Vahapzade” anıldı. Bizkandırayız Şiir Topluluğunun Yelken Sinemasında gerçekleşen toplantısı, emekli edebiyat öğretmeni ve satranç eğitmeni Mustafa Yıldız moderatörlüğünde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Filoloji
bölümü araştırma görevlisi Sayalı Hasanzade de Azerbaycanlı Türk Şair Bahtiyar Vahapzade ile ilgili bilgi vererek soruları cevapladı.
Etkinlik depremde hayatını kaybedenler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bahtiyar Vahapzade’nin 1999 Gölcük depremi üzerine yazdığı şiir klibi Kahramanmaraş depremindeki fotoğrafları ve Bahtiyar Vahapzade’nin tanıtım videosundan sonra, söyleşisi ile devam etti.
Nazım Hikmet’i Kandıra’da Anma
15 Ocak 2023 Cumartesi / Nazım Hikmet’i Kandıra’da Anma… Biz Kandırayız Şiir Topluluğu Nazım Hikmet’in doğum günü dolayısı ile anma programı düzenledi.
15 Ocak 2023 Pazar günü Kandıra Yelken Sineması’nda gerçekleştirilen toplantı Sağlık çalışanı ve saz sanatçısı Derya Demirel’in müzik dinletisi ile başladı. Ardından T.R.T Arşivinde gösterilen Nazım Hikmet belgeselinden kendi sesinden bir bölüm dinlendi.
Biz Kandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz’ün sunuş konuşması ve okuduğu şiir’den sonra Gazeteci Yazar Mustafa Küpçü Nazım Hikmet’i çeşitli yönleriyle anlattı. Katılımcıların ilgisi ve çeşitli katkıları ile oldukça keyifli bir sunum tüm izleyicilerin beğenisini sağladı.