Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

ahsen okyar
16May/25Kapalı

Bizkandırayız Şiir Topluluğundan, Teşekkür Sertifikası

12

12 Mayıs 2025 Pazartesi / Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Amir Ateş programında kendilerine destek veren Kocaeli Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Yavuz ile Konservatuar Müdürü Adil Yıldırım’a teşekkür sertifikası sundu.

Bizkandırayız Topluluğu'nun sözcüsü Aygün Aynagöz, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve Sahne ve Performans Sanatları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özdil, Adil Yıldırım ve Murat Yavuz’u makamlarında ziyaret ederek hazırlanan teşekkür sertifikalarını takdim etti. Bu ziyaretler, topluluğun sanata ve kültürel etkinliklere olan bağlılığını göstermekte ve destek verenlerin katkılarının önemini vurgulamaktadır.

Kandıra Şiir Akşamları, yerel sanatçıların ve şairlerin eserlerini sergileyerek, topluluk içerisinde sanatsal bir atmosfer yaratmayı amaçlamaktadır. Bu tür etkinlikler, hem sanatın gelişimine katkı sağlamakta hem de toplumsal dayanışmayı güçlendirmektedir. Bizkandırayız Şiir Topluluğu, bu tür organizasyonlarla Kocaeli’nin kültürel hayatına önemli katkılarda bulunmayı hedeflemektedir. Destek veren kurumlar ve bireyler, bu süreçte önemli bir rol oynamakta ve topluluğun gelişimine katkıda bulunmaktadır.

28Nis/25Kapalı

Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi, 23 Nisan 2025 Çarşamba

Yeni belge(11)_2

27Nis/25Kapalı

Demokrat Kocaeli Gazetesi, 22 Nisan 2025 Salı

2025.04.22c

21Nis/25Kapalı

Kandıra’da Amir Ateş’e saygı gecesi..

1

16 Nisan 2025 Çarşamba / Biz Kandırayız Şiir Topluluğu Kandıra’da Amir Ateş’e saygı gecesi düzenledi. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Yaşayan İnsan Ödülü sahibi Bestekar, hafız, mevlithan Amir Ateş programı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının katkıları ile gerçekleşti.

Sunuculuğu Malik Doğan’ın yaptığı programda Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz öncelikle Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezini sanatsal faaliyetlere açan Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, Konservatuar sanatçı ve hocalarına, belgeseli hazırlayan Pınar Aydoğdu Arslan’a, girişimleri ve desteği sebebiyle Belediye Meclis üyesi F. Evren Dinç’e ve sahnenin hazırlanmasını sağlayan çalışanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

16Nis/25Kapalı

Mavi Kocaeli Gazetesi, 15 Nisan 2025 Salı

2025.04.15a

16Nis/25Kapalı

Bugün Saat: 19.00’da Kandıra Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezindeyiz!..

IMG-20250414-WA0014

14Nis/25Kapalı

16 Nisan Çarşamba akşamı Saat: 19:00’da Kandıra H. Yelkencioğlu Kültür Merkezinde buluşuyoruz…

WhatsApp Görsel 2025-04-14 saat 09.51.18_8a97accc

14Mar/25Kapalı

Demokrat Kocaeli Gazetesi, 12 Mart 2025 Çarşamba

2025.03.12f

10Mar/25Kapalı

Kandıra’da Kadın Türkü ve Şiirleri

7 - Kopya

Bizkandırayız Şiir Topluluğu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü türküler ve şiirler okuyarak kutladı.

Kandıra Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen programda çok sayıda şiir ve türküler okundu. Çeşitli mücadelelerde ve özellikle son yıllarda artan kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlar için saygı duruşu yapılarak program başladı. Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz açılış konuşmasında Kadınlar günü dolayısı ile kısa bir konuşma yaptı. Yelken sinemasını kültürel faaliyetler için kullanıma açan Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür etti. Bekir Coşkun’un ‘’Ben Kadına Güvenirim’’ adlı makalesini okudu. Ayrıca Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘’Karadut’’ adlı şiirini seslendirdi.

Sanatçılar                                                                                  

Programın sunuculuğunu yapan Sabahat Ulutaş ve Hande Muradoğlu, kadınlar hakkında çeşitli şairlerin görüşleri ve şiirlerinden örnekler verdi. Türküleri seslendiren grup üyeleri içinde TRT de “Türküler Seni Söyler” yarışmasında dokuzuncu haftaya kadar başarılı bir şekilde performans gösteren Işılay Cansu Akkurt ve Ayşe Tuğçe Başkan; solist olarak, Kaval’da; Malik Doğan, Gitar’da; Birkan Boztuna ve Bağlama’da; Akif Akkurt sahne aldı. Tüm katılımcıların da katıldığı içinden kadın geçen türküleri söylediler.

6Mar/25Kapalı

8 Mart Kandıra H. Yelkencioğlu Kültür Merkezin de…

IMG-20250304-WA0014

23Oca/25Kapalı

Kocaeli Gazetesi, 23 Ocak 2025 Çarşamba

0

22Oca/25Kapalı

Maalesef….

IMG-20250121-WA0024

22Oca/25Kapalı

Biz Kandırayız Platformundan Vali Aktaş’a Ziyaret

WhatsApp-Image-2025_01_20-at-115640 - Kopya

20 Ocak 2025 Pazartesi / Biz Kandırayız Platformu Başkanı Aygün Aynagöz, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve beraberindeki üyeler, Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette, Platform faaliyetlerinin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ile ilgili bilgiler veren Aygün Aynagöz, Vali Aktaş’a kabullerinden dolayı teşekkür etti. Amir Ateş programına da davet etti.

Misafirleriyle bir süre görüşüp sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Biz Kandırayız Platformu Başkanı Aygün Aynagöz ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

21Oca/25Kapalı

Yarın akşam Kandıra da!.

IMG-20250114-WA0019

18Oca/25Kapalı

22 Ocak’ta Kandıra Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezindeyiz… İlgi duyanlar davetli…

IMG-20250109-WA0034

17Oca/25Kapalı

22 Ocak’ta Amir Ateş hocamız Kandıra’da…

IMG-20250109-WA0034

24Ara/24Kapalı

Bu akşam Şiirini al, Kandıra’ya gel etkinliği

IMG-20241223-WA0043

8Ara/24Kapalı

Geçen ay İstanbul’da önemli bir toplantıdaydık..

IMG-20241110-WA0097

10 Kasım 2024 Pazar / Aydili Sanat Derneği Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuarında bu yıl’da stand açtı ve program yaptı.

1Ara/24Kapalı

Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi, 27 Kasım 2024 Çarşamba

2024.11.27a

30Kas/24Kapalı

Özgür Kocaeli Gazetesi, 25 Kasım 2024 Pazartesi

2024.11.25a