Rumlar Neyi Kabul Etti ki? / Prof. Dr. Ata ATUN
BM Genel Kurulunun 66. Toplantısı nedeni ile temaslar yapmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Rumların Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama ve çıkarma yönünde başlattıkları çalışmalarla ilgili olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a dört maddelik, yapıcı, yapıcı olduğu kadar da barışçı bir öneri sunmuştu.
Hz. Mevlânâ’nın doğum günü kutlu olsun
Manisa - MEDAR Mevlânâ Düşüncesi Araştırmaları Derneği Başkanı Mehmet Veysi DÖRTBUDAK kardeşimden gelen mesaj ilgi ve tetkiklerinize sunulmuştur.
Türker; Türkiye gizli, üstü örtülü kriz yaşıyor
Kocaeli SMMMO Meclis Toplantısına DSP Genel Başkanı, YMM Dr. Masum Türker; “Türkiye gizli, üstü örtülü mali kriz yaşıyor.” Dedi.
YENİ T.C. ANAYASASI Hakkında Bazı Teklifler Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş
Yeni T.C. Anayasa’sının ihtisasım ve tecrübelerim dâhilindeki hükümleri hakkında teklif ve düşüncelerimi dikkat ve değerlendirmenize sunarım.
En kalbi selam ve saygılarımla… Prof.Dr.Nevzat YALÇINTAŞ
YENİ
TÜRKİYE SATILIYOR AMA NORMALLEŞİYORMUŞ… PROF. DR. NURULLAH AYDIN
TÜRKİYE SATILIYOR AMA NORMALLEŞİYORMUŞ...
PROF. DR. NURULLAH AYDIN
na741954@gmail.com
Türkiye; Din, iman, cennet, huri, Askeri Şura'da, MGK da oturma düzeni, kutlama, Suriye, Libya, askeri vesayetten kurtulma, yeni anayasa, ileri demokrasi açılım saçılım palavraları altında Türkiye'nin altın yumurtlayan tavukları özelleştirme kapsamında satıldı. Bazısı satılma sürecinde!
2003-2011 yılları arasındaki 8,5 yıllık iktidar döneminde toplam hisse/varlık satış/devir yoluyla 34 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirildi.
"KANDIRA KÜLTÜR-SANAT ŞENLİKLERİ TARIM ve HAYVANCILIK PANAYIRI" 28-29-30/09/2011
"KANDIRA KÜLTÜR-SANAT ŞENLİKLERİ TARIM ve HAYVANCILIK PANAYIRI"
KANDIRA KÜLTÜR - SANAT ŞENLİKLERİ TARIM ve HAYVANCILIK PANAYIRI
YER: PROF. TURAN GÜNEŞ KÜLTÜR SİTESİ YANI OTOPARK ALANI
TARİH: 28-29-30/09/2011
Günün Sözü: Borçla yaşayan insan, toplum ve devletin, kimliği ve kişiliği olmaz.
Günün Sözü: Borçla yaşayan insan, toplum ve devletin, kimliği ve kişiliği olmaz.
Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) 1. Kurultayı Deklarasyonu…
Dunya Ahıska Türkleri Birliği 1. Kurultayı Deklarasyonu ve Ahıska Türkleri Meclisi
MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIĞI FARKINDALIK OLUŞTURMAK ÖNEMLİ Mİ? Prof. Dr. Yıldırım B. DOĞAN
MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIĞI FARKINDALIK OLUŞTURMAK ÖNEMLİ Mİ? notları e-posta olarak geldi. Sevgili Prof. Dr. Yıldırım B. DOĞAN hocamıza şükranlarımı sunuyorum.
Prof. Dr. Yıldırım B. DOĞAN - Ankara Univ Tıp Fak Psikiyatri A.D
Madde kullanımı ve bağımlılığı yalnızca kişi ile sınırlı bir sorun değildir. Bütün toplumu ilgilendiren kapsamlı bir sorundur. Toplum bu sorunu bir bütün olarak algılamak durumundadır. Dolayısı ile çözüm içeren yaklaşımlar yalnız belli bir nüfus grubunu değil toplumu oluşturan tüm unsurları içine alır.
“Kocaeli Kent Kültür Bilincinin Oluşturulmasında Tarih ve Kültürel Turizm Marka Değerlerinin Araştırılması ve Tanıtılması” konferansı
T.C. Kalkınma Bakanlığı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında “Kocaeli Kent Kültür Bilincinin Oluşturulmasında Tarih ve Kültürel Turizm Marka Değerlerinin Araştırılması ve Tanıtılması” Konferansı yapılacaktır.
Dr. Masum Türker KSMMMO Meclisinde
Dr. Masum Türker, 29 Eylül 2011 Perşembe günü yapılacak Kocaeli SMMM Odası Meclis toplantısına katılacak.
DÜNYA’DA TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER? / Kerim ÖZBEKLER / Gazeteci-Yazar-Şair
26 Eylül 2011 Dil Bayramı
DÜNYA'DA TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER ?
Pakistan'da çok sayıda Orta Asya Türkü vardır, bunların 1 kısmı Çin zulmü altında bulunan Uygur Türkleridir. Bir kısmıda Rus İdaresi'nin zulmünden kaçan Türklerdir. Türkçe konuşmaktadırlar, sayıları kesin olarak belli değildir.
İran'ın kuzeyinde, Azeri Türkleri vardır. Türkçe konuşmaktadırlar, sayıları 20-25 milyon civarındadır.
Afganistan'ın yarısı Türktür, Rus ve Çin zulmünden kaçanların çoğu buradadır. Orta Asya şivesi ile Türkçe konuşmaktadırlar, dünya'nın diğer ülkelerine bu ülkede ki Türkler dağılmışlardır.
Kanada'da l50.000, Avustralya'da 150.000. ABD'de 2 milyon kişi Türkçe konuşmaktadır, tabi bunlar bu ülkelerde bulunan Türklerdir.
Torun Efe Okulunda 3. haftaya başlıyor
Ahmet Efe Küçük Ulugazi İlköğretim Okulunda birinci sınıfa gidiyor..
Bugün 26 Eylül 2011 Dil Bayramı… Türkçe’nin Yaygınlaşması İçin Neler Yapılabilir? / Kerim ÖZBEKLER / Gazeteci-Yazar-Şair
Bugün 26 Eylül 2011 Dil Bayramı
Türkçe'nin Yaygınlaşması İçin Neler Yapılabilir?
1- Dünyada ki bütün ülkeler için vize tek taraflı kaldırılabilir, cebinde en az 10.000 Dolar'ı olanın Türkiye'ye girmesine izin verilebilir. Türkiye'ye gelecek kişiler sokakta gezerken bile Türkçe öğrenebilirler, ülkeye hem döviz girer. Hem ticaret artar, hemde gelen yabancılar Türkçe öğrenmiş olurlar.
2- Hem resmi, hemde özel okullar Türkçe'nin gelişmesi için dünyada ki bütün insanlar için ''TÜRKÇE'Yİ TÜRKİYE'DE ÖĞRENİN...'' sloganı ile Türkiye'de ki resmi ve özel okullara çekilebilir, 1 aylık yatacak-yemek-okul ücreti hesap edilerek 1 yıllık veya 2-3-4 yıllık Türkçe öğretme proğramı uygulanabilir. Ülkeye hem döviz girmiş olur, hemde gelecekte Türkiye ile Türkçe öğrenen yabancıların Türkiye'ye faydası olur.
3- Her ülkede Türkçe öğreten okullar açılabilir veya her ülke ile ilgili ''Türk kültür Merkezi'' açılarak Türkçe'ye ilgi duyan herkese ücreti karşılığında Türkçe kursu verilebilir, bunu devlet yaptığı gibi özel şahıslarda yapabilir.
Kandıralılar Sakarya’da
Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, Sakarya’da Akçelik Fabrikasını, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp’i ve Sakarya Üniversitesini ziyaret etti.