Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

ahsen okyar
20Nis/25Kapalı

Orhan Balcı üstada emanetlerini bıraktım..

20250418_161936

18 Nisan 2025 Cuma / Orhan Balcı üstada emanetlerini bıraktım..

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yaman’ın imzaladığı; “Kocaeli İli (Kandıra) Doğu Bölgesi Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi Proje Alanı Değerlendirme Çalıştayı” kitabını ve Katılım Belgesini üstat Orhan Balcı’ya takdim ettim.

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin çalışmalarına her zaman ilgi gösteren içinde yazıları bulunan sevgili Balcı’ya; “medya’da KOCAELİ KANDIRALILAR DERNEĞİ –4 (20 Nisan 2006 – 26 Mart 2008)” kitabını da takdim etmeyi unutmadım.

14Nis/25Kapalı

Çalıştay kitapçığını ve katılım belgelerini aldık.

20250412_110105

12 Nisan 2025 Cumartesi / 8 Şubat'ta yapılan çalıştayın kitap haline getirilen kitapçığı ve çalıştaya katılanlara katılım belgeleri takdim edildi.

Kahvaltılı bir programla başlayan etkinliğe çok sayıda akademisyen, çevre gönüllüsü, uzman, hukukçu ve vatandaş katıldı.

13Nis/25Kapalı

Çadır Kandıra Sofrasın da

IMG-20250412-WA0067

12 Nisan 2025 Cumartesi / 8 Şubat'ta yapılan çalıştayın kitap haline getirilen kitapçığının ve 8 Şubat'ta çalıştaya katılanlara katılım belgesi takdim edilmek üzere kahvaltı organizasyonu düzenlendi ÇED raporunda tespit edilen eksiklikler sonrası, Kocaeli Çevre ve Doğa Derneği (KANÇED) Bilim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, projenin etkilerini bilimsel temelde değerlendirmek ve kamuoyuna doğru bilgi sunmak amacıyla organize edilen çalıştay, KANÇED Başkanı ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yaman öncülüğünde düzenlendi.

Kahvaltılı bir programla başlayan etkinliğe çok sayıda akademisyen, çevre gönüllüsü, uzman, hukukçu ve vatandaş katıldı. Katılımcılara, çalıştay kitapçığı ile birlikte katılım belgeleri takdim edildi.

Prof. Dr. Metin Yaman: “Bu belgeler sorumluluğun nişanesidir”

Hoşgeldiniz konuşmasında söz alan Prof. Dr. Metin Yaman, çalıştayın yalnızca teknik bir etkinlik değil; doğa, bilim ve halkın vicdanını temsil eden güçlü bir dayanışma örneği olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu belgeler birer katılım belgesi olmaktan çok daha fazlası… Yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir bir doğa ve geleceğe daha sağlıklı bir Kandıra bırakmak için gösterdiğiniz iradenin, emeğin ve sorumluluğun nişanesidir.”

Yaman, sekiz ayrı masa etrafında gerçekleştirilen titiz çalışmalarda projenin bugüne ve geleceğe dönük etkilerinin bilimsel çerçevede ele alındığını vurguladı.

Kocaeli Çevre Platformu Sözcüsü Ersöz: “Yılmadan mücadele edeceğiz”

Kocaeli Çevre Platformu Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü Muammer Hakkı Ersöz ise projeye yönelik eleştirilerini sıralayarak, yerel yönetimin çevresel çelişkilerine dikkat çekti.

Kartepe’de yapılan Turizm Çalıştayı ile çevreye zarar veren sanayi projelerinin aynı anda yürütülmesini eleştiren Ersöz, “Yılmadan mücadele edeceğiz” dedi.

Katılımcılar ve Uzmanlar Projeye Bilimsel Bakış Sundu

Etkinliğe katılan isimler arasında alanında uzman çok sayıda akademisyen, mühendis, hukukçu, yerel temsilci ve sivil toplum paydaşı yer aldı. Çalıştaya katılan isimler şu şekilde sıralandı:

Öğr. Gör. Adem Arı

Ekotarım Uzmanı Ahmet Kuşçu

Kocaeli Aydınlar Ocağı E. Başkanı Ahsen Okyar

Kocaeli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alp Aker

İş İnsanı Altınay Uçar

Biz Kandırayız Platformu Temsilcisi Aygün Aynagöz

Prof. Dr. Ayşe Engin Arısoy

Av. Banu Sözal

Av. Çiğdem Baloğlu

Dr. Öğr. Üyesi Erdal Ünal

Dr. Ersin Karagöz

Orman Mühendisi Hasan Kamiloğlu

Av. Hüseyin Acurman

Doç. Dr. Kenan Acar

Makine Mühendisi M. Özcan Taras

Makine Mühendisi Mehmet Ali Elma

Prof. Dr. Metin Yaman

Makine Mühendisi Muammer Hakkı Ersöz

4Nis/25Kapalı

KANÇED’den MİTİNG GİBİ BAYRAMLAŞMA

487698060_10234652077753829_6373775742822986410_nKANÇED’den MİTİNG GİBİ BAYRAMLAŞMA 

KANÇED Sarıhocalar Sapağında bayramlaştı.

31 Mart Saat 12.00’de Miting gibi gerçekleşen bayramlaşmaya ağırlıklı olarak Akçakese, Pirceler, Sarışeyh ve çevre köylüleri katıldı.

Toplantıda;

-KANÇED Dernek Başkanı Prof. Dr. Metin YAMAN,

-Muhtarlar adına Sarışeyh Muhtarı Tuncay İNCE,

-Kadınlar adına Pirceler Köyünden 70 yaşında Şerife TEZCAN,

Ve tekerlekli sandalyesi ile alana gelen Kısalar köyünden Beytullah GÜNEN konuşma yaptılar.

Yer yer sloganlarla kesilen konuşmalarla alan bir miting alanına dönüştü.

10Mar/25Kapalı

Basın toplantısı..

IMG-20250309-WA0448

16Şub/25Kapalı

Kocaeli Gazetesi, 13 Şubat 2025 Perşembe

2025.02.13b

10Şub/25Kapalı

Kandıra Çöp Tesisi Çalıştayı raporları

IMG-20250208-WA0015

8 Şubat 2025 Cumartesi / Kandıra Çöp Tesisi Çalıştayı gerçekleştirildi

- Kültürel Miras Masasının raporunu açıklayan Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross,

- Yüzey ve Yeraltı Masası’nın görüşlerini bildiren Dr. Şefik Ramazanoğlu,

- Çevre ve Halk Sağlığı Masası’ndan Prof. Dr. Azime Tezer,

- Tarım ve Hayvancılık Masası’nın görüşlerini aktaran Hüseyin Erdal Selçuk,

- Orman Masası’ndan Ufuk Pekmertol,

- Teknoloji Masası’nın görüşlerini aktaran Muammer Hakkı Ersöz,

- Sosyal Kabul ve Yaşam Masası’ndan Özcan Taras,

- Hukuk Masası’nın görüşlerini açıklayan Çiğdem Baloğlu,

9Şub/25Kapalı

Kandıra Çöp Tesisi Çalıştayı gerçekleştirildi: Çöp tesisi uygun değil!

IMG-20250208-WA0021

8 Şubat 2025 Cumartesi / Kandıra Çöp Tesisi Çalıştayı gerçekleştirildi: Çöp tesisi uygun değil!

ÇED sürecinde bulunan "Doğu bölgesi atık bertaraf ve düzenli depolama alanı" değerlendirme çalıştayı Kocaeli Çevre Platformu ve KANÇED tarafından gerçekleştirildi.

Kocaeli Çevre Platformu ve Kocaeli Kandıra Kültür Çevre Derneği (KANÇED) tarafından Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kandıra Çöp Tesisi Çalıştayında "Doğu bölgesi atık bertaraf ve düzenli depolama alanı" değerlendirme sonuçları açıklandı. Gerçekleştirilen çalıştayda 8 adet ilgili masa bilimsel çerçevede görüş bildirdi. Sonuç bildirgesi ise gerekli düzenlemelerin ardından Pazartesi günü kamuoyuna duyurulacak.

İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİ

Kültürel Miras Masasının raporunu açıklayan Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross, “Akçakese ve Pirceler Mahallelerinin dahil olduğu Kocaeli’nin tarihi geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan en eski yolun geçtiği yerdir burası. Hem antik dünyanın hem de günümüzün en önemli limanlarından birisi olan Nikomedya Limanı burada bulunmaktadır. Bu bölgede çok önemli keşifler yapıldı. Bölgede detaylı arkeolojik çalışmaların yapılması şart. Kurulması planlanan çöp tesisi ortaya çıkabilecek tarihi kültür varlıklarının yok olmasına sebep olacaktır” dedi.

8Şub/25Kapalı

Bugün…

IMG-20250207-WA0040

3Eyl/24Kapalı

Kandıralıların önemli kararları alacağı eylem karargahı…

IMG-20240901-WA0067

1 Eylül 2024 Pazar / Kandıralıların önemli kararları alacağı eylem karargahı…