Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

ahsen okyar
20Ağu/200

Yanarken de haddini bilmek varmış Halûk Hocam… / Esra Öztürk

AdsYz1_3

Yanarken de haddini bilmek varmış Halûk Hocam… / Esra Öztürk

Bir süredir kendisinin çalışma arkadaşlarından biri olan Esra Öztürk, 19 Ağustos'ta bir trafik kazası neticesinde kaybettiğimiz Ahmet Halûk Dursun Hoca'yı anlattı bizlere.

Bu başlığı atıp bir cümle yazmaya elimin gitmemesinin üzerinden iki ayı aşkın zaman geçti. Merhum Prof. Dr. Halûk Dursun’u, Halûk Hocamı ebedî aleme uğurlamamızın üzerinden de…

İnsanoğlu, var iken değerini yeterince bilemediği varlıklar elinden kayıp gidince dizini döver ve geriye dönüp bakınca anıların bir bir gönlünün kapısını çekip çıktığını görür. Fakat bazı anılar vardır ki ne onlar insanın gönlünü terk edebilir ne de gönül onları uğurlayabilir.

İşte ben de bunca zaman yazamadım. Yazarsam anıları uğurlarım sandım. Erteledim. Hem yanarken de haddini bilmek vardı. Haddimi bilmem lazımdı. Halûk Hocamızın yarım asırlık dostları, Galatasaray Lisesi’nde yapılan veda töreninde hıçkırıklara boğulan sınıf arkadaşları, birer çınar olmuş ve “profesör olduklarını gördüm” diye gururlandığı talebeleri, kendisinden el almış, yanında yıllanmış gençleri var iken ben şunun şurasında birkaç yıllık mazimizle Halûk Hocamızı ne kadar doğru anlamış ve gıyabında methiye düzecek hakka ve cürete sahip olmuş olabilirdim?

23Ağu/190

AMAN NE OLACAKSANIZ OLUN, SAKIN ‘SIRADAN VE SÜRÜDEN’ OLMAYIN! – Prof.Dr. Ahmet Haluk DURSUN

indirTrafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun hocadan, gençlere ÇOK ÖNEMLİ 20 öğüt:

AMAN NE OLACAKSANIZ OLUN, SAKIN 'SIRADAN VE SÜRÜDEN' OLMAYIN!
"Sevgili Gençler, gözümüzün bebeği, geleceğimiz gençler! Ne olur:

1- Meraklı insan olun; duyarsız, ilgisiz, heyecansız insan olmayın. Merak etmeye kendinizi alıştırın. Öğrenmenin başı merak etmektir.
Üzerinize vazife olmayan şeyleri de merak edin. Başta, tabiatı merak edin. Mesela, barajlardaki su seviyesini, buğday rekoltesini, fındık taban fiyatlarını, bu sene gelen turist sayısını, en çok hangi filmin izlendiğini, en fazla hangi kitabın sattığını, hangi müzenin gezildiğini, arkeolojik kazılarda neler bulunduğunu, nerenin nesinin meşhur olduğunu merak edin.

2- Bir merakınız olsun. Güzel sanatlarla ilgili bir merakınız olsun. Şiir yazamasanız bile ezberleyin.
Koleksiyoner bir ruha sahip olun. Ayrıca gezmeye, görmeye, öğrenmeye meraklı olun.

3- Soru sorma alışkanlığı edinin. Doğru adama, doğru soruyu sorun! Bizim millet 'Bilmiyorum' demez...
Takipçi olun; konularınızı, işlerinizi takip edin

4- Öğrenmeye doymayın. İşi, konuyu sadece ehlinden dinleyin, uzman görüşüne önem verin. Kesin karar vermeden önce şüphe edin.

5- Takipçi olun. Konularınızı, işlerinizi takip edin; kendi haline bırakmayın. Hele, kendi işinizi başkasına hiç bırakmayın. Eloğlu, elâlemin eşeğini ıslık çalarak ararmış. Kurda 'Niçin ensen kalın?' demişler, 'Kendi işimi kendim görürüm.' demiş.

2Ara/140

ALT TARAFI SELAMLAMA! – Prof. Dr. Ahmet Haluk DURSUN

fotografALT TARAFI SELAMLAMA! – Prof.Dr. Ahmet Haluk DURSUN

İstanbul Cemal Reşit Rey’de Türk Kültürüne Hizmet Vakfı 5. Türk Dünyası Türk Dili Şeref Ödülleri Tören’inde Kültür ve Turizm Bakanlığı adına bir selamlama için kürsüye çıkan Müsteşar Prof. A. Halûk Dursun’un irticalen yaptığı konuşma metni:

Efendim,

Ben buraya uzun bir konuşma yapmak için değil bu programın yani günün mana ve ehemmiyetine uygun bir selamlama için geldim.

İlk selamlayacağım kişi Dedem Korkut olacak ve sonra Divan-i Lugat-it Türk’ü yazan Doğu Türkistan’dan Kaşgarlı Mahmut’u, Kutadgu Bilig’i bize miras bırakan Yusuf Has Hacip’i selamlarım, Batı Türkistan’dan Ali Şir Nevai’yi.