Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Eki/231

KANDIRA KAYMAZ ERİKLİ KÖYÜNDE 100. YIL CUMHURİYET MEVLİDİNE DAVETLİYİZ

IMG-20231023-WA0015

KANDIRA ERİKLİ KÖYÜNDE 100. YIL CUMHURİYET MEVLİDİ

29 Ekim 2023 Pazar günü Kandıra Kaymaz Erikli köyünde 100. Yıl Cumhuriyet mevlidi okunacak.

Program Köy ortak fırınının önündeki meydanda gerçekleşecek.

Programı düzenleyen 100. Yıl Tarih ve Gelecek Topluluğu Başkanı Adem ARI; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında dualarımızı; “Milli Cihad”ımız Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız, Cumhuriyetimizin kurucuları, ülkemizi çağlar üzerinden aşırma hedefiyle bugünlere taşımada katkısı olan bütün devlet, düşünce, kültür ve teknik insanımız ve vatanımızı koruma mücadelesi yolunda şehit ve gazi olan adlı-adsız kahramanlarımız için yapacağız. Tabii ki ARI ailesinden, Köyümüzden, Kandıra’mızdan ve güzel ülkemizden ebedi aleme uğurladığımız büyüklerimizi de unutmayacağız.

Ülkemizin güzel seslerinden Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ilahi ve kasideler dinleyeceğiz. Ben Adem ARI; Türk-İslam kültüründe mevlitlerin yeri ve bizzat Atatürk’ün talimatıyla gerçekleştirilen Mevlit programlarını anlatacağım. Emekli Kandıra müftümüz Fahri Sağlık hocamızın da Cumhuriyetimizin faziletlerinden söz edeceği konuşmasına müteakip yapacağı dua ile programımız son bulacak.

İkramlar; Keşkek, İrmik Helvası, Üre ve Şeker Kamışı Suyu

Programımızda Türk tören yemeklerinden keşkek, Atatürk’ün en sevdiği tatlı irmik helvası, Kocaeli Yarımadası Türkmenlerinin Orta-Asya’dan getirdiği Üre-Öğre tatlısı ve şeker kamışı suyu ikram edeceğiz.

Allah her Türk vatandaşına böyle güzel günlerde dua etmeyi nasip etsin. Allah dualarımızı şimdiden kabul etsin. Cumhuriyete sahip çıkan fazilet sahibi vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramları kutlu olsun” diyerek bütün vatandaşlarımızı davet etti.

DAVETLİYİZ

Tarih: 29 Ekim 2023 Pazar

Saat: 13.15

Konu: Adem ARI (SAÜ Öğretim Görevlisi) “Türk-İslam kültüründe mevlitlerin yeri ve bizzat Atatürk’ün talimatıyla gerçekleştirilen Mevlit programları”

Fahri SAĞLIK (Emekli Kandıra Müftüsü) “Cumhuriyetimizin Faziletleri”

İkram: KEŞKEK, İRMiK HELVASI ve YEREL LEZZETLER

Yer: Kaymaz Erikli Merkez Mahallesi – KANDIRA

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Ahsen bey abim teşekkür ederim. Çok güzel bir haber olmuş. Bütün Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı dostlarımızı bekliyorum.


Leave a comment

Geri izleme yok.