Gazeteci Metin Karan: “Spora olan merakım beni gazeteciliğe itti”
Gazeteci Metin Karan, Kocaeli Basını üzerine Yaşayan Tarih Sohbetleri programında konuk oldu. Karan, spor merakının onu gazeteciliğe yönlendirdiğini ve 1974'ten beri bu mesleği sürdürdüğünü, 2025 yılında 50 yıllık bir kariyere ulaşacağını belirtti.
Kocaeli Dokümantasyon Merkezi’nin düzenlediği Yaşayan Tarih Sohbetleri programına konuk olan kentin sevilen simalarından olan Gazeteci Metin Karan hayat hikayesini, mesleğe nasıl başladığını ve spora olan ilgisini anlattı. Programın moderatörlüğünü Kocaeli Dokümantasyon Merkezi Çalışma Grubu Başkanı Müzeyyen Ünal gerçekleştirdi. Programa Kocaeli Dokümantasyon Merkezi Çalışma Grubu Başkanı Müzeyyen Ünal’ın yanı sıra Gazeteci Metin Kara ve oğlu Barkın Karan, İzmit Kent Konseyi eski Başkanı Hüseyin Erol, KYÖD eski Başkanı Mustafa Küpçü ve sevenleri katıldı.
Prof. Dr. Mehmet Bayrak’a; Kandıra Akademi’nin sertifikası..
15 Ocak 2025 Çarşamba / Vakıf Katılım Yöneticisi Cihat Kaymas, 12. Başkan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayrak’a (2016-2018), Kandıra Akademinin sertifikasını takdim etti.
Adana’da Selma Kuşçu yengemiz hanımefendiyi de kaybettik..
Ülke ve dünyamızı gezerken beraber olduğumuz Kuşçu Ailesinin bir tanesi Selma yengemiz hanımefendi ebediyete uğurlandı.
Meslektaşım ve Adana Aydınlar Ocağı Başkanlığı da yapan Hüseyin Kuşçu kardeşimin sevgili eşi Selma yengemiz hanımefendi yoğun geçen ve müdahale imkanı bulunamayan bir hastalık sonrası aramızdan ayrıldı.
Rabbim rahmet eylesin. Cennetini lütfeylesin.
Hüseyin Kuşçu kardeşime, evlatlarına, akraba ve dostlarına sabır ve sağlıklı ömürler dilerim.
7. Başkan Dr. İsmail Çapcı’ya (2006-2008), Kandıra Akademinin sertifikası..
15 Ocak 2025 Çarşamba / Kocaeli Kandıralılar Derneği 16. Başkanı Salim Yaşar, 7. Başkan Dr. İsmail Çapcı’ya (2006-2008),Kandıra Akademinin sertifikasını takdim etti.
Her Dört Kişiden Biri Düzenli Sosyal Yardım Alıyor; Sosyal Yardım Politikaları Toplumsal Gelişim ve İlerlemeyi Sekteye Uğrattı, Bedavacılık Kültürünü Yaygınlaştırdı! – Gürkan AVCI
Her Dört Kişiden Biri Düzenli Sosyal Yardım Alıyor; Sosyal Yardım Politikaları Toplumsal Gelişim ve İlerlemeyi Sekteye Uğrattı, Bedavacılık Kültürünü Yaygınlaştırdı! – Gürkan AVCI
Sosyal yardım politikalarının toplumsal ilerlemeyi ve sosyal gelişimi sekteye uğrattığını ve toplumda bedavacılık, avantacılık, harçlıkçılık kültürünü yaygınlaştırdığını kaydeden İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı, şunları söyledi:
22. Gençlerle Başbaşa’nın konuşmacısı Samir Omar
22. Gençlerle Başbaşa'nın konuşmacısı; Cibuti Cumhuriyetinden Samir Omar Houssein
Akça Koca Kültür Platformu, 22. Gençlerle Başbaşa Programına Cibuti Cumhuriyetinden Samir Omar Houssein ile devam ediyor.
Akça Koca Kültür Platformu, Gençlerle Başbaşa Programının yirmiikincisinde; Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu Samir Omar Houssein konuşmacı olacak ve “YENİ NESİL SOSYAL MANYAK” başlığı ile bilgi verecektir.
Kocaeli Emex Otel’deki toplantı 23 Ocak 2025 Perşembe günü akşamı 19:30’da başlayacak saat 21:30’da sona erecektir. Konuşmacının soruları da cevaplayacağı toplantıda çay ikramı yapılacaktır.
Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu toplantıya Platform üyelerini ve konuya ilgi duyanları bekliyor.
TRUMP ERDOĞAN’I NEDEN ÖVDÜ? – Ruhittin SÖNMEZ
TRUMP ERDOĞAN’I NEDEN ÖVDÜ? - Ruhittin SÖNMEZ
Önceki döneminde, ABD Başkanı Donald Trump zaman zaman CB Erdoğan ile anlaşmazlığa düşmüştü. Trump bu anlaşmazlıkların çözümünde bir devlet adamı vasfıyla değil, adeta bir mafya lideri gibi kaba ve çirkin üslup ve yöntemler kullanmıştı.
Trump’ın, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’;a gönderdiği mektup hatırlardadır.
“Sert adamı oynama. Aptallık etme!” ifadelerinin yer aldığı girişten sonra şu çirkin tehdit ifadelerini unutmak ne mümkün?
”Binlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmak istemezsiniz ve biz de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemeyiz ve bunu yaparız. Size bunun bir örneğini Pastör Brunson olayında yaşatmıştım.”
Erdoğan’ı binlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutarak yargılamak, Türk ekonomisini mahvetmekle tehdit eden ve örnek olarak Rahip Brunson vakasını gösteren bu mektup hala ABD’de Trump Tower’da sergileniyor.
Trump’ın, 07 Ekim 2019 tarihli tiviti de halen X’ te duruyor: “Daha önce de açık bir şekilde söylediğim gibi, tekrar ediyorum, eğer Türkiye benim müstesna ve eşsiz bilgeliğimle belirlediğim sınırların dışına çıkarsa (daha önce yaptığım gibi) Türkiye ekonomisini mahvederim.”
Kırık Cam Kuralı
Kırık Cam Kuralı
Olumsuzluklarla mücadeleyi nasıl başardınız?" sorusuna N. Y. Valisi Guiliani'nin cevabı:
"Metruk bir bina düşünün. Binanın camlarından biri bile kırık olsa, o camı hemen tamir ettirmezseniz, çok kısa sürede, oradan geçen herkes bir taş atıp, binanın tüm camlarını kırar.
Ben ilk cam kırıldığında hemen tamir ettirdim.
Bir elektrik direğinin dibine ya da bir binanın köşesine,biri, bir torba çöp bıraksın. O çöpü hemen oradan kaldırmazsanız, her geçen, çöpünü oraya bırakır ve çok kısa bir sürede dağlar gibi çöp birikir. Ben ilk konan çöp torbasını kaldırttım."
Bir sokağın suç bölgesine dönüşme süreci önce tek bir pencere camının kırılmasıyla başlıyor. Çevreden tepki gelmez ve cam hemen tamir edilmezse, oradan geçenler o bölgede düzeni sağlayan bir otorite olmadığını düşünüyor, diğer camları da kırıyor. Ardından daha büyük suçlar geliyor; bir süre sonra o sokak, polisin giremediği bir
mahalleye dönüşüyor. Bunu anlayan New York polisi, önce küçük suçların peşine düşmüş. Metroya bilet almadan binenleri, apartman girişlerini tuvalet olarak kullananları, kamu malına zarar verenleri, hatta içki şişelerini yola atanları bile yakalayıp haklarında işlem yapmış.
Polis bu kararlılığıyla "Küçük müçük, bizim için hiç fark etmez; bu sokağın, metro istasyonunun veya mahallenin suç üreten bir bölge olmasına izin vermeyeceğiz. " demiş.
'Kırık Cam Teorisi'
ABD'li suç psikologu Philip Zimbardo'nun 1969'da yaptığı bir deneyden ilham alarak geliştirilmişti.
Zimbardo, suç oranının yüksek olduğu, yoksul Bronx ve daha yüksek yaşam standardına sahip Palo Alto bölgelerine birer 1959 model Oldsmobile bıraktı.
Araçların plakası yoktu, kaputları aralıktı. Ve olup bitenleri gizli kamerayla izledi.
Bronx'taki otomobil üç gün içinde baştan aşağıya yağmalandı. Diğerine ise bir hafta boyunca kimse dokunmadı. Ardından Zimbardo ile iki öğrencisi 'sağ kalan' otomobilin yanına gidip çekiçle kelebek camını kırdı. Daha ilk darbe indirilmişti ki çevredeki insanlar (zengin beyazlar) da olaya dahil oldu.
Birkaç dakika sonra o otomobil de kullanılmaz hale gelmişti.
"Demek ki" diyordu Zimbardo, "ilk camın kırılmasına ya da çevreyi kirleten ilk duvar yazısına izin vermemek gerek. Aksi halde kötü gidişatı engelleyemeyiz. Anlaşılıyor, herhalde... İşe ilk kırılan camdan başlamak lazım.
İlk kırılan cam bağımsızlık...