Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Nis/181

Dolu dolu birlikte geçen yılların sonrasında Nihat Gürer ağabey ile ilgili birkaç not!.. / Ahsen OKYAR

yunanistan gezisi 10 eylül 1997

Dolu dolu birlikte geçen yılların sonrasında Nihat Gürer ağabey ile ilgili birkaç not!.. / Ahsen OKYAR

1970 yılların ortasında üç arkadaşım ile birlikte Kandıra’da Ülkü Ocaklarını kurmuştuk. MHP Kocaeli İl Başkanı olan Nihat Gürer ağabey ile 1975 yılında tanıştık. 1980 yılının Şubat ayında Kuruçeşme’de evime yakın bir yerde Dev-Sol’cuların silahlı saldırısına uğradım. 20 metre mesafeden atılan 7 adet kurşundan üç isabet aldım. Beni Yenidoğan’daki Sigorta Hastanesine götürdüler. Ailemden önce, bir düğünde bulunan ve haber alan Nihat Gürer Başkanımız ile kardeşi Meral Akşener hanımefendi ilk ziyaretçilerim olmuştu.

Nihat Gürer ağabey ile ilk yurt dışı gezimiz Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş hocamızın Kafile Başkanlığında 10 Eylül 1997 Çarşamba günü başladı. Batı Trakya - Yunanistan Gezisine; eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Dr. Alaattin Büyükkaya, Prof.Dr. Asaf Ataseven, Doç. Dr. Rehat Faikoğlu ve İzmit’ten dostlarımız ile birlikte 40 kişi katıldı. Otobüs ile gerçekleşen seyahat 15 Eylül'de sona erdi. Yanya, Kavala, Selanik, Gümülcine ve Ferecik'i gezip görürken, İskece eski Milletvekili Ahmet Faikoğlu, seçilmiş İskece Müftüsü Mehmet Emin Aga, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Işık Ahmet, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile de görüşme imkanı bulmuştuk. Melek yengemiz hanımefendi ile rahmetli Nihat Gürer ağabey seyahatin en neşeli kişileri olarak otobüsle gerçekleşen yorucu seyahatimizi kolaylaştırmışlardı.

3 Mayıs 1985 tarihinde Kocaeli Aydınlar Ocağının kuruluşunda, Kurucu ve ilk Yönetim Kurulunda da beraber görev almıştık. Yıllarca Aydınlar Ocağı faaliyetlerinin başında koşuşturmamız devam etmişti.

İzmit Ticaret Odası Başkanlığını yaparken, bende 1999-2005 yılları arasında Meclis üyesi ve Meclis Başkan Vekilliği görevinde bulunmuştum.

Petkim’den emekli olunca açtığı Sigortacılık Ofisinin de Mali Danışmanlığını yaptım.

40 yılı geçen tanışıklığımızda, Nihat Gürer her zaman bir ağabey, büyük ve Başkan olarak beni koruyup kolladı. Bir çok projede yer aldık. Acı ve sevinçlerimizi paylaştık. Ülkemizde neredeyse gitmediğimiz yer kalmadı.

Nihat Gürer ağabeyin hastalığı ve vefatı büyük üzüntü sebebi oldu. Allah’tan Nihat ağabeye nihayetsin rahmetini lutfetmesini dilerim. Melek yengemiz hanımefendi, birbirinden değerli evlatları ve kardeşleri başta olmak üzere bütün sevenlerine de sabır..

Kavala’da

10 Eylül 1997 Kavala’da..

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş.Rabbimden Rahmet ve Mağfiret dileriz. Mekanı cennet olsun.


Leave a comment

Geri izleme yok.