Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Kas/170

Yrd.Doç.Dr. Sakin Öner 17 Kasım’da İzmit’te

23511229_10155180524502874_7780738547595739274_o

Kocaeli Aydınlar Ocağı  Kasım ayı toplantısının konuşmacı misafiri Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner.

17 Kasım Cuma akşamı saat 19’da Otel Asya’da yapılacak programda, “Başöğretmen” Sakin Öner “EĞİTİM SİSTEMİMİZİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” konulu bir konferans verecek.

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın konferans programında, son dönemlerde defalarca değiştirilen Eğitim Sistemimizin mevcut durumu değerlendirilip, çözüm önerileri paylaşılacak.

Program konusunda açıklama yapan Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, “bu konferansta, Türkiye’nin bütün meselelerinin altında yatan temel sorunun yani Eğitim Sistemimizin ele alınacağını” söyledi.

Sönmez, konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner’in İstanbul’un büyük ve “nitelikli” liselerinde (İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Şehremini Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Behçet Kemal Çağlar Lisesi,  Vefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi’nde) yaptığı idarecilik görevleri sırasında “efsane müdür” olarak isim yapmış bir eğitimci olduğunu hatırlattı.

Sakin Öner, 12. Milli Eğitim Şurası’ndan itibaren bütün Milli Eğitim Şuralarına ve eğitimle ilgili tüm platformlara katıldı. Eğitim-öğretim alanındaki görüşlerini raporlar halinde çeşitli zamanlarda Bakanlığa sundu. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca branşında 1. sırada “Başöğretmen” unvanına layık görüldü. 2015 yılında Anadolu Eğitimciler Sendikası tarafından “Yılın Başöğretmeni” seçildi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez “Eğitim Sistemimiz konusunda en yetkin isimlerden birini,  Sakin Öner Hocamızı Kocaeli’de ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

***

unnamedYRD. DOÇ. DR. SAKİN ÖNER’İN ÖZGEÇMİŞİ

Sakin ÖNER, 1947 yılında Denizli ili Baklan ilçesinde doğdu. Yükseköğrenimini ve lisansüstü eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. 1971-1972 öğretim yılında Denizli Lisesi Edebiyat Öğretmeni olarak göreve başladı. 1975-2012 yılları arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Şehremini Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Behçet Kemal Çağlar Lisesi,  Vefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim yöneticisi olarak görev yaptı. Bu arada 1987-1998 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak çalıştı 2012 yılı başında emekli olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. oldu ve 2012-2016 yılları arasında İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptı.

12. Milli Eğitim Şurası’ndan itibaren bütün Milli Eğitim Şuralarına ve eğitimle ilgili tüm platformlara katıldı. Eğitim-öğretim alanındaki görüşlerini raporlar halinde çeşitli zamanlarda Bakanlığa sundu. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca branşında 1. sırada “Başöğretmen” unvanına layık görüldü. 2015 yılında Anadolu Eğitimciler Sendikası tarafından “Yılın Başöğretmeni” seçildi.

Şiir, eğitim tarihi, biyografi, kompozisyon, dilbilgisi ve ders kitabı türlerinde ve Osmanlıcadan çeviri olarak yayımlanmış kitapları vardır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyedir. Ayrıca Vefa Lisesi Eğitim Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi,  İstanbul Eğitim ve Öğretim Gönülleri Derneği Başkan Yardımcısı, Tevdak (Türk Eğitim Vakıfları Konseyi Liseleri Derneği ) Genel Sekreteri ve Aydınlar Ocağı Genel Başkan Yardımcısıdır.

Sakin ÖNER evli ve iki kız babasıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.