Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

15Kas/170

AYDINLAR OCAKLARI 46. BÜYÜK ŞÛRASI – Cafer GENÇ

AYDINLAR OCAKLARI 46. BÜYÜK ŞÛRASI - Cafer GENÇ
Dünkü köşe yazımda, Aydınlar Ocağı hakkında bilgi vermiştim. Bugün de sizlere, Aydınlar Ocakları’nın, Ankara, Başkent Öğretmenevi’nde,  27, 28, 29 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirdiği 46. Büyük Şura çalışmalarından söz etmek istiyorum.

Amacım, demokrasi anlayışından hareketle, sivil toplum kuruluşlarının, topluma hizmetlerini gündeme getirmektir. Böylece, sosyal hayatımızda önemli yer teşkil eden derneklerin varlık sebeplerini, amaçlarını, etkilerini, faaliyetlerini sorgulamanıza imkan vermiş olacağımı düşünüyorum.

27 Ekim 2017 Cuma günü saat 15.30 da, Açılış Toplantısı’yla başlayan 46. Büyük Şura çalışmalarının konusu ‘’21. YÜZYILDA TÜRK KÜLTÜRÜ VE MEDENİYETİ: MESELELER VE GELECEK TASAVVURU’’ ile ilgiliydi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılış yapıldı.

Açılış konuşmasını, ev sahibi olarak Ankara Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Sinan Demirtürk ve akabinde, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL yaptı. Misafir olarak MHP milletvekili Okay Vural ve 20 kadar eski parlamenter, BBP Başkanı Mustafa Destici, Sadi Somuncuoğlu, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, Türkiye Kamu Sen yetkilileri, Türk Eğitim Sen temsilcileri, profesörler, akademisyenler katılmışlardır ve konuşma yapmışlardır. Mazeretleri sebebiyle katılamayanların gönderdikleri mesajları okunmuştur. Velhasıl; katılımın, ilginin ve sevginin üst seviyede olduğunu söylemek isterim.

Şura çalışması, ‘’Türkiye’de Milli Eğitim ve Kültür’’ konulu panelle başladı. Konuşmacıları olarak, Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL, Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ, Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER hocalarımız katılmışlardır. Akşam yemeğinden sonra, şuranın birinci oturumu gerçekleştirilmiştir.

İkinci gün, her oturumda, yaklaşık 5 konuşmacının olduğu, 5 oturum gerçekleştirilmiştir. Bu oturumlarda çok önemli memleket meseleleri gündeme getirildi. Bazı bildirileri belirterek konunun önemine dikkatinizi çekmek istiyorum. ‘’Yüzyıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol, Türkiye ve Dini Meseleler, Değerler Eğitimi, Kadına Yönelik Şiddet ve Çözüm Yolları, Türkiye’nin Demografik Yapısını Değiştirme Gayretleri, Türkiye Jeopolitiği, Anadilimiz Türkçe,  Türk Milliyetçiliği Hareketi, Z. Gökap Aşısı, Erol Güngör- Kültür ve Milliyetçilik, ABD’nin Kerkük Kapanı, Özerklik Tartışmaları, Dilde-Fikirde-İşte Birlik, Medeniyet Tasavvurumuz, Türkmenler Meselesi ve İnsani Yardım…’’ konuları gündeme getirildi.

Benim de, Bursa Aydınlar Ocağı’nı temsilen katıldığım bu şura çalışmasına, ‘’Türk Kültürü ve Medeniyeti, Eğitim Meselelerimiz’’ konulu bildirimi sundum ve ‘’Türk’ün Destanı’’ şiirimi okudum. Saat 16.00’da sona eren oturumlardan sonra, Ankara Kalesi, Çıkrıkçılar Yokuşu, Taceddin Dergahı, Hamamönü gezisi gerçekleştirildi.  Akşam yemeğinden sonra, slayt gösterisi ve sanatçı Yılmaz Terzi ile Kerküklü ses sanatçılarının Kerkük konseri muhteşemdi. Duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Üçüncü gün, başkanlar toplantısıyla hazırlanan 46. Şura Sonuç Bildirisi okundu ve basın toplantısı düzenlendi. Anıtkabir ziyareti ve Polatlı gezisinden sonra 46. Şura Çalışmaları tamamlanmış oldu. Sizlerle, ‘’Şura Sonuç Bildirisi’’ni de paylaşarak isterdim ancak, yazımın uzun olacağını düşünerek mutlaka internetten bulup okumanızı tavsiye ederim. Kısa bilgi vermek ve bildiri konu başlıklarını belirtmek istiyorum.

AYDINLAR OCAKLARI 46. BÜYÜK ŞÛRASI SONUÇ BİLDİRİSİ

Aydınlar Ocakları 46. Büyük Şûrası, 27-29 Ekim 2017 tarihleri arasında, milli egemenliğin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, Türk milletinin varlık yokluk mücadelesi olan İstiklâl Harbi’nin yönetildiği, 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentinde gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, Atatürk’ün ilkelerini, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her türlü iç ve dış tehdit ve tehlikeye karşı korumaktır. Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” vecizesiyle kendisini Türk hisseden, büyük Türk Milletinin şerefli bir üyesi olmaktan mutlu olan insanların kurduğu bir devlettir. Kendisini Türk hissetmeyenlerin devletin asli unsuru olan Türklere ve Türk Milliyetçiliğine karşı kompleksli tavırları sona ermelidir.

Yokluklar içinde milletçe yapılan kutlu bir mücadele sonucunda, hasta ve tükenmiş bir imparatorluğun küllerinden, kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmayı başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Aydınlar Ocakları 46. Büyük Şurâsı, Türkiye’nin ve dünyanın karşı karşıya bulunduğu meseleleri müzakere ederek, aldığı kararları Yüce Milletimizin görüşlerine sunmayı millî bir vazife bilmiştir.

1.EĞİTİM

2. HUKUK VE DEMOKRASİ

3. EKONOMİ

4. DIŞ POLİTİKA

5. IRAK VE SURİYE TÜRKLERİNİN DURUMU

6. TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLER

7. TÜRK DİLİNİN KORUNMASI

8. ANKARA VE ORTA ANADOLUNUN SORUNLARI

Aydınlar Ocakları olarak Ankara’da düzenlediğimiz 46. Büyük Şuramızda alınan bu kararların milletimizin geleceği konusunda olumlu katkılar yapmasını diliyor sevgi ve saygılarımızı sunarız. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Şu kısa notlarımı da paylaşmış olayım:

*Faydalı ve etkili olan güzel bir programdı. Çok önemli konular gündeme getirildi. Şurayı organize eden ev sahibi dostum Dr. Sinan Demirtürk’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

*Aydınlar Ocakları’nın partiler üstü bir statüsü vardır. Türk milliyetçiliği düşüncesinde olan her partiden üyesi vardır. Yeni kurulan İYİ PARTİ’nin Kurucular Kurulu’na 4 üyemizin girmiş olduğu bildirildi. Bunlardan, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez dostumun konuşması beğenildi ve açıklamaları etkileyiciydi.

*Tanışmalar ve yeni dostluklar gerçekleşti. Yazarlar, kitaplarını imzalayarak hediye ettiler. Ben de, imzalı kitaplar aldığım gibi, bir hayli kitabımı da hediye etmiş oldum.

*Mühendis, Genel Müdür Haydar Çiftçi ile tanışmak ve samimi bir dost olmakla birlikte Aydınlar Ocakları’nda uzun yıllar görev alan Sakin Öner, Ahsen Okyar, Süleyman Uluocak, M. Kemal Cerrahoğlu, Şahin Ceylanlı, Cengiz Arslan, Hasan Ateşoğlu ve diğer gönül dostlarımla görüşmüş olmanın mutluluğunu yaşadım.

Türk milletinin var olması adına, Türk milliyetçiliği fikri ile Ötüken’den yola çıkan, Türkiye’yi yurt edip burada konaklayarak büyüyen ve Turan idealine yürüyen adsız kahramanlara, gönül erenlerine selam olsun…

http://www.yenidonem.com.tr/yazar/cafer-genc/aydinlar-ocaklari-46-buyuk-s%C3%9Brasi/6916.html

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.