Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Mar/150

AHMET TEKİN NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

images (1)AHMET TEKİN MHP NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Ahmet Tekin 1946 yılında Nevşehir’in Avanos Kazası’nın Karacauşağı Köyü’nde doğdu. İlkokulu bu köyde bitirdi. İlkokula devam ederken 9 yaşında hafızlığı da bitirdi ve Hafız Ahmet unvanını aldı.

1968 yılında İstanbul İmam Hatip Okulu’ndan birincilikle mezun oldu. İmam Hatip 6. Sınıfta iken notları çok yüksek olduğundan bir yıl erken mezun oldu.

1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü “pekiyi” derece ile bitirdi. 1974 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden “iyi derece” ile mezun oldu.

1973 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Umumi Sosyoloji Sertifikasını “Pekiyi” derece ile aldı. Hukuk Fakültesinde okurken Hukuk Felsefesi, Hukuk Sosyolojisi ve Hukuk Metodolojisi derslerindeki başarıları ve çalışmaları hocaları tarafından takdirle karşılandı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı’nda Doktoraya başladı. Tez safhasında bir ilahiyatçının Kamu Hukuku Doktorası yapması uygun görülmedi. Çalışmaları engellendi ve bu sebeple çalışmalarından vazgeçmiştir.

Adayın İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat olup önemli davaların altında imzası vardır.

Ahmet Tekin Hoca, Kamu Hukuku, Tefsir ve Hadis uzmanıdır ve aynı zamanda Türk ve Amerikan Hukuku’nda Grev ve Lokavt Ertelemesi, İslam Hukuku’nda Yabancılar Hukuku, İslam’dan önceki Türklerde Devlet ve Hukuk Anlayışı konularında önemli Çalışmalar yapmıştır.

1971 yılında Yusuf Kandehlevi’nin “Hadislerle Hz. Peygamber ve Ashabının Yaşadığı Müsmanlık” isimli beş ciltlik Hadis Kitabını tercüme etmiştir. Ve bu kitap 7 baskı yapmıştır.

1973 yılında şimdi Profesör olan Selçuk Mülayim ile birlikte “Cumhuriyetin 50. Yılına Armağan, Ergenekon’dan Çıkış” isimli kitabı yayınlandı. 1971-1974 yılları arasında Nevşehir öğrenci yurdu başkanlığını üstlendi.

1974’te Talim Terbiye Kurulu Başkanı’nın başkanlığında “Ahlâk Dersleri Programı”’nı hazırlayan 45 kişilik komisyonda çalıştı. Rahmetli Prof. Dr. Erol Güngör, Rahmetli Yaşar Erol, Rahmetli Nurettin Topçu ve Emin Işık ile birlikte, orta öğretimde okutulan 6 sınıfın Ahlak Ders kitaplarını yazdı. Bu kitaplar 5 yıl içinde 14 milyon 500 bin adet basıldı. Kalem Yayınlarında 155 kitap neşretti.

Dede korkut Masallarını, Ömer Seyfettin Hikayelerini Türk Ressamlarının çizgileriyle resimli çocuk kitapları haline getirerek Fransız Katolik Kilisesi’nin hazırladığı çocuk kitaplarının Ayşegül adı altında Türkçeye çevrilmesine Hıristiyanlık propagandası yapılmasına engel oldu.

1977-1980 yıllarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

1999 Yılında Hz. Ali’nin rivayet ettiği hadisler ve görüşlerini derleyip tercüme etti.

Kanuni Devri’nde Arapça Divan yazan Ebussud ve Fuzuli’nin aralarında bulunduğu 11 Türk şairinin şiirlerini tercüme etti.

Neşrine devam ettiği 20 ‘nin üzerine eseri vardır.

Aydınlar Ocağı Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Birçok İlde konferanslar veren Ahmet Tekin hoca Televizyonlarda da konuşmacı olarak tartışma programlarına katılmaktadır. TV 2000’de ayda 24 saat program yapmaktadır.

Ahmet Tekin Hoca’nın 3 oğlu, iki kızı vardır. Çocuklarının adları, Tuğrul, Çağrı, Alp, Nilüfer ve Gülgün’dür. Hepsi Yüksek tahsilini bitirdikten sonra Yüksek Lisans yapmışlardır.

Değerli arkadaşım Ahmet Tekin Hoca’nın TBMM’de olması Türk Milleti tarafından da özlemle istenmektedir. Kendisine Başarılar dilerim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.