Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Haz/140

Prof . Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu – Tarık BAĞDAT

indirProf . Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu - Tarık BAĞDAT

Hafta başı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafsız halkın genelini kucaklayan kişi olması gereken Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladılar.

Evet! Cumhurbaşkanı olacak kişiyi artık halk olarak bizler seçeceğiz. Cumhur’u yani halkı ayırım yapmadan, ötelemeden ve herkesimi kucaklayan bir aday gerekiyordu. Aday partiler üstü olduğu kadar geldiğimiz noktada da Türkiye’nin getirildiği siyasi konjektörü de gören bilen aday olmalı.

Şu bir gerçek ki siz sol kökenli bir tarafsız aday getirseniz % 65 hayır diyecekti. Milliyetçi ve tarafsız birini getirseniz % 82 hayır diyecekti. Böylece toplumu ayıran sadece belli bir kesimin ve ehven işer aday yok buna vereceğim diyenlerin olduğu bir topluluğun adayı çıkacak kazanacak. Türkiye hak etmediği kötü mecrada daha fazla ayrışarak bir birine kötü gözle bakan, dedikoducu tarzda bir aday Cumhurbaşkanı olacak. Nerden bakarsanız bakın % 49’u temsil etmeyecek kişi o koltuğa oturacak işler ülke’de daha daha kötüye gidecek. Yaşananlar ortada. İnsanları siyasi görüşüne göre değerlendirilerek yok etmenin her şekli ortada, yaşıyoruz.

Aday ismi telefuz edildiği zaman oğlum Bilgutay, Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden hocası olduğunu söyledi. Muhafazakar ama herkesin görüşüne saygılı adaletli kişiliğinden bahsetti. Kişileri siyasi görüşüne göre değil yaptığı işteki başarısına göre değerlendirdiğinden bahsetti.

Doğru bir karar olduğunu hissettim. Zaten İslam Kalkınma Konferansı Başkanlığı yapan birinin tüm İslam Devletlerinin olduğu gibi Dünyanın kabul ettiği muhafazakar bir kimliği olması kaçınılmazdı. Hoşuma giden en önemli şey partilerin aday seçerken siyasi kimliği olan bir kişiden çok toplumun geneline göre, kişi ayrımı yapmadan toplumun bir kısmını yani karşıt grubu ötelemeden adil, tarafsız olabilen özellikleri bulanan bir kişiyi kendilerinden olmamasına rağmen kabul etmeleri ve önermeleri artık Türkiye’de bir şeylerin değişmeye ve doğru yolda ilerlemeye başladığının göstergesi.

Artık ben “ben” olayı bitmiş sağduyu kazanmaya başlamış demektir. Ve artık iyi günler yakında demektir.  Buna toplum olarak karşı çıkmadan ön yargı ile yaklaşmadan bakmaya başlamanın zamanının geldiğinin belirtecidir. Biz halka düşende buna destek vermektir.

Ekmeleddin hocayı okudukça, araştırdıkça ne kadar doğru bir seçim olduğunun da farkına varıyorum. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin cumhuru yani halkı olarak geçmişimize sahip çıkan insanlardan oluşuruz.

Birbirimizi siyasi görüşümüze, bize ne kadar yararlı olduğumuz üzerine kurulu düşünce tarzımızı bir süredir kaybettik. Soğukkanlılığımız kayboldu. Varoşlar da bizim, kentlerde bizimdi. Ananelerimize, gelenek ve göreneklerimize sahip aydınlar topluluğuyduk. Ne oldu ise son dönemlerde oldu. Biraz yaptığın yanlış desek kafamıza balyoz vurulur olduk.

Geçmişte her şeye anlayışla karşılar olayları soğuk kanlılıkla karşılardık.

Hepsi kaybolmuş, bizden değilsen ötekisin anlayışı kin tohumları içinde kaldık.

Ekmeleddin hoca bizim için bir şans toparlanmak ve tekrar tek vucud olmamız için büyük şans. Bu şansı iyi değerlendirelim.

Yaşan her siyasi gelişmeyi hep beraber izliyoruz. Nasıl bir mecraya götürüldüğümüz ve hiçbir siyasi becerimiz olmadığı ortada. Artık savunulacak tek bir taraf yok.

Bunu görmeyeni de Cenabı Mevla’ma havale etmek gerekir. Yanlış strateji sayesinde Kuzey Irakta bulunan kardeş Türkmenlerimiz Şii olduğu için IŞİD militanlarınca katlediliyor. Yerel Polis gücü dediğimiz Türkmenlerden 1700 polis bir 3000 polis bir öldürüldü. Kürdistan kuruldu buna seyirci kaldık. Artık aklımızı başımıza alalım Cumhurbaşkanlığı için önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu hep berber kardeş kardeş destekleyelim.

Susmasını bilelim.

Kocaeli Gazetesi

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.