Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Ağu/130

Kandıra’da birkaç saat ve birkaç ziyaret.. / Ahsen OKYAR

a  29 Ağustos 2013 Perşembe / Saat 13:00’te Kandıra’ya gitmek üzere site komşum Sefer Koçoğlu beyin otomobili ile Taflan Koyundan hareket ettik.

Kandıra’da Fevzi Genç ve genç ve başarılı işadamlarımızdan Yavuz Bektaş ile buluştuk. Çay bile içmeden İzmit Yolu üzerindeki Mavi Köşe Kahvaltı ve Izgara Salonuna intikal ettik.

bAhsen Okyar, Yavuz Bektaş, Fevzi Genç – Mavi Köşe / Kandıra İzmit Yolu 4. Km KANDIRA)

Keyfli ve leziz bir yemek, çay ve sohbet sonrası Kandıra’ya döndük. 17:30’da Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Vekili Erdoğan Görgün, Denetim Kurulu üyesi İbrahim Yılmaz ile birlikte İzmit’e hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü fuar alanı içinde 47 Dernekle birlikte Kocaeli Kandıralılar Derneği de Yöresel Kültürler Fuarına katılıyor. Stand açılışımız var..

Zaman dar Kandıra’da birkaç ziyaret yapabilirmiyiz? dedik..

Ve teşekkür ederek Yavuz Bektaş kardeşimizi Kandıra dönüşü azat ettik.

İlk önce İstanbul Çengelköy ve Şişli’deki ev, Aksaray’daki Fındıkzade Yurdunda da yurt arkadaşım olan Makine Mühendisi A. Ahmet Güneş kardeşime uğradık. Burada hoş bir tesadüf oldu. 50 sene önceki çocukluk/gençlik arkadaşlarımız olan Dr. Osman Fıratlı ve eşi Dr. Sema Fıratlı ile Orman Mühendisi Ahmet Öztor ve eşi Nermin Öztor ile karşılaştım. Dr. Osman Fıratlı Stargardt hastalığı, Retinitis Pigmentosa hastalığını ve bu hastalıkların alt kategorisinde ki hastalıkları tedavi etmektedir. 2007 yılında Barcelona ‘da tedavi eden tek doktor olarak dünyaya duyurulmuş ve halen resmi bilgi olarak tek doktordur. Sarılıştık. Uzun yıllar sonra karşılaşmanın tadını çıkardık.

2Ahsen Okyar, Dr. Osman Fıratlı, A. Ahmet Güneş, Ahmet Öztor

Ahmet kardeşimden sonra, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetim Kurulu üyesi İbrahim Yılmaz’ın işyerine Şefik Camii karşısındaki Burak Market’e uğradık.

1İbrahim Yılmaz, Fevzi Genç, Ömer Sezgin, Ahsen Okyar – İbrahim Yılmaz(Burak Gıda Şirket Müdürü / Aydınlık Mah. 23 Nisan Cad. Şefik Camii Karşısı –KANDIRA)

Sonra Türkocağı Cadesindeki Bebek Dayanıklı Tüketim Mallarının satıcısı genç Kandıralı işadamlarından Serkan Bebek’i ziyaret ettik.

3Ahsen Okyar, Serkan Bebek(BEKO Yetkili Satıcısı/ Bebek Dayanıklı Tüketim Malları Aydınlık Mah. Türkocağı Cad. No:8 KANDIRA)

Hemen birkaç dükkan aşağısında Akalın Manifatura’da Kimya Mühendisi ağabeyimiz Nazif Akalın ile sohbet ettik. Yaşanmış Kandıra hikayeleri kitabında yer vermek üzere bir hazırlık yapması ricasında bulunduk.

Alca Şirket Müdürü Hikmet Baltacı İzmit’ten de komşumuz. Çay faslından sonra O’nu da alıp Burak Market’in önünde Erdoğan Görgün, İbrahim Yılmaz ile buluştuk. Yöresel Kültürler Fuarı açılışında dağıtmak üzere hazırlanan özel yiyecekleri sevgili Erkan Alkan’ın fırınından alıp İzmit’e birlikte döndük.

4Ahsen Okyar, Hikmet Baltacı (Alca Şirket Müdürü)Alarko Carrıer Kandıra Yetkili Satıcısı/ Aydınlık Mah. Güvenevler Cad.No:10 KANDIRA)

Ziyaret yerlerine ulaşırken, birkaç dost ve tanıdıkla da selamlaşma fırsatı bulduk.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.