Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Ara/120

Mehmet Akif Ersoy, Fevzi Camiinde Dualarla anıldı

27 Aralık 2012 Perşembe / Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanlığı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Fevziye Camii’nde Kur’an -ı Kerim Tilavet ettirerek andı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için Fevziye Camii hocaları Selim Akdağ, Faruk Çoban ve Ahmet Görgün Küçük’ Kur’an-ı Kerim okudu. İl Başkanı Serhat Duyar; “Türk edebiyatının ve siyasetinin en önemli isimlerinden İstikal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının üzerinden tam 76 yıl geçti. Mehmet Akif Ersoy, 76 yıl önce bugün 27 Aralık 1936 yılında hayatını kaybetti. Türk tarihinde ve edebiyatında önemli bir isme sahip olan Ersoy, daha çok İstiklal Şairi olarak adlandırıldı.” dedi

Daha sonra sözlerine Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kim olduğu ile ilgili şunları söyledi; “20 Aralık 1873 yılında İstanbul ’un Fatih ilçesinde doğan Mehmet Akif, şairlik, gazetecilik, veteriner hekimlik, öğretmenlik ve millet vekilliği gibi görev ve mesleklere sahipti. İlk çocukluk yılları babasının memuriyetinden dolayı Çanakkale’de geçen Akif’in nüfusunda doğum yeri olarak da Çanakkale – Bayramiç olarak geçmektedir. Mehmet Akif’in annesinin adı Emine Şerif, babasının adı da Mehmet Tahir’dir. Akif’in çocukluğunun büyük bölümü Nuriye adlı kız kardeşiyle birlikte Fatih Sarıgüzel’deki evlerinde geçmiştir.” Dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

İzmit Fevziye Camiindeki anma programına BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, İl Sekreteri Mehmet Çiftçi, İl Muhasibi Şenol Karamus, İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Ceylan, İl Hukuk İşleri Sorumlusu Av. Şeref Gönenli, eski BBP Kocaeli İl Başkanı ve Millet vekili adayları; Mehmet Korkmaz ve Ziya Polat, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, e. SEKA Daire Başkanı İlhan Özsoy, Diş Hekimi Ömer Erdal ve vatandaşlar katıldı.

Faruk Çoban, Selim Akdağ, Ahmet Görgün Küçük

Fevziye Camiinde Mehmet Akif Ersoy’u anma programına katılanlar

Ziya Polat, Av. Şeref Gönenli, Serhat Duyar, Ahsen Okyar, Mehmet Korkmaz

Fevziye Camii

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.