Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Mar/110

Ülkü Ocakları Çanakkale Şehitleri’ni Andı

8H135H1OsV6gH43ljlmIUHTNwdkNrB Kocaeli Ülkü Ocakları 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümünde Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Ülkü Ocaklarının Çanakkale Şehitlerini andığı yürüyüşün ev sahipliğini Kocaeli İl Ocak Başkanı Ramazan Çakırca yaptı. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar’ın yer aldığı yürüyüşe binlerce İzmit’li katıldı.

Sabri Yalım Parkına kadar yürüyen kalabalık ilk olarak şahitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı ve dua okundu. Kalabalık adına basın açıklamasını Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Ramazan Çakırca yaptı. Çakırca bugün aziz şehitleri anmak için bir araya geldiklerini ifade ederek “18 Mart 1915 tarihi, Türk milletinin yüksek iman duygusuna, memleket ve hürriyet sevdasına, feragat ve mücadele ruhuna şahitlik etmiştir. İmkansızlıklar ve mağduriyetler içinde, işgal teşebbüsü karşısında kazanılan Çanakkale Zaferi, tarihimizin altın sayfalarına sönmemek ve solmamak üzere nakşolmuştur. Bugün yine tarih itibariyle aziz şehitlerimizi anmak ve hatırlamak saygı göstermek adına toplanmış bulunuyoruz. Ama ne yazık ki insanlar, bizim için anlam ve öneminin asla tartışılmayacak olan bu önemli günün, anlamının 18 Mart tarihi ile sınırlı olduğu düşüncesindeler” dedi

Türklüklerinden taviz vermeyeceklerini söyleyen Çakırca “Bu düşünceler yapmış oldukları eylemlerle sergilemiş ruhsuz tavırlarla bariz göz önüne sermektedir. Bugün “Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadesini kullanmaktan çekinen zihniyetler, ne kadar hazindir ki 18 Mart da Çanakkale’de “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyen ben Türk evladıyım diye haykıran aziz şahitlerimizin hatırları ile övünmektedirler. İşte bizler Türk Milliyetçileri olarak tün insanlığa göstereceğimiz Çanakkale ruhunu, inancımızdan, Türklüğümüzden taviz vermeden göstereceğiz. Ve bu duruşumuzu sadece 18 Mart de değil, yaşantımız her köşesinde muzaffer şehitlerimize layık olmak adına her an bu dik duruşu göstereceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

ulkuocaklari10

8H135H1OsV6gH43ljlmIUHTNwdkNrB

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.