Gebze Molla Fenari’de Kabaca Ailesini ziyaretimiz
24 Kasım 2013 Pazar / Kayınbiraderim Sebahattin Baykara bizi Pazar günü saat: 14:00 sularında İzmit Çınarlı’daki evimizden aldı.
Körfez’de eşi Canan yengemiz hanımedendiyi ve annesi Şeküre Altın büyüğümüzü de alıp, Zeynep kızımızı da Yarımca’daki yeğenleri ile başbabaşa bırakıp, Gebze’ye hareket ettik.
Gebze Molla Fenari’de 1996 yılında ailece birlikte Hac yapma imkanı bulduğumuz Sekine- Mehmet Sadık Kabaca ailesinin evine misafir olduk. Kasım ayı başında kalp krizi neticesinde ebediyete uğurlanan 29 yaşındaki evlatları Gönüllü İtfaiyeci Mustafa Kabaca için sabır ve başsağlığı temennisinde bulunduk.
Hacı arkadaşlarının yıllar sonra buluşması sevinç ve hüzün arasında gerçekleşti.
Yeğenimiz Mustafa Kabaca’ya Allah’tan (c.c.) rahmet , Hacı arkadaşlarımıza ve ailesine sabır ve sağlık içinde faydalı bir ömür diliyorum.
Sekine yengemiz hanımefendinın adeta mütemmim cüzü haline gelen, Hac boyunca gece-gündüz elinden düşürmediği yastığı da konuştuk. Hala duruyormuş…
Müetemmim Cüz: Bütünün onu tamamlayan ve ondan ayrılmaması gereken parçası ya da bütünü oluşturan parçaların her biri, tamamlayıcı parça anlamına gelmektedir. Bir arabanın motoru ya da bir kitabın sayfaları onun mütemmim cüzüdür dersek durum daha iyi kavranacaktır.
Sebahattin Baykara, Ahsen Okyar, Mehmet Sadık Kabaca
Fedaye Erdoğan teyzenin eşi İbrahim Erdoğan
xxx
Rahmetli Mustafa Kabaca ile ilgili 21 Aralık 2010 tarihinde Demokrat Gebze Gazetesinde yayınlanan haber….
http:// www.demokratgebze.com.tr/d/news/3077.jpg 21 Aralık 2010 Salı 09:22
Gebze'nin köylerinde olası yangınlarda anında müdahale eden gönüllü itfaiyeci 26 yaşındaki Mustafa Kabaca tüm köylülerin gönlünde taht kurdu.
Yaklaşık 4 yıldır köylerde gönüllü itfaiyecilik yapan Kabaca, gönüllü itfaiyeciliği mesleği gibi benimsediğini söyleyerek, Gebze itfaiye grup amirliğinden aldığı 30 saatlik eğitim ve 40 saatlik stajla tüm yangınlara koştuğunu bildirdi.
Kendi köyünde veya çevre köylerde yangın olduğu zaman itfaiye ilk müdahaleyi yapması için gönüllü itfaiyecileri aradığını söyleyen Kabaca, “Çünkü olası bir yangında en yakın köye itfaiyenin ulaşması yirmi dakikayı buluyor. Tabiî ki daha uzak köylerde bu süre kırk dakikaya kadar çıkıyor. Buda bir yangın için uzun bir süre oluyor. Belediyenin tahsis etmiş olduğu resmi plakalı bir tanker var. Olası bir yangında ilk müdaheleyi tankerle birlikte biz yapıyoruz” dedi.
İstanbul’a sınır oldukları için İstanbul’daki yangınlara ve hatta çok büyük yangınlara bile gittiğimiz oluyor diyen Kabaca, büyük yangın olarak en son Tever sunta yangınının söndürülmesinde bulunmuş.
Mustafa Kabaca ve iki arkadaşı tüm köyler için çok önemli. Yangınlarda ilk müdahaleyi onlar yapıyor. Köylerimizdeki ormanları, evimizi canımızı kurtarıyorlar. Köy halkı onları köylerin gönüllü kahramanları olarak yorumluyor.
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.