Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

7Mar/110

Çocuklar Çizgi Filmlerden uzak tutulmalı

5 25. kareye dikkat… Kocaeli Aydınlar Ocağının 59. söz sırası gençlerde programında Yasemin Çakmak ile Gözde Bat birlikte “Bilinçaltı, Bilinçaltını Etkileyen Mesajlar ve Arınma Yolları” konusunda bilgi verdi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar açış konuşmasında; “Vefat eden Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza rahmet diliyorum. Sitemiz yazarlarından Lütfü Türkkan babası Cevat Türkkan amcamızı kaybetti sabır ve başsağlığı diliyorum. 04 Mart 2007 tarihinde kaybettiğimiz Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan’ı dördüncü ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.” dedi.                                       

Bilinçaltını Etkileyen Mesajlar ve Arınma Yolları                                                    Kocaeli Aydınlar Ocağının 59. söz sırası gençlerde programının 61. konuşmacısı Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gözde Bat ile 62. konuşmacısı Bahçeşehir Üniversitesi Radyo TV Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Çakmak birlikte “Bilinçaltı, Bilinçaltını Etkileyen Mesajlar ve Arınma Yolları” konusunda bilgi verdiler.                                          

Söz sırası Gözde Bat’ta                                                                                             Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gözde Bat bilinç ile ilgili bilgi verirken; “Zihnimizi temel olarak bilinç, bilinç üstü ve bilinçaltı olarak inceleyebiliriz.                     

Bilinçli, bilinç üstü ve bilinçaltı                                                                                Bilinçli zihnimiz, zihnimizin rasyonel düşünen, yani farkında olduğumuz düşüncelerimiz. Siz buraya gelmeye karar verdiniz. İşte bilinçli zihniniz şu anda çalışıyor. Biraz sonra belki karnınız acıkacak. Yayla çorbası içmeye karar vereceksiniz. Bu da bilinçli zihninizin bir tercihi. Bilinç üstü ise gelecekle ilgilidir. Yani henüz işlenmemiş olan niyetlerimiz, hayallerimizden oluşur. Geçmiş ve gelecek arasındaki bilincimiz AN’I belirler. Bilinçaltı geçmişle ilgidir. Geçmiş tüm yaşantılar bilinçaltında toplanır. Sınırları çok net değil ve sezgilerimizle anlayabileceğimiz türdendir.” dedi.                                                                                                           

Söz Sırası Yasemin Çakmak’ta                                                                                 Bahçeşehir Üniversitesi Radyo TV Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Çakmak; Subliminal kelimesi Latince kökenli bilinçaltı anlamına gelmektedir. Subliminal mesaj başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır. Bu tür mesajlara baktığınızda siz görmezsiniz ama beyniniz asla kaçırmaz. Gördüğünüz mesaj çoktan bilinçaltınızla etkileşime girmiştir. Ve bu teknikler medya da sıklıkla kullanılmaktadır.                                                                      

25. kareye dikkat                                                                                                         TV ve sinema ekranında gördüğünüz bir saniyelik görüntü, aslında 24 karelik ard arda çekilmiş resimden oluşur. 1 saniyelik görüntü eşittir 24 tane resim. Gözümüz saniyede 24 kare algılayabiliyor. Fakat işin işine 25. Kare eklerseniz, işte bu noktada bilinç bunu fark edemiyor. Artık o kareye verilecek bilgi, kişinin inisiyatifine kalmış. Ne tür bir veri eklerseniz, o direk bilinçaltına akıyor. Yani tarlanıza sizin haberiniz olmadan bir tohum atılıyor. İşte bu sistemin adı 25. Karedir. Bilinçaltımız ne? Belki bizde DEPO! Zihnimizin % 88’lik bir kısmını oluşturur. Beş duyumuz vasıtasıyla alınan her bilgi, kameraya çekilmiş gibi zihnimizde kayıtlı. O uyumuyor. 24 saat çalışıyor.                                                                                                             

Bilinçaltına yerleşen; Dehşet, seks ve ölümdür                                                           Beyin, gün içinde karşılaştığı binlerce mesajı hızla unutur. Üç tür mesajı ise unutmaz ve bunlar bilinçaltına yerleşir. Dehşet, seks ve ölüm. Bilinçaltı doğası bunlara hayır diyemez. Ölüm ve cinsellik tüm insanlığın kollektif bilinçaltıdır; hangi ırk, kültür, din ve mezhepten olursa olsun ayrım yapmaz. Seks mesajı doğumu, Kill mesajı da ölümü karşılıyor.  Bu semboller verilmek istenen mesajın içine yerleştirildiğinde bilinçaltı bunları öncelikli duyumlar olarak saklayabiliyor ve sıra kullanıma geldiğinde bu öncelikli depolanan veriler, davranış ve hareketlerimize yön çizebiliyor.” dedi. Gözde Bat ve Yasemin Çakmak konuşmalarının son bölümünde Çizgi filmlere dikkat çekerek;                                                                                                           

Çizgi filmlere dikkat                                                                                                      Kanalların çeşitliliği, çocuklardan yetişkinlere kadar her kesimi kendine çeken bir manyetizma alanı/cazibe merkezi oluşturmaktadır. Maalesef çizgi filmlerde gizli mesaj yasal olmayan bir şekilde kullanılıyor. Çocuklara sevgiyi kardeşliği öğütleyen masum zannettiğimiz çizgi filmlerin arasına pornografik resimler, şiddet unsuru içeren görüntüler saklanabilir. Çocuğunuz fark etmeden o görüntüleri beynine konuk ediyor ve kişiliğinin oluştuğu o en önemli yaş dilimde (sıfır yedi yaş arası) bu görüntüler içeride hapis oluyor. Medyanın bize verdiği mesajlar da bulunan anlamlardan ne kadar çok haberdar olursak medyanın bizi denetim altına almasını o kadar engellemiş oluruz.” dediler.                                                                                  

Gençleri yüreklendirenler                                                                                        Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Kocaeli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Dr. M. Şefik Postalcıoğlu, Kamu-Sen İl Temsilcisi Süleyman Pekin, Dr. Faruk Şakir Özay, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Körfez Esnaf Odası Başkanı Nihat Gökbayrak, Dr. Hasan Dermenci, Selçuklu Düşünce Gurubu Başkanı Feyzullah Divli, Eczacı Selçuk Arslan, Grafiker S. Şirin Çoşkun, Sanayici Günay Gülcü, Yeminli Tercüman Cemal Barış, Gazeteci Bihter Gördü, Kimya Mühendisi Cahit Büyükkamber, Eğitimci İsmail Oğul, Murat Pala, Burhanettin Karal, Mustafa Atalay, Tufan Kayalar, Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen, Hüseyin Mutlu, İzmit Öğretmenevi Müdürü Halil İbrahim Soylu ve çok sayıda dinleyici katıldı.                                     

İstanbul’dan misafir                                                                                                       Uzun yıllar Kandıra ve Gölcük Devlet Hastanesinde Dahiliye Uzmanı olarak görev yapan Dr. Hasan Dermenci ile İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Merve Dermenci İstanbul’dan gelerek toplantıya katıldı. Aydınlar Ocağı sitesinde yazıları yayınlanan Dr. Hasan Dermenci’ye Başkan Vekili Ecz. Selçuk Arslan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Çakmak ve Bat aileleri                                                                                              Gözde Bat’ı, annesi Selma Bat ve Yasemin Çakmak’ı annesi Zehra Çakmak ile aile yakınları da gençleri yalnız bırakmadı.                                                                                              

Gençlere Plaket ve hediye                                                                                              Çok başarılı sunumları sonrasında soruları cevaplayan Yasemin Çakmak’a Kamu-Sen İl Temsilcisi Süleyman Pekin ve Gözde Bat’a da Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel tarafından başarı ve teşekkür plaketi ile Ocağın hediyeleri takdim edildi.

1 Yasemin Çakmak ve Gözde Bat birlikte sunumlarını yaparken

 2 Toplantıya katılanlar

3 Kamu-Sen İl Temsilcisi Süleyman Pekin, Bahçeşehir Üniversitesi Radyo TV Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Yasemin Çakmak’a plaketini takdim ederken

4 Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel, Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Gözde Bat’a plaketini takdim ederken

5 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, konuşmacı ve aileleri ile birlikte

6 Aydınlar Ocağı Başkan Vekili Ecz. Selçuk Arslan, İstanbul Bilim Ü. Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Merve Dermenci ile birlikte, Dr. Hasan Dermenci’ye plaket takdim ederken

7 Grafiker S. Şirin Çoşkun ve toplantıya katılanlar

8 Hüseyin Mutlu, Mustafa Atalay, Süleyman Pekin, Feyzullah Divli

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 001 Kamereman Z. Gökçen Okyar görev başında

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 005  Yasemin Çakmak sunuma hazırlanıyor

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 028Sayın Çakmak kardeşini mi çekiyor?

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 025 Yasemin Çakmak, Gözde Bat

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 030 Eçz. Selçuk Arslan, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Hasan Dermenci, Merve Dermenci ve Tufan Kayalar

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 031 Gençler dikkatle dinleniyor

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 033 Konuşmaya ilgi yüksek

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 036 Gazeteci Bihter Gördü pür dikkat

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 039 Gözde Bat’ın anne, teyze ve yakınları

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 044 Ali Kahraman, Günay Gülcü, Cahit Büyükkamber, Volkan Şenel

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 046 Nihat Gökbayrak, Dr. Faruk Şakir Özay, Halil İbrahim Soylu

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 049 Söz sırası Bu gençlerde …

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 051 Toplantıya katılanlar

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 069 Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 071 Grafiker S. Şirin Çoşkun

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 076 Dr. M. Şefik Postalcıoğlu

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 080 Cahit Büyükkamber

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 083 Süleyman Pekin

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 095 Ali Kahraman, Nihat Gökbayrak’a plaket takdim ederken

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 111 Yunus Özen, Feyzullah Divli ile birlikte

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 112 Merve Dermenci, Ahsen Okyar ve Dr. Hasan Dermenci

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 114 Kameraman Z. Gökçen Okyar, Göksu Özen

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 115 Ahsen Okyar, Erdoğan Davut ve Kızı ile birlikte

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 117 S. Şirin Çoşkun, Zehra Çakmak, Yasemin Çakmak, Burhanettin Karal ve Göksu Özen

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 118 Gözde Bat, annesi Selma Bat ve Kardeşi ile birlikte

2011.03.04 ssg yasemin-gözde 124Kocaeli Aydınlar Ocağı plaketleri

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.