Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/110

Bir Küçük Osmancık Vardı

Zeynep Gökçen OKYAR (Ulugazi İlköğretim Okulu, 7-D Sınıfı)

Milli Eğitim Bakanlığı karne gününde bildiğim kadarıyla tüm 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine birer kitap verdi. Birçok kitap arasında elime bu kitap geçti ve ben de bu kitabı okudum. Anladım ki bu kitap 2, 3, ve 4. sınıflar için bir kitap türü.

"Bir Küçük Osmancık Vardı" yı okumamın asıl nedeni Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği kitapların özetini istemesi. Açıkçası ben de M.E.B.'in böyle bir şey yapacağını biliyordum, yoksa neden durduk yere bir kitap verilsin ki?

Bu kitabın en çok son kısmını beğendim. Yazar sadece son kısmını okuyucuyu kitaba bağlayacak biçimde yazmış. Geriye kalan bölümler çok vasat. Açıkçası belirtmeliyim ki son kısmını okurken gözüm doldu. Yazara bir puan verilmesi gerekirse on üzerinden, altı puan alırdı benden.

Aslında artık her kitabı öyle kolay kolay beğenmiyorum. Açlık Oyunları -Ateşi Yakalamak -Alaycı Kuş adlı üç kitabı (bu üç kitap bir seriyi oluşturuyor) okuduktan sonra başka hiçbir kitaba böyle bir biçimde bağlanamadım. Suzanne Collins'in yazdığı bu heyecan verici ve nefes kesici eserleri tam kelimeyle HA-Rİ-KA!

''Bir Küçük Osmancık Vardı'' adlı kitabı 7 ile 12 yaş arası okurken, Suzanne'nin bu serisini okuması olan herkes okuyabiliyor. Bu arada okumak isteyenler için bir dipnot: Suzanne'nın kitapları kalındır ama kendilerini çok çabuk okuttururlar.

Sizlere fark ettirmeden iki kitabı tanıttığım için mutluyum. Bu arada kitap okumayı seven herkes Suzanne Collins'in bu dev serisini okumalı derim.

Tabii ki 2004 yılında vefat ettiğini öğrediğim "Bir Küçük Osmancık Vardı" adlı eseri ortaya çıkaran Hasan Nail Canat'a Allah'tan rahmet dilerim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.