KSO’DA YENİ TÜRK TİCARET KANUNU ANLATILDI
KSO’DA YENİ TÜRK TİCARET KANUNU ANLATILDI
Kocaeli Sanayi Odası’nda 01 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu tanıtımı Prof. Dr. Mehmet Bahtiyar tarafından yapıldı.
Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeciler Odası işbirliğinde düzenlenen seminere büyük ilgi vardı.
Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili Seminerin açış konuşmalarını gerçekleştiren Kocaeli SMMMMO Başkanı Ender Şenol, Yeni TTK‘ nın getireceği yenilikleri uygulama öncesinde bilgilendirmenin çok önemli olduğunu vurguladı.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan ZEYTİNOĞLU, şirketlerimizin önümüzdeki yıl ortasında uygulamaya başlanılacak olan Yeni TTK’nu iyi tanımaları ve hızla sağlamaları gerektiğini belirterek, “ Önümüzdeki dönemde şirketlerimizi önemli bir değişim süreci ve bu sürece hazırlık gerekliliği bekliyor. Bu hazırlığı yapmayan veya geciktiren şirketlerimiz ise, küresel rekabette zorlanacaklar. Yeni kanun şirketlerimize kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, rekabet gücünü arttırma ve şeffaflık açısından çok önemli bir fırsat ve zemin hazırlamakta. Böylece, kurumsal yönetim tüm parametreleriyle sisteme hâkim olacak; şeffaflık uluslararası raporlama standartları güçlendirilecek ve iç denetim zorunlu hale gelecek. Üst yönetim yapısı kurallara bağlanacak ve ortaklarla, yöneticiler şirket kaynaklarını kullanamayacaklar. Kısacası, ticari hayatımıza uluslar arası standartlar hâkim olacak. Bu nedenle, Yeni Kanun’u bu fırsatı iyi değerlendiren şirketlerimizin sağlıklı büyümesi için önemli bir değişim adımı olarak görüyorum”
Kocaeli Sanayi Odası’ndaki Seminere eğitimci olarak katılan Kocaeli ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bahtiyar, “Şirketlerin ve İşletmelerin Yeni Türk Ticaret Kanuna Uyumları” konulu konferansına Yeni Türk Ticaret Kanuna genel bakışla başladı. Prof. Bahtiyar, “ Yeni bir TTK’ya duyulan ihtiyaç dünya da ve Türkiye’de özellikle düzenleme gereksinimi doğurması, uluslar arası anlaşma ve DTÖ gibi kurumlar Avrupa Birliği müktesabatına uyum, bilgisayar teknolojisi ve internet olgusu gibi gerekçelerdir” dedi. Prof. Bahtiyar, konuşmasına “Ticari İşletme ve Tacir”, “Ticaret Sicili, Ticaret Ünvanı ve İşletme Adı”, “Ticari Defterler ve haksız rekabet”, “Şirketlerin Genel Hükümleri”, “A.Ş’lerin kurulması”, A.Ş’lerin organları” gibi konuları işledi.
Kocaeli SMMMO Başkanı Ender Şenol
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.