Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

16Şub/150

MELEK KIZIMIZ ÖZGECAN’IN ARDINDAN – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

MELEK KIZIMIZ ÖZGECAN’IN ARDINDAN – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Ahlaki çöküntünün gün geçtikçe arttığı bir zamanda yaşıyoruz. Ne aile kavramı kaldı, ne saygı ve ne de hoşgörü. Zaman ilerledikçe ve bilgi erişim bu kadar kolaylaştıkça daha ileri gideriz, insanlar kendini daha da geliştirir diye düşünürken cehalet her zamankinden daha da hissettirir oldu kendini sanki. Kendimize dönüp bakmak, sorgulamak ancak toplumda infiale neden olan olaylar gerçekleştiğinde aklımıza geliyor. Peki neden bu hallere geldik, aile kurumuna verdiği önem ve kültürü ile övünen ülkemize ne oldu?

Toplumsal hayatta kalıplaşmış anlayışların değiştirilmesi gerçekten zor. Fakat en zoru da gerçekleşen acı olayların toplumsal hafıza da yer edebilmesi. Bu konuda zihinlerin eğitilmesinin gerektiği en önemli konu ise bugünlerde kadının toplumdaki yeri.

Bilindiği gibi Türkiye’nin büyük bir çoğunluğunu Müslüman halk oluşturmakta. Peki bu büyük çoğunluğun acaba yüzde kaçı gerçek anlamda Müslüman? Kadının İslam dinindeki yeri hakkında kim ne kadar bilgi sahibi?

Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş peygamberin ümmetiyiz Elhamdülillah. Peki ifa ettiğimizi düşündüğümüz ibadetlerimiz ahlakımızı ne kadar şekillendiriyor, yoksa sadece işimize gelen bilgileri kendi düşüncemize göre mi yorumluyoruz?Acaba kaçımız Peygamberimizin Veda hutbesinde kadınların haklarının gözetilmesi gerektiği konusunda tavsiyede bulunduğunu, kadınların Allah’ın emanetleri olduğunu ifade ettiğini biliyor ve bu sözleri kendisine rehber ediniyor?

Kadınlar; annemiz, bacımız, ablamız, eşimiz…

Her ne sıfatla olursa olsun kıymetlilerimiz onlar. Birinin başına bir kötülük geldiğinde köşemize çekilip susmak yerine daha da fazla ve gür çıkmalı sesimiz. Fakat tepkimizi verirken de bir İslam ahlakına uygun davranmalıyız. Nefretimizi gösterirken kurduğumuz cümleler yaşanılan acı olayın bir tekrarının yaşanmasını dilemek olmamalı. “Aynısı onun bacısının, anasının başına gelsin” diye dilemek o kötülüğü yapanların kirli zihinlerini desteklemekten başka bir şey ifade etmeyecek. Yapılacak tek şey dua… İslam’ın temeli güzel ahlakın toplumumuza yerleşmesi için dua. Fakat asıl önemli olan ise eğitim. Dini eğitim ve bu eğitimin başlayacağı yer ise aile ve çocuklarını yetiştiren anneler. Anneler kendilerini İslam’ın güzel ahlakı ve kadının dinimizdeki yeri konusunda eğitirlerse çocuklarını da o ahlak üzerine yetiştirebilirler.

Peygamberimize layık bir ümmet, Rabbimize layık bir kul ve özetle gerçek bir Müslüman olabilmek duası ile….

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.