Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Şub/150

SULTANAHMETLİLERİN KAHVALTALTI PROGRAMI 28 ŞUBAT’TA

38

Değerli Arkadaşlar,

İİTİA Sultanahmet mezunlarının geleneksel toplantıları uzun zamandır yapılamıyor.

Yıllardır görüşemediğimiz Siz arkadaşlarımızla hasret gidermek ve sohbet için ailece katılımın yüksek olabileceğini düşünerek TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesislerinde 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Saat 09,00-12,30 arasında Açık Büfe KAHVALTI PROĞRAMII rezervasyonu yapılmıştır.

Tüm Arkadalarımızı Aileleriyle Birlikte Bekliyoruz.

Adres: TCDD FENERBAHÇE SOSYALTESİSLERİ KALAMIŞ FENER CAD. Atlıhan Sok.No:97 FENERBAHÇE/KADIKÖY- İST. Tel: 0216 36 07 

Not: KİŞİ BAŞI ÜCRET 15.- TL 

*LCV * 10 Gün Önceden Kesin Sayı Bildirmemiz Gerekiyor.

Önemli mazereti olanların bildirmesini rica ederim.

Necati Pilavcı 0533 232 30 05

SAM_9732

iSTANBUL iKTİSADİ ve TİCARİ İLİMLER AKADEMİSİ - SULTANAHMET / FAKÜLTEMİZ TARİHÇESİ

Okulumuzun ilk temelini teşkil eden girişim zamanın Ticaret Nazırı "Suphi Paşa" tarafından yapılmış, 16 Ocak 1883’de "Hamidiye Ticaret Mekteb-i Alisi" adı altında Maarif Nazırı Tahir Paşa tarafından öğretime açılmıştır. 1893 yılında bilinmeyen sebeplerden kapatılan Okul, duyulan ihtiyaç üzerine yeniden 1894 yılında Beyazıt’ta öğrenimine başlamıştır. O zaman hem teorik, hem de tatbik bilgiler verilmeye başlanmış, bu da Okulumuzun değerini bir kat daha arttırmış ve 1915 yılında ilk defa ihtisas bölümleri kurulmuştur.

1923 - 1924 öğretim ve eğitim yılında "İktisat Vekaleti"ne bağlanarak öğrenime devam etmiş, bu dönemden itibaren Türkiye’de ilk olarak kız ve erkek öğrencilerin beraberce öğretim ve eğitim gördükleri ilk kuruluş olmuştur.

1924 yılında "Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi" şekline getirilerek "Maarif Vekaleti"ne bağlanmıştır. Ticaret Lisesi mezunlarının devam edebildiği bir Yüksek okulken 1927"den itibaren lise mezunu olanları da sinesine toplamaya başlamıştır.

1959 yılında Akademiler kanunu ile "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" adını alarak ihtisas dalları; "Maliye-Muhasebe", "İktisadi İşletmecilik", "Dış Ticaret ve Turizm" şekline dönüştürülmüş ve öğrenim süresi üç yıldan dört yıla çıkarılmıştır.

1967 yılında, Akademilerarası Kurul Kararı ile, gece öğrenimine başlanmış ve programında değişiklikler yapılmıştır. İhtisas dalları daha sonra "İktisat-Maliye", "İşletme-Muhasebe" olarak ikiye ayrılmıştır.

1969 yılında tüzel kişiliğe sahip katma bütçeli tam özerk bir kuruluş haline getirilen İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde, 1972-1974 öğretim ve eğitim dönemlerinde "Muhasebe Enstitüsü", "İşletme Bilimleri Enstitüsü" ve "Türkiye Ekonomisi Enstitüsü" adı altında üç enstitü faaliyete geçirilmiştir.

1977-1978 öğretim ve eğitim yılında "Ekonomi", "İşletme", ve "Siyasal Bilimler Fakültesi"ni öğretim faaliyetine açan Akademimizin, bünyesindeki "Galatasaray İşletmecilik Yüksekokulunun" İşletme Fakültesine; "Aksaray Yüksek Ticaret Okulu" ve "Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu"nun "Ticari Bilimler Fakültesi"ne dönüştürülmesi ile meydana gelen dört fakültesi 1982 senesinin Temmuz ayında çıkarılan 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ve 28.3.1983 tarihinde yürürlüğe giren 2809 sayılı kanun ile birleştirilerek "Marmara Üniversitesinin" nüvesini teşkil eden Akademimiz 1982-83 öğretim ve eğitim yılında "Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" adıyla öğretim ve eğitim hizmetlerine devam etmektedir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.