Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

26Oca/150

CEP TELEFONU ÇILGINLIĞI – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

CEP TELEFONU ÇILGINLIĞI – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Cep telefonu, iletişim alanında çığır açan çok önemli bir buluştur. Ancak Türkiye’de cep telefonu kullananlar işi o kadar ileriye götürdüler ki bu durum bir çılgınlık halini aldı.

Bugün Türkiye’de GSM operatörü olarak faaliyet gösteren birçok firma bulunmaktadır.

Türkiye’nin nüfusu 80 milyon ve 80 milyonun üzerinde cep telefonu kullanımı vardır. Durum o kadar vahim ki uyuşturucu gibi daha ilkokula başlamamış çocuklarda dahi cep telefonu var. Bu sebeple de cep telefonu dolandırıcılarının sayısı da her geçen gün artmaktadır.

Cep telefonu sokakta yürürken, vapurda, trende, otobüslerde devamlı insanların elinde, kimisi konuşuyor, kimisi oyun oynuyor, kimisi de film seyrediyor.

Cep telefonu ile konuşanların bazıları karşısındakine küfür ediyor, hakaret ediyor, bazıları da apaçık yalan konuşuyorlar. Yukarıda uyuşturucu tabirini kullanmıştım. İlim adamları, yaptıkları araştırmalarda bu hastalığa bir isim bulmuşlar, “FOMO” hastalığı.

İnsanın beynini, düşüncesini, prangaya vuruyor. Artık fomo hastalığına yakalanan kişiler beyinlerini, iradelerini kiraya vermişler ve telefon tutsağı olup çıkmışlardır.

Vapura binerken cep telefonu ile konuşan birisi iskeleyi görmeyip denize düşüp boğulmuş, yine bir lise öğrencisi caddeden karşıya geçtiği esnada telefonunu açmaya çalışırken sarhoş bir sürücünün kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir.

Araba kullanırken cep telefonu ile konuşmak yasak olduğu halde kimse bu yasağa uymuyor ve farkında olmadan kırmızı ışıkta geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Uyuşturucu ile fomo hastalığının hiçbir farkı yoktur. İkisi de yavaş yavaş ölüme götüren birer ecel çivisidir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.