Necdet Sevinç Ebediyete Uğurlandı
Fikir ve yazı hayatımızın keskin kalemi… Ay-yıldızlı al bayrağın yorulmaz savaşçısı… Hayata gözlerini yuman Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden Necdet Sevinç Pazar günü İkindi Namazına müteakip Fatih Camiinden ebediyete uğurlandı.
TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, “Ağabeyimdi” dediği Sevinç’in kızları Neslihan ve Asena ile eşi Sevgi Sevinç’in yanında durarak destek oldu. Cenazeye katılmak için Ankara’dan İstanbul’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, eski futbolcu Saffet Sancaklı, ilahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın yanı sıra binlerce seveni Fatih Camii avlusunu doldurdu.
İzmit’ten Kocaeli Aydınlar Ocağı Denetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi İsmail Kaya, İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, Diş Hekimi Ömer Erdal, Alperen Erdal ve Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer birlikte katıldı. Necdet Sevinç’in cenazesi, Ulus Mezarlığı’na defnedildi.
Necdet SEVİNÇ (1944 – 23 Temmuz 2011)
Yazar, gazeteci. Gazi Antep'te doğdu. İlk ve ortaokulu Gaziantep'te okudu. Gazeteciliğe 1962'de Gaziantep'te yayınlanan Haber gazetesinde başladı. Bir yazısı yüzünden lise son sınıf öğrencisiyken okuldan uzaklaştırıldı. 1966'dan itibaren İstanbul'da, Babıalide Sabah, Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Büyük Kurultay, Yeniçağ gazetelerinde muhabir, yazar, genel yayın müdürü olarak çalıştı. 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 öncesi heyecanlı yazılarıyla tanındı. Yazılarından dolayı iki defa silâhlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Bütün eserlerinde Türk milliyetçiliği fikir sistemini savundu. Hakkında en çok dava açılan yazarlarımızdandır; yaklaşık beş yıl hapis yattı.
Günlük gazete yazılarının dışında Osmanlı düzeni üzerine araştırmalar yaptı, hikâyeler ve oyunlar yazdı.
Hikâyeleri: Acının Tadı (1994). Oyunu: Duruşmalar (1992). Belgesel Roman: İstiklalin Bedeli Gazete yazıları: Yazarını Kurşunlatan Yazılar (1973), Sanık Yazılar (1974), Tutanak (1975), Ferman (2000). Araştırmaları: Ordular, Masonlar, Komünistler (1971), Ülkücüye Notlar (1974), Ajan Okulları (1975; Genişletilmiş yeni yayını: Osmanlı'dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, 2003), Gaziantep'te Yer Adları ve Türk Boyları, Türk Aşiretleri, Türk Oymakları (1983), Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Düzeni I (1985; Osmanlılarda Sosyo-Ekonomik Yapı adıyla, 2 cilt bir arada, 1992), Eski Türklerde Kadın ve Aile (1987), Arşiv Belgelerine Göre Tehcir ve Ermeni İddiaları (2003). Pontus’la Hesaplaşma, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü,
Tarihe not düşen Fotoğrafları çeken Alperen Erdal’a teşekkür ederiz.
Cenazeye katılan İzmit Kafilesinin usta kaptanı Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer
İzmitliler Alperen Erdal, Ahsen Okyar, Yrd. Doç. Dr. Emn Sezer ve Ömer Erdal
Ömer Erdal, Esat Güçhan, Ahsen Okyar
Ahsen Okyar, Prof. Dr. Yümni Sezen ile birlikte
Ömer Erdal, Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer, Prof. Dr. Yümni Sezen, Ahsen Okyar
Gazeteci-Yazar Arslan Bulut ve İzmitliler
Dr. Ramazan Kurtoğlu ve cenazeye katılanlar
Ramazan Bakkal, Ahsen Okyar ile birlikte
İsmail Kaya ve Ahsen Okyar, Yılma Durak ile birlikte
İsmail Kaya, Ahsen Okyar, Sevgi Kafalı, Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer, Prof. Dr. Mustafa Kafalı
Ahsen Okyar, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu ve İsmail Kaya
Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Tekirdağ Aydınlar Ocağı Başkanı Ersin Bilmeç ve Ahsen Okyar
Bozkurt İlham Gençer, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Ahsen Okyar ve Alperen Erdal
Ahsen Okyar, Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah
Ahsen Okyar ve Dr. Sakin Öner
Aynur Saydam, Almanya’da görev yapan Doktor oğlu ve Ahsen Okyar
Hukukçular Derneği Onursal Başkanı Av. Mustfa Özkurt ve Ahsen Okyar Fatih Camii avlusunda
Avrupa Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Hidayet Gümüşsoy, Ahsen Okyar ve Av. Mustafa Özkurt
Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Müdürü Dr. Şahin Ceylanlı, Ahsen Okyar ve Dr. Hasan Günaydın
Av. Mustafa Özkurt, İsmail Kaya, Dr. Şahin Ceylanlı, Hikmet İşman, Ahsen Okyar ve Resul Atılgan restore edilen Fatih Camii avlusunda
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.