Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Tem/110

Necdet Sevinç vefat etti

04990014 Fikir ve yazı hayatımızın keskin kalemi… Ay-yıldızlı al bayrağın yorulmaz savaşçısı… Kimi zaman idealist bir öğretmen, kiminde de büyük Türk ailesine kol-kanat geren şefkatli bir baba... Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden  Necdet SEVİNÇ sabaha karşı Florance Nightangel hastanesinde hayata gözlerini yumdu...

Bu gece sabaha karşı saat 03.00 sularında tedavi görmekte olduğu Florance Nightangel hastanesinde hayata gözlerini yuman Türk Milliyetçiliğinin cesur kalemlerinden  Necdet  Sevinç in ömrü pek çok Ülkücü yazar gibi ideolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçmişti.

Necdet Seviç in cenazesi yarın (24 Temmuz Pazar günü) ikindi namazını müteakiben Fatih camiinden ebediyete uğurlanacak…

Necdet SEVİNÇ (1944 – 23 Temmuz 2011)

Yazar, gazeteci. Gazi Antep'te doğdu. İlk ve ortaokulu Gaziantep'te okudu.               Gazeteciliğe 1962'de Gaziantep'te yayınlanan Haber gazetesinde başladı. Bir yazısı yüzünden lise son sınıf öğrencisiyken okuldan uzaklaştırıldı.                                                       1966'dan itibaren İstanbul'da, Babıalide Sabah, Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Büyük Kurultay, Yeniçağ gazetelerinde muhabir, yazar, genel yayın müdürü olarak çalıştı.                12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 öncesi heyecanlı yazılarıyla tanındı. Yazılarından dolayı iki defa silâhlı saldırıya uğrayarak yaralandı.                                                                                Bütün eserlerinde Türk milliyetçiliği fikir sistemini savundu. Hakkında en çok dava açılan yazarlarımızdandır; yaklaşık beş yıl hapis yattı.

Günlük gazete yazılarının dışında Osmanlı düzeni üzerine araştırmalar yaptı, hikâyeler ve oyunlar yazdı.

Hikâyeleri: Acının Tadı (1994).

Oyunu: Duruşmalar (1992).

Belgesel Roman: İstiklalin Bedeli

Gazete yazıları: Yazarını Kurşunlatan Yazılar (1973), Sanık Yazılar (1974), Tutanak (1975), Ferman (2000).

Araştırmaları: Ordular, Masonlar, Komünistler (1971), Ülkücüye Notlar (1974), Ajan Okulları (1975;

Genişletilmiş yeni yayını: Osmanlı'dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, 2003), Gaziantep'te Yer Adları ve Türk Boyları, Türk Aşiretleri, Türk Oymakları (1983), Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Düzeni I (1985; Osmanlılarda Sosyo-Ekonomik Yapı adıyla, 2 cilt bir arada, 1992), Eski Türklerde Kadın ve Aile (1987), Arşiv Belgelerine Göre Tehcir ve Ermeni İddiaları (2003). Pontus’la Hesaplaşma, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü,

04990014 Necdet Sevinç ve Ahsen Okyar birlikte

2 Ali Odabaş, Ahsen Okyar ve Dr. Halil İbrahim Kahraman Hoca Ahmet Yesevi Vakfı 8. Hoşgörü Ödül Töreninde Yılın Fikir Adamı Ödülünü kazanan Necdet Sevinç ile birlikte

1

25 Şubat 2001 tarihinde İSTANBUL Ataköy Holiday İnn Otelinde gerçekleşen Hoca Ahmet Yesevi Vakfı 8. Hoşgörü Ödül Töreninde Yılın Fikir Adamı Ödülünü kazanan Necdet Sevinç’e Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar plaket ve ödülünü takdim ederken

Yesevi ödülleri verildi

Ahmet Yesevi Vakfı tarafından çıkarılan Yesevi Dergisi'nin 8. yılı dolasıyla düzenlenen 'Yesevi Sevgi ve Hoşgörü Ödülleri' sahiplerini buldu.

Sevgi ve hoşgörü insanı Türkistan–ı Piri Ahmet Yesevi'nin adını taşıyan Ahmet Yesevi Vakfı tarafından çıkarılan Yesevi Dergisi'nin 8. yılı dolayısıyla düzenlenen "Yesevi Sevgi ve Hoşgörü Ödülleri" sahiplerini buldu.

Ataköy Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Yesevi Dergisi sahibi Erdoğan Aslıyüce, 1993 yılından bu yana çıkan derginin "Nerede Türk varsa oradayız, nerede Müslüman varsa oradayız" sloganından hareketle halen 54 ülkede yayınlandığını söyledi. Bu yıl ilk kez verilen "Yesevi Sevgi ve Hoşgörü Ödülleri"nin her yıl verileceğini anlatan Aslıyüce, amaçlarının marifet gösterenlere hak ettikleri iltifatı etmek olduğunu kaydetti.

Törende "Yılın Devlet Adamı Ödülü", Türkiye'de "uzlaşma kültürü" kavramını ortaya atarak bunu başarıyla uyguladığı gerekçesiyle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye verildi. Törene katılamayan Bahçeli'nin ödülünü, MHP İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş aldı. "Yılın Bakanı Ödülü" ise GSM ihalelerindeki başarısı nedeniyle Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, İş Güvencesi Yasası ile ilgili çalışmaları nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile deprem sonrası yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'a verilirken, törene katılamayan Koray Aydın'ın ödülünü de danışmanı Arif Vedat Alagöz aldı.

"Milletime helal olsun"

"Ödül kendi kişiliğimde yeniden doğuş gibi bana heyecan verdi." diyen Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, ödülün adının "sevgi ve hoşgörü" olmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayaark, GSM ihalesi konusunda şunları söyledi: "Ben görevimi yaptım, kanun ne diyorsa onu yaptım. Bugüne kadar gerek Türkiye'de gerek dünyada rekor kıran, KDV'si ile beraber 3 milyar dolar. Helal olsun.Bu işin asıl kahramanları benim yakın çalışma arkadaşlarım. Burada bir marifet var ise benim değil onlarındır. Onlar adına bu ödülü alıyorum."

Zeynel Abidin'e özel ödül

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da, Türkiye'nin bu dönemde sevgiye, kardeşliğe ve hoşgörüye ihtiyacı olduğu vurgulayarak, "Hoca Ahmet Yesevi'nin felsefesi, öğütleri, insan ve Allah sevgisi ile hizmet anlayışına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle bu ödülleri önemsiyorum." dedi. Türkiye'nin dünya iş alemi içindeki başarılı tanıtımı nedeniyle Sudan Fahri Başkonsolosu Zeynel Abidin Erdem'e "İş Dünyası Ödülü" verilirken , "Ekonomide Milli Yapılanma Ödülü" Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'a, "Tanıtım Ödülü" Vitrin Ajans yöneticileri Kamuran Abacıoğlu ve Seyfullah Türksoy'a sunuldu.

Törende, "Yılın Valisi Ödülü"nü Kırıkkale Valisi Behiç Çelik, "Yılın Belediye Başkanı Ödülü"nü Kastamonu Belediye Başkanı Turan Topçuoğlu, "Yılın Yerel Yöneticisi Ödülü"nü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, "Yılın Bürokratı Ödülü"nü Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk alırken, "Yılın Rektörü Ödülü" GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'a, "Sosyal Dayanışma Ödülü" İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Tevfik Yılmaz'a, "Kamu Hizmeti Ödülü" DLH Genel Müdürü İhsan Günay'a verildi.

Elektronik milliyetçilik ödülü

"Elektronik Milliyetçilik Ödülü" Kurultay Gazetesi Dış Politika Yazarı Muhsin Kadıoğlu'na, "Basın Başarı Ödülü" Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kenan Akın'a verildi. Kenan Akın'ın "Bazı anlar vardır ki susmak konuşmaktan daha hayırlıdır, bu da onlarda birisi" diyerek törende konuşma yapmaması dikkat çekti. "Yılın Sanatçısı Ödülü"ne Türk müziği sanatçısı Bünyamin Aksungur, "Yılın Şairi Ödülü"ne Ayhan İnal, "Güzel Sanatlar Ödülü"ne de hattat Sinan Sinangil değer görüldü. (Ufuk Şanlı / İSTANBUL (27.02.2001 - Zaman)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.