Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Oca/140

“Milli Devleti Kuran İrade ve Saptırma Gayretleri” konulu açık oturum büyük ilgi gördü -2

1524875_10153710896100341_977325610_n

Aydınlar Ocağı “Milli Devleti Kuran İrade ve Saptırma Gayretleri” konulu toplantıyı Eminönü Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ahmet Çolak’ın başkanlığını yaptığı açıkoturumda Prof. Dr. Mehmet Saray ve 21. Yüzyıl Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ söz aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa E. Erkal gündeme ilişkin açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar

Oturum Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, T.C.’nin kurucusu Atatürk’ün, ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ ve Ne Mutlu Türküm Diyene”‘ sözlerinin ne ifade ettiğini açıkladı. Çolak, bu sözlerin milli devleti kuran iradenin kuruluş felsefesini oluşturduğunu ifade etti.

Prof. Çolak konuşmasında 1991 yılında yıkılan Sovyetler Birliği’nin dağıldıktan sonra ve Kızılordu’nun yaşadığı akıbeti dile getirdi. Dağılma sürecinden sonra Komünist Partisinin en üst yönetiminde bulunan Haydar Aliyev, Edward Şevarnadze ve Cengiz Aytmatov gibi ünlü isimlerin kendi ülkelerine gittiğini, 1918’den sonra dağılan Osmanlı İmparatorluğu’ndaki devlet adamı, üst düzey askeri ve sivil  bürokratların Türk olmayanlarının da kendi soydaşlarının kurduğu yeni devletlere gittiklerini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’ni ise bu süreçten sonra Türkiye’de kalan Türkler ve kendini Türk hissedenler tarafından  kurulduğunu dile getirdi. Onun için 1924 Anayasası’nda “ Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran ahaliye Türk milleti denir” tanımının kullanıldığını dile getirdi.

Atatürk’ün 3997 kitabı

Türkiye’nin eğitime büyük önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Saray, Atatürk’ün 3997 kitabı okuduğunu belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir eğitim ve kültür devleti olması için elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade etti.

Türk Eğitim Sisteminde önemli bir yeri olan Köy Enstitülerinin önemine dikkat çeken Prof. Saray, İnönü döneminde Köy Enstitülerinin kapanmasına dönük politikaların yanlışlığını dile getirdi ve “Varsa problemleri ortadan kaldırılarak köylüyü kalkındıran öğretmen, hemşire ve tarım teknisyeni gibi personeli yetiştiren bu okullar yaşatılmalıydı” dedi.

Yüzde 82 Anayasa’da Türklük, Atatürk ve Atatürk Milliyetçiliği vurgusunun yer almasını istiyor

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başbakan Erdoğan’ın Sakarya Mitinginde ilk defa “Türk evladı” ifadesini kullandığını belirterek şaşkınlığını ve memnuniyetini ifade etti.

2013 yılında NYT gazetesinde yayınlanan bir yazıya dikkat çeken Prof. Dr. Özdağ, Ortadoğu’da yer alan 5 devletin 14 parçaya bölüneceği vurgusunun bu yazıda dile geldiği ve bu sürece Pakistan’ın da dahil edileceğini kaydetti

Özdağ, Türkiye’yi kuran iradenin, Türkün süngüsünün ucundaki irade olduğunu belirtti.

Prof. Özdağ,  hükümet yetkililerinin sürekli Türkiye’nin 36 etnik kimlikten oluştuğunu söyleyip, Türklüğü de bu etnik kimliklerden biri gibi göstermesinin çok yanlış olduğunu belirtti. “Türk Milliyetçiliği ile hesaplaşma zamanı geldi” diyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Bütün bu Türklüğü, Atatürk’ü ve Türk milliyetçiliğini etkisiz hale getirme çabalarına rağmen, halkın halen kimliğini oluşturan bu değerlere sahip çıktığını belirten Özdağ, AB yanlısı liberal bir düşünce kuruluşu olan  TESEV’in yaptığı bir araştırma sonucuna göre, halkın yüzde 82 oranında Anayasa’da Türklük, Atatürk ve Atatürk Milliyetçiliği vurgusunun yer almasını istediğini ifade etti.

Kocaeli  kafilesi

Eminönü Halk Eğitim Merkezinde büyük ilgi gören toplantıya İzmit’ten de Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mithat Bora Bulut, Kimya Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün, Makine Mühendisi İsmail Kaya, Dr. A. Gülden Sönmez ve oğlu Ahmet Buğrahan Sönmez katıldı.

2SAM_8702         Prof. Dr. Mehmet Saray, Prof. Dr. Ahmet Çolak, Prof. Dr. Ümit özdağ

2SAM_8716      Ahsen Okyar ve toplantıya katılanlar

3SAM_8704      Ahsen Okyar, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Av. Ruhittin Sönmez, Dr. Mithat Bora Bulut

4SAM_8705          Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner  ve toplantıya katılanlar

5SAM_8702    Kocaeli Kafilesinden Ahsen Okyar, Dr. Mithat Bora Bulut ve Yunus Özen Prof. Dr.  Mehmet Saray ile birlikte

6SAM_8709Av. Mürsel Aslan, e. Albay Hicabi Meral ve toplantıya katılanlar

7SAM_8713          Dr. Mithat Bora Bulut, 'Yörük Ali'' adıyla anılan Tuğgeneral Ali Aydın, Ahsen Okyar

SAM_87258a       Ahsen Okyar, Prof. Dr. Yümni Sezen, Dr. Mithat Bora Bulut

SAM_8726Dr. Mithat Bora Bulut, Ahsen Okyar,

SAM_8728Hicabi Meral, Ahsen Okyar, Av. Mürsel Aslan

11Av. Mustafa Özkurt, Ahsen Okyar, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

1240 sene öncesinin İİTİA Sultanahmet Okul arkadaşları Edip Tekkol, Ahsen Okyar

13Ahsen Okyar, İİTİA’den Okul arkadaşı Ünal Sengir ile birlikte

SAM_8733Dr. Nef’i Demirci, Ahsen Okyar, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

15Ahsen Okyar, Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu

9aAhsen Okyar, Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Özkan,  e. Tuğgeneral Ali Aydın

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.