Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Aydınlar Ocağında Kaliteli Yaşamı anlattı.
K ocaeli Aydınlar Ocağında; 21. dönem Burdur Milletvekili ve Kaliteli Yaşam Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner “Kaliteli Yaşam” üzerine konferans verdi.
Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez yaptığı açış konuşmasında; “Ülkemizin yoğun siyaset gündeminde şahsi hayatlarımızın kalitesini artırma ve etkili insan olmanın gerekliliklerini göz ardı ediyoruz. Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner “Kaliteli Yaşam” üzerine çok faydalı ve beğenilen yazılar yazıyor, bu konuda yurt sathında verdiği konferanslarını sürdürüyor. Davetimize Antalya’dan gelerek katıldığı için şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.
21. dönem Burdur Milletvekili / Kaliteli Yaşam Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner; “Haydi, hep beraber kaliteli yaşayalım. Yaşımız kaç olursa olsun, asla geç kalmış sayılmayız. Sonuçta yaşamımızın % 80′i negatif öğelerle, ancak % 20′ si pozitif öğelerle kapsanmış durumda. Halbuki yüksek kaliteli bir yaşam için tamamı olmasa bile çoğunluk alışkanlıklarımızın yüksek kaliteli alışkanlıklar olması gerekiyor. Hemen şimdi, samimi bir gülümseme ve içtenlikle kaliteli yaşamaya başlayabiliriz. Kaliteli yaşam, yüksek kaliteli bir insan olmakla başlıyor. Bunun için de, yüksek kaliteli olumlu emek ve paylaşıma ihtiyacımız var. Aynı zamanda, her konuda kendimizi yenileme ve güçlendirmeye ihtiyacımız var. Yani baltamızı her gün, ama her gün bileyilememiz gerekiyor.
Yüksek kaliteli yaşamın subasmanını sağlığımız oluşturuyor. Sağlık yoksa, üzerine bina da yok. Güleryüzlü ve tatlı dilli olmak. Sevgi yüklü olmak. Mutlu olmak. Sağlıklı, verimli ve etkin düşünmek. Dost ve arkadaş canlısı olmak. İyiliksever olmak. Affedici ve merhametli olmak. Hoşgörülü olmak. Karakterli ve erdemli olmak. Hüsn-ü zan sahibi olmak. Vefa sahibi ve diğergam olmak. Sabırlı ve sebatkar olmak. Takdir ve onure edici olmak. Empatik davranmak. Kendini ve haddini bilmek. Ölçülü ve dengeli olmak. İnançlı olmak. Azimli ve cesaretli olmak. Ümitvar olmak ve yılmamak. Dua etmek ve şükretmek. Kanaatkar ve tevekkül sahibi olmak. Vermeden almanın olmadığını bilmek. Bilinçaltının zeka ve gücüne inanmak ve kullanmak. Pozitif iletişim sahibi olmak. Ahenkli ve uyumlu olmak. Proaktif olmak. İnsiyatif sahibi olmak. Risk alabilmek ve krizleri fırsata dönüştürebilmek. Çalışkan, uygulayıcı ve olumlu sonuç alıcı olmak. Stratejik esneklik, değişim ve dinamizme sahip olmak. Misyon ve vizyon sahibi olmak. Yetenek sahibi ve bilge kişi olmak. Öğrenmek, öğretmek, örnek olmak ve motive etmek. Sahip olunan güç ve yeteneği açığa çıkarmak. Amaca, hedefe ve başarıya tam odaklanmak. İsabetli ve istikrarlı karar verebilmek. Alternatifler üretebilmek ve sorun çözücü olmak. Stresle başetmek ve yönetmek. Çatışma yönetimini bilmek ve uygulamak. Durumsallık yaklaşımını anlamak ve uygulamak. Aidiyet duygusu, danışma ve grup etkinliğine sahip olmak. Olumlama ve modelleme tekniğini kullanmak. Özenli, tedbirli ve dikkatli olmak gerekiyor. Aynı zamanda kaliteli yaşamın hırsızlarından uzak durmamız büyük önem arz ediyor.” Dedi.
Otel Asya’da gerçekleşen toplantının ikinci bölümünde konuşan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner; “Dilerseniz, gelin bir de Kaliteli Yaşamın Hırsızlarını tanıyalım:
- Kızgın ve öfkeli olmak
- Kin ve intikam duyguları taşımak.
- Asık yüzlü, çatık kaşlı ve somurtkan olmak.
- Katı ve seçeneksiz düşünceye sahip olmak.
- Nefret duyguları taşımak.
- Kibirli olmak.
- Korkuları yönetememek.
- Tembellik ve atalet sahibi olmak.
- Endişe, kaygı ve tedirginlik taşımak.
- Üzüntü, gam ve kasavet sahibi olmak.
- Küslük ve dargınlıkla yaşamak.
- Bencillik ve egoistlik yapmak.
- Kıskançlık ve hasetçilik yapmak.
- Şüphecilik yapmak.
- Kavgaya ve tartışmaya eğilimli olmak.
- Aşağılamak, küçük düşürmek ve rencide etmek.
- İsrafçı olmak.
- Su-i zan beslemek ve kötümser olmak.
- Gıybet etmek ve laf taşımak.
- İnatlaşmak ve iddialaşmak.
- Önyargılı olmak.
- Yalan söylemek.
- Ertelemek ve ihmalkar davranmak.
- Kararsızlık veya tereddüt göstermek.
- Aşırı telaşlı ve aceleci olmak.
- Beden dilini olumsuz kullanmak.
- Suçlayıcı dil kullanmak.
- Soruna odaklanmak.
- Ümitsiz olmak.
- Aşırı hırslı olmak.
- Nankörlük yapmak.
- Sabırsızlık ve sebatsızlık göstermek.
- Sahip olduklarımızın değerini bilmemek.
- Beceriksiz olmak.
- Tedbirsiz ve dikkatsiz olmak.
- Değişime ve dinamizme direnmek.
- Negatif alışkanlıklara sahip olmak.
- Aşırı kuralcılık ve kuralları uymamak.
- Had bildirmek.
- Bahane ve mazeret üretmek.
- Evhamcılık.
- Negatif etiketleme.
- Panik yapmak.
- Öğrendim, biliyorum, kamil oldum havasına kapılmak.
- Aşırı işkoliklik.
- Muammalı ve belirsizlik içeren durumlar.
-Yetersiz bilgi ile hüküm vermek.
- Güvensizlik sergilemek.
- Aşırı mükemmeliliyetçi olmak.
- Ayrıntıda boğulmak.
- İfrat ve tefrite düşmek.” Dedi.
Büyük ilgi
Ecz. Selçuk Arslan’ın sunup yönettiği toplantıya; BBP İl Başkanı Vekili Av. Şeref Gönenli, Yrd. Doç. Dr. Öznur Gökkaya, Sigortacı Nihat Gürer, Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Cumhur Özgirgin, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Dr. Figen Doğan, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, eski Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gençer, Dr. İsmail Çapcı, Yeminli Tercüman Camal Barış, Özel Tuncay Emir Eğitim Kurumları Kurucusu Melike Erseven Ergi, Av. Naci Kara, Kocaeli Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Özer, Stratejist Hasan Yılman, Dr. Serdar Kaman, Kimya Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün, Kocaeli Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Dr. Yakup Balaban, Alca Şirket Müdürü Hasan Baltacı, İdris Türkten, Petrolcü Orhan Çakar, Dr. Fethi Güngör, Av. Tolga Özcan, Tarihçi Nihal Özgirgin, Dr. Fatma Emre Taşolar, Makine Mühendisi İdris Karakaş, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Dr. Vedat Çekkaya, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mithat Bora Bulut, Kültür Dershanesi sahibi Ali Aydemir, Çevre Mühendisi Burak Elbay, emekli Erkal Ege, Diş Hekimi Ömer Erdal ile çok sayıda dinleyici katıldı.
Plaket
Toplantı, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez’in Plaket, Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya tarafından da seramik hediyenin Yrd. Doç. Dr. Süleyman Çoşkuner’e takdim edilmesi ile sona erdi.
Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner kimdir?
21. dönem Burdur Milletvekili / Kaliteli Yaşam Uzmanı
1959'da Burdur/ Bucak'ta doğdu. Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni 1981'de bitirdi. Tuzla ve Menemen'de yedek subaylık görevini yaptı.
· 2 yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanlığında çalıştıktan sonra,
· 1984 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümüne asistan oldu.
· 1986 yılında "Endüstri İşletmelerinde Kalite Kontrol Organizasyonuna Optimal Yaklaşım ve Bir Uygulama" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı.
· 1992 yılında da, "Endüstri İşletmelerinde Teknolojik Gelişmelerin Yönetim Fonksiyonları Üzerindeki Etkileri ve Bir Uygulama" adlı tezi ile "İşletme Doktoru” unvanını aldı.
· Aynı yıl Yrd. Doç. Dr. olarak aynı üniversitenin "Üretim planlama ve kontrol Eğitimi Anabilimdalı Başkanlığına getirildi.
· 1999'a kadar öğretim üyeliğinin yanı sıra ülkemizin birçok yerinde konusuyla ilgili konferanslar, seminerler ve eğitimler verdi.
· 1999 Milletvekilliği genel seçimlerinde Burdur Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Meclis "Plan-Bütçe" ve "KİT" komisyonlarında görevler yaptı. Ayrıca Meclis "Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Üyeliği” görevlerini yürüttü.
2002 yılında emekli oldu ve aktif siyasetten çekilerek "Kaliteli Yaşam" alanında çalışmaya başladı.
Ø İlk kitabı "Kaliteli yaşam" -İstediğiniz hayata sahip olun- Kasım 2012 de yayınladı.
Ø İkinci kitabı "Kaliteli Yaşamın Hırsızları" ise Eylül 2013 de yayınlandı.
Ø Üçüncü kitabı "Kaliteli Yaşamdan Yansımalar"ın dizayn çalışmaları sürmektedir.
Ø Bilimsel makalelerinin yanı sıra 100'ü aşkın kaliteli yaşamla ilişkili makalesi bulunmakta ve hala da yazmaya devam etmektedir.
Ø Ülkemizin her tarafında konferanslar, seminerler ve TV programları ile insanlarımıza yardımcı olmaya devam etmektedir.
Gazi Üniversitesinden emekli Yrd. Doç. Dr. Ayşe Coşkuner ile 1986 yılından beri evli olan yazarın ikisi erkek biri kız üç çocuğu vardır, İngilizce bilmektedir.
Hasan Uzunhasanoğlu, Ecz. Selçuk Arslan, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Ahsen Okyar, Dr. İsmail Çapcı
Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez
Nihal-Dr. Cumhur Özgirgin, Tuncay Emir Eğitim Kurumu sahibi Melike Erseven Ergi ve arkadaşları
21. dönem Burdur Milletvekili ve Kaliteli Yaşam Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner
Nursel Okyar, Dt. Elif Turan , Ümmühani Özen, Emine Uzunhasanoğlu, Dr. Fatma E. Taşolar, Ayşe Çapcı
Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner’e plaket takdim ederken
Dr. A. Gülden Sönmez, Av. Ruhittin Sönmez, Ecz. Selçuk Arslan, Nihat Gürer, Ahsen Okyar, Mehmet Özer
Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya, 21. dönem Burdur Milletvekili ve Kaliteli Yaşam Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner’e Aydınlar Ocağı seramik tabağını takdim ederken
Hasan Yılman, Ersin Soykan, Dr. Yakup Balaban, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Serdar Kaman, Dr. Fethi Güngör
Dr. Mithat Bora Bulut, Hamit Akbulut, Cemalettin Yaman, Mehmet Özer, Ali Aydemir, Burak Elbay, Ahsen Okyar, Erdoğan Davut, 21. dönem Burdur Milletvekili / Kaliteli Yaşam Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner kitabını imzalarken
Ayaktakiler; Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar, Mehmet Özer Oturanlar: Av. Şeref Gönenli, Dr. A. Gülden Sönmez, Av. Ruhittin Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Nihat Gürer,
Av. Şeref Gönenli, Dr. A. Gülden Sönmez, Av. Ruhittin Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Nihat Gürer, Ahsen Okyar
Ahmet Balkaya, Av. Şeref Gönenli, Dr. A. Gülden Sönmez
Av. Ruhittin Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Nihat Gürer, Ahsen Okyar
Yunus Özen, Dr. Mithat Bora Bulut, Ayşe Çapcı, Hasan Uzunhasanoğlu, Emine Uzunhasanoğlu, Ümmühani Özen Oturanlar: Ecz. Selçuk Arslan, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşkuner, Ahsen Okyar, Dr. ismail Çapcı, Nursel Okyar
Ahmet Balkaya, Av. Ruhittin Sönmez, Musa Ordu
Ahsen Okyar, Tuncay Emir Eğitim Kurumu sahibi Melike Erseven Ergi ve arkadaşları ile
Ahsen Okyar, Erdoğan Davut, Hamit Akbulut, Cemal Barış
Osman Yavuz, Osman Ölçer, Kazım Bozkurt, İbrahim Gençer, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. İsmail Çapcı, Ali Aydemir, İdris Karakaş, İdris Türkten
Şenol Karamus, Yakup Üstün, Av. Tolga Özcan
Dr. Mithat Bora Bulut, Hasan Baltacı, Dr. Vedat Çekkaya, Erdoğan Davut, Hamit Akbulut, Cemal Barış
Dr. Figen Doğan, Hasan Yılman, Ersin Soykan, Dr. Yakup Balaban, Dr. Serdar Kaman, Dr. Fethi Güngör
Burak Elbey, Mustafa Görgün, Orhan Çakar,
Yunus Özen, Dr. İsmail Çapcı, Dr. Oktay Taşolar, Erdal Baykara
Yunus Özen, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Çoşkuner, Ümmühani Özen
Av. Ruhittin Sönmez, Musa Ordu, Erkal Ege
Yrd. Doç. Dr. Süleyman Çoşkuner, Ecz. Selçuk Arslan
Yrd. Doç. Dr. Süleyman Çoşkuner, Musa Ordu, Ahsen Okyar, Dr. İsmail Çapcı
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.