Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Oca/130

Dr. Sinan Oğan 2. Şubat’ta İzmit’te

201296163213“Denge ve Birlik Platformu”nun 2 Şubat’taki ilk toplantısına Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan katılacak.

İlimizin çok tanınan hekimlerinden Opt. Dr. Serdar Kaman öncülüğünde oluşturulan, 50 kadar işadamı, uzman hekim ve eski aktif siyasetçinin oluşturduğu “Denge ve Birlik Platformu” isimli düşünce Kulübü, 2 Şubat Cumartesi günü akşamı 19:30’da ilk toplantısını Kocaeli Sanayi Odası Sosyal Tesisleri’nde yapacak.

Platform sözcülüğünü yapan Dr. Serdar Kaman, “Hiçbir siyasi parti ile organik bağlantımız yok. Farklı siyasi görüşlerden, kendi alanlarında söz sahibi olmuş insanlar bir araya geldi. Kentimiz ve ülkemiz için fikir üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Denge ve Birlik Platformu, yılda 3-4 kez büyük toplantılar düzenlemeyi ve bu toplantılara ülke siyasetinin önde gelen isimlerini davet etmeyi planlıyor.

2 Şubat’taki ilk toplantıya MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan da katılacak ve “TÜRKİYE’NİN GÜNCEL SORUNLARI” konusunda bilgi verecek. 

Yemekli toplantı 50.-TL/KİŞİ Davetiyeler Dr. Serdar Kaman’dan temin edilebilir.

Resim (6)

201296163213Dr. Sinan OĞAN kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili, Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi - TÜRKSAM’ın kurucu başkanı, Anayasa ve Dışişleri Komisyonu üyesi olan Dr. Sinan OĞAN, 1967 yılında Iğdır’da doğmuştur.

1989 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede, 1992 yılında Mali Hukuk/Bankacılık alanında “Azerbaycan’da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi” başlıklı tez ile yüksek lisansını tamamlamıştır.

Daha sonra 2009 yılında “Türk İç Politika Faktörlerinin Türkiye’nin Rusya Politikasının Oluşumuna Etkileri” başlıklı teziyle, Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nin (MGIMO) Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünden doktora derecesini almıştır.

1992-1998 Yılları arasında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Bu görevinde 1993 yılından itibaren Azerbaycan’a görevli olarak gönderilen Dr. Sinan OĞAN 1993-2000 yılları arasında Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve dekan yardımcısı olarak çalışmıştır. 1994-1998 yıları arasında ise eş görevle Azerbaycan’da T.C. Dışişleri Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Temsilcisi olarak çalışmıştır.

Bir dönem özel sektörde de çalışan Dr. OĞAN, 2000 yılında Türkiye’ye dönerek Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Kafkasya Masası’nda çalışmalarını yürütmüştür. Ardından ASAM Rusya-Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yapan Sinan OĞAN, 2006 yılında bu kurumdan ayrılarak Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nda bir yıl süre ile Dış İlişkilerden Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevi yapmıştır.

Sinan OĞAN 2004 yılında halihazırda başkanlığını yaptığı Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi - TÜRKSAM’ı kurmuştur. Bugün halen başkanlığını Dr. Sinan OĞAN’ın yürüttüğü TÜRKSAM bugün Türkiye’nin en önemli düşünce kuruluşlarından birisi haline gelmiştir.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Yayınları arasında 1992 yılında çıkan ‘Azerbaycan’ İsimli kitabının yanı sıra, 2003 yılında Rusya’da “Siyaset ve Oligarşi” isimli kitabı ile 2006 yılında yayınlanan Turuncu Devrimler isimli kitabı mevcuttur.

Dr. Sinan OĞAN’ın Türk Dış Politikası, Rusya, Kafkasya, Orta Asya, Türk Dünyası, Enerji, Ermeni Sorunu, Afganistan, İran, Terör ve Türkiye’nin güncel sorunları konularında beş yüzden fazla Türkçe, İngilizce ve Rusça makale ve değerlendirmeleri yayımlanmıştır.

Dr. Sinan OĞAN değerlendirmelerini başta TÜRKSAM’ın web sayfası olmak üzere birçok Türk ve yabancı sitelerde, haber ajanslarında, gazete ve bilimsel dergilerde yayınlatmaya devam etmektedir.

Türk Dünyası ile ilişkilere son derece büyük önem veren OĞAN, 4-7 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılan Dünya Azerbaycan Türklerinin III. Kurultayı’nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV tarafından “Terakki Madalyası” ile taltif edilmiştir.

Bunun yanında Dr. OĞAN, Kazakistan Cumhuriyeti tarafından “Kazakistan - Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası”na layık görülmüştür.

Dr. OĞAN, Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Telekomcular Derneği tarafından ve çeşitli anketlerde 2011’de “yılın milletvekili” seçilmiştir.

İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında uzmanlık alanı ile ilgili konferanslar, seminerler vermekte ve bilimsel toplantılara katılmaktadır.

Sivil toplum alanda da önemli faaliyetler gösteren Dr. OĞAN, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının geliştirilmesi için faaliyet gösteren Türkiye Azerbaycan Derneği’nin (TAD) Onursal Başkanlığını yapmaktadır.

Katıldığı televizyon programlarında ve konferanslarda kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığı Metsamor Nükleer Santrali’nin kapatılmasına yönelik sivil girişim hareketinin genel koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Bunlara ek olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anayasa ile Dışişleri Komisyonu’na üye olan Dr. Sinan OĞAN, Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun Yönetim Kurulu üyesidir.

Ödüller

- 1992 yılında "Türk Dünyasının Sorunları ve Çözüm Yolları" isimli çalışması ile Milliyet Gazetesi Sosyal Bilimler Ödülüne;

- 1993 yılı Marmara Üniversitesi’nin Akademik Üstün Başarı Ödülüne;

- 2010 yılında Türk Dünyasına Hizmet Ödülüne;

- 2011 yılında Oğuz Boyu Kültür Dernekleri Federasyonu’nun, Onurluk Ödülüne layık görülmüştür.

- 2011 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından Terakki Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

- 2011 yılında (7 Aralık) Kazakistan Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Canseyit TÜYMEBAYEV'in ev sahipliğinde düzenlenen törende Türk-Kazak ilişkilerine yaptığı olumlu katkılardan dolayı Kazakistan Cumhuriyeti tarafından "Kazakistan - Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası"na layık görülmüştür.

- Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Telekomcular Derneği tarafından ve çeşitli anket kuruluşlarınca da 2011’de “yılın milletvekili” seçilmiştir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.