Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Mar/120

Haluk Dursun Yadigar-ı Vatan’ı anlattı

2012.03.23 doç a h dursun körfez 011 Haluk Dursun Yadigar-ı Vatan’ı anlattı

Körfez Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği konferans programın da konuşmacı olarak Doç. Dr. Ahmet.Haluk Dursun’u ağırladı.

Ayasofya Müze Başkanı Doç. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un “Kültür Coğrafyamızda Osmanlı Mirası”  adlı konferansında Osmanlının sahip olduğu toprakları ve hala doğudan-batıya, Asya’dan-Avrupa’ya Osmanlı izlerini görsellerle anlattı.

Körfez Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ve Körfez Belediyesi Başkanı Yunus Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Yağız, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, KSMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şendoğan, Selattin Kabadayıoğlu ile İsa Taş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcıları Erdal Baykara ve Günay Gülcü, Müftü Musa İmamoğlu, eski İSKİ Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, Makine Mühendisi İsmall Kaya, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nihat Gökbayrak, Menkul Değerler AŞ. İzmit Şube Müdürü Cihat Kaymas, Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Petkim emeklisi İdris Türkten, son Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Osmanlı Coğrafyası Mutlaka Gezilmeli

Herekeli olduğunu ve buralarda çok güzel günler geçirdiğini söyleyerek sunumuna başlayan Doç. Dr. Ahmet Haluk Dursun yeni yazacağı “İncir Çekirdeği” adını vereceği kitabında Hereke’yide anlatacağını söyledi. Osmanlı tarihi yolculuğuna Şam’dan başladığını söyleyen Dursun, “Tuna nehrini hayatım boyunca çok araştırdım. Beni peşinden akıdan diğer nehir ise Orhun nehri oldu. Kıyılarında Osmanlının tarihini saklıyor.” diye konuştu.

Haluk Dursun, Osmanlı Devletinin yönetimindeki, "Yâdigâr-ı Vatan” diye nitelendirdiği Osmanlı Coğrafyasındaki ülkelerde mimari ve sosyolojik izler bıraktığını anlattı. Asya, Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Hicaz bölgesi ve Doğu Türkistan'a kadar geniş bir coğrafyayı içine alan araştırma gezilerinde, Osmanlı Devletinin idaresindeki bölgelerdeki cami, tekke, medrese, çeşme, kışla, kale gibi mimari eserler ile birlikte Osmanlı medeniyetinin sosyal hayata tesirlerini anlatan Dursun, halen mimari ve sosyal etkinin örneklerine rastlandığını belirtti.

Tarihi yolculuğun yaşandığı konferans sonunda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Doç. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a çiçek takdim etti.

2012.03.23 doç a h dursun körfez 011

2012.03.23 doç a h dursun körfez 006

2012.03.23 doç a h dursun körfez 001

2012.03.23 doç a h dursun körfez 008

2012.03.23 doç a h dursun körfez 013

2012.03.23 doç a h dursun körfez 015 

2012.03.23 doç a h dursun körfez 018

2012.03.23 doç a h dursun körfez 021

 2012.03.23 doç a h dursun körfez 025

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.