Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Tem/190

Trafik Kazalarını Nasıl Engelleriz? – Ebru Maral MİNARECİ

20160811055451ebruTrafik Kazalarını Nasıl Engelleriz? - Ebru Maral MiİNARECİ

Malum yaz mevsimi geldi özellikle tatilciler,memleketine gidenler ya da hafta sonu yazlıkçılar yollara düştü.

Her geçen gün daha da artan araç sayısı trafiği daha da yoğunlaştırıyor.

Trafik kurallarına uyulduğu zaman mücbir sebepler dışında kaza olma olasılığı neredeyse sıfır. Lastik patlaması, yola önünüzdeki kamyondan kereste düşmesi, karşı yoldaki aracın sizin güzergaha geçmesi, sürücünün kalp krizi geçirmesi gibi sebepler olmadığı sürece kurallı yolculuklar sizi sevdiklerinize sağ salim ulaştırır.

Ehliyet almakla bitmiyor. Araç kullanabilmek için pratik lazım, tecrübe lazım. Almanya'da 3 ay eğitim sonra sınavla alınan ehliyeti 1 yıl boyunca da denetimli araç
kullanarak pekiştirmeniz gerekiyor.

Bizim ülkemizde de direksiyon hocaları var. Ya da yakınınız olan iyi bir sürücü ile aynı şekilde
pratik yapabilirsiniz. Daima yolda araç kullanırken dikkatli olmak, önünüzde ki hatta onun önünde ki aracı gözlemlemek, aynaları sıklıkla kontrol etmek hata oranını azaltacaktır.

Hız zaten en kötü şey. Hızlı giden bir aracı kontrol etmeniz bir hayli zor. Artık yolda, kendini ve diğer araçları riske atacak bir hız aşımı ya da makas tabir ettiğimiz sol-sağ araçları geçip kavisler çizen sürücüleri şikayet edebilirsiniz. Plaka bilgisini vermeniz yeterli.

Ayrıca trafik cezaları da oldukça caydırıcı hale geldi. Ceza rakamları çok yüksek. Böylece hız yapmak isteyen sürücüleri engellemekte.

Araçların bakım ve muayenesi de trafikte çok önemli. Bakımsız araçlar size de zarar
verebilir.

Yine özellikle uzun yol sürücülerinin en çok uyması gereken bir kural. Yolda uyumamak ya da dalmamak için 3-4 saatte bir sürücü değişikliği ya da aracı kenara çekip uyuyup sonrasında yola devam etmek. Çoğunlukla tır-kamyon şoförleri bir an önce gidebilmek vakit
kaybetmemek için uykusuz araç kullanabiliyor. Sonuç kaçınılmaz oluyor.

Araç kullanacak olan kişilerin belirli aralıklarla tıbbi muayene,psikolojik testlere tabi tutulması gerekli bence. Yaşı ilerleyen, duyuları körelen kişiler trafikte tehlike oluşturuyor.

Psikolojik problemi olan kişiler de yolda araç kullanırken diğer sürücülere  sorun yaşatabiliyor.

Yani trafiğe çıkmak için bir çok engeli aşmak gerek aslında.

Bir de çok çok önemli bir nokta var. Emniyet kemeri. Emniyet kemerinin araçlarda olma sebebi sizi korumak. Darbe aldığınızda sizi tutmak. Fırlamanızı, ön cama vurmanızı engellemek. Bu yüzden yola çıkan herkesin emniyet kemerini bağlaması gerek. Arabanın arka koltuğunda oturan yolcular da dahil.

Teknolojik cihazlar (cd çalar, cep telefonu) araç kullanırken sizi hataya sürükler. Bir anlık dikkatin başka yöne dönmesi ölümcül kazalara sebep olabilir.

Yine araç kullanırken yemek yemek, içecek içmek ya da nikotin ürünü kullanmak da tehlikelidir. Nefes borunuza kaçan bir besin parçası yine ölümcül kazaya sebep olabilir. İçlen sigaranın külü,ateşi gözünüze, üzerinize düşebilir.

Kısaca toparlamak gerekir ise kurallara uyarak,bakımı yapılmış araçlar ile, dikkatli bir şekilde yol takibi sağlayarak geçirilen yolculuklar sizi istediğiniz yere sağ salim ulaştıracaktır.

Her kese iyi tatiller, iyi yolculuklar...

http://www.bizimyaka.com/yazar-96075-Trafik-Kazalarini-Nasil-Engelleriz

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.