Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

16Kas/111

Prof. Dr. Recai Coşkun, Bahçeli`ye Baş Danışman oldu

images  Prof. Dr. Recai Coşkun MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Baş Danışmanlığına getirildi. Uzun yıllar Gebze’de ikamet eden ve liseyi Gebze’de tamamlayan Prof. Dr. Recai Coşkun, göreve gelişiyle ilgili yayımladığı mesajla haberi doğruladı. Haftanın bir günü Sakarya Üniversitesindeki görevini sürdürecek olan Coşkun, diğer günlerde MHP Genel Merkezinde Baş Danışmanlık görevini yürütecek.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Baş Danışmanlığına getirilen Prof. Dr. Recai Coşkun’un konu ile ilgili olarak“Değerli dostlarım, siyasi hayatımda yeni bir merhaleye girmiş bulunmaktayım.

Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin teklif ve oluru ile 04/11/2011 tarihi itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Baş Danışmanlığına atandım.

Siyasi geleneğimiz bize "önce milletim, sonra partim" düsturunu öğretti. Türk milletinin değerlerinin, menfaatlerinin ve bütünlüğünün savunucusu olacağız. Bunun için bilgimizi, becerimizi ve enerjimizi son zerresine kadar kullanacağız. Allah sizlere karşı mahcup etmesin. Saygılarımla.”diye konuştu

Prof. Dr. Recai Coşkun Kimdir?

1965 yılında Rize-İkizdere’de doğdu. İlk ve ortaokulu Rize’de, liseyi Gebze’de okudu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Lisans (1986) öğrenimini gördü. Milli Eğitim Bakanlığı burslusu olarak İskoçya’da dil eğitimi aldıktan sonra İngiltere’de Warwick Universitesi İşletme Okulu’nda Yüksek Lisans (1991), Leicester Üniversitesi’nde ise Uluslararası Ekonomi Doktorası (1996) yaptı.

İngiltere’de bulunduğu yıllarda Londra Türk-İslam Ocağı’nda faaliyetlere katıldı. 1993 ve 1994’te Alpaslan Türkeş’in düzenlendiği Türk Dünyası Kurultaylarına İngiltere Delegasyonu üyesi olarak yer aldı. 1994-1995 yılında Avrupa Türk Federasyonu Bilim Kurulu üyeliği yaptı. Bu dönemde haftalık Yeni Düşünce gazetesinde “İngiltere’den Mektuplar” adlı köşesinde bir süre yazılar yazdı. Leicester Üniversitesi Türk Öğrenci Derneği Başkanlığı yaptı.

1997 yılında değişik üniversitelerden teklif almasına rağmen Sakarya Üniversitesi İİBF’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Aynı üniversitede 2003 yılında Doçent, 2008 yılında Profesör oldu.

Alanı ile ilgili 5, deneme/makale mahiyetinde 2 kitabın yanında çok sayıda uluslararası ve ulusal bilimsel çalışmaya imza attı. KOSGEB eğitmenleri havuzunda Stratejik Yönetim ve Uluslararası İşletmecilik uzmanı olarak yer aldı. Sakarya İl Özel İdaresi dâhil değişik Kuruluşların Stratejik Planlarının yapılmasına katkıda bulundu.

2003-2005 yılları arasında Sakarya Üniversitesi, Valilik, Büyük Şehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayı Odası tarafından yürütülen “Sakarya’nın Rekabet Gücü” adlı projenin Genel Koordinatörlüğünü üslendi. Engellilerin İstihdamına yönelik Avrupa Birliği Projesinde görev aldı. Çok sayıda bilimsel dergide yöneticilik ve hakemlik görevinde bulundu.

2003-2010 yılları arasında 7 yılı aşkın süre Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü yaptı. Bu dönemde “Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi” ve “Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi” adlarıyla dili Türkçe olan uluslararası kongrelerin düzenlenmesi ve Türkiye’den yüzlerce öğretim üyesinin bu ülkelere gitmesine öncülük etti.

Üniversite’nin verdiği yetkiyle başta Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Balkanlar olmak üzere değişik Kardeş ve Akraba topluluklardan gelen öğrencilerin Sakarya Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yapmaları için imkân sağladı.

2006 yılından itibaren Ülkü Ocağı İl Başkanları ile Üniversite Teşkilat Başkanlarına yönelik düzenlenen eğitim programlarında Küreselleşme, Dünya Ekonomisi ve Milliyetçilik konularında dersler verdi.

MHP Genel Merkezi bünyesinde kurulan Siyaset ve Liderlik Okulu’nda da aynı konularda okulun açılışından beri dersler vermektedir.

2007 yılında Alpaslan Türkeş’in vefatının 10. Yılı vesilesiyle MHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Alpaslan Türkeş Büyük Ödülü Jüri Üyeliği” yaptı.

2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin 40. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Türk Siyaset Hayatında Milliyetçi Hareket Partisi” adlı panelde konuşmacı olarak yer aldı.

2008 yılında kurulan “TÜRKATA Stratejik Araştırmalar Eğitim ve Kültür Vakfı” kurucu üyesi oldu. Yurtiçi ve yurtdışında özellikle küreselleşme, milliyetçilik ve dünya ekonomisi konularında çok sayıda konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Halen milliyetçi site www.etikhaber.com da yazmaktadır.

Recai Coşkun Sevda Y. Coşkun ile evli ve E. Çağrı ve Ş. Kutluhan adlı iki çocuk babası.

Adi Soyadi: Prof. Dr. Recai Coşkun
Dogum Yeri: Rize
Dogum Tarihi: 01 Ocak 1965
Medeni Durumu: Evli, 2 çocuk babası

ÖĞRENİM DURUMU

Lisans: 1986 İstanbul Üniversitesi İktisat Fak.
Yüksek Lisans: 1991 Warwick University (Ing.)School of Business, IRRU
Doktora: 1996 Leicester University (Ing.) Economics Department

AKADEMİK

Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Danışmanı

"Trade Union Movement in Turkey (Türkiye'de Sendikacılık Hareketi) ", Dr. Paul Marginson

Doktora Tezi Başlığı ve Danışmanı

"Comparative Labour Relations Practices of Foreign-Owned and Local Firms in Turkish Manufacturing (Türk Imalat Sanayindeki Yabanci ve Yerli Firmalarin Çalisma Iliskileri Uygulamalari)", Prof. Dr. George Norman; Prof. Dr. Francis Green; Dr. Barbara Roberts.

BİLİMSEL KURULUŞLARA ÜYELİKLER

Academy of International Business (AIB) üyesi, 1999-
Türk Bilim Arastirma Vakfi (TÜBAV) Kurucu Üye, Yönetim Kurulu Üyesi, 1997

GÖREVLER

1997-2003 : İ.İ.B.F.,İşletme Bölümü,Sakarya Üniversitesi Yrd.Doç.Dr.
2003- 2008: İ.İ.B.F.,İşletme Bölümü,Sakarya Üniversitesi Doç.Dr.
2008-         : İ.İ.B.F.,İşletme Bölümü,Sakarya Üniversitesi Prof.Dr.

İdari Görevler

Bölüm Baskan Yrd. Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü 1998-2003
Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ,2003

Projelerde Yaptığı Görevler

SESAM Sakarya'nin Rekabet Gücü Projesi, Yürütme Kurulu Üyesi, Koordinatör , 2003.

Bilimsel Dergilerde Hakemlikler

İş-Güç Dergisi
Akademi Günlüğü : Toplumsal Araştırmlar Dergisi
Yerel Siyaset Dergisi
Akademik Incelemeler SAU Sosyal Bilimler Dergisi

ÖDÜLLER

Yurtdisinda Y.L. ve Doktora Ögrenimi için Milli Egitim Bakanligi bursu, 1987.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Sayın hocama çalışmalarında başarılar dilerim.


Leave a comment

Geri izleme yok.