Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

6Mar/180

12. Gençlerle Başbaşa’nın konuşmacıları; Özbek, Kırgız ve Türkmenistanlı

turk_dunyasindan_3_genc_konferans_verecek_h12071

Akça Koca Kültür Platformu, 12. Gençlerle Başbaşa Programına Gulina Yusupova (Özbekistan), Zhakshylyk Sharshekov (Kırgızistan), Aygül Agayeva (Türkmenistan) ile devam ediyor.

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Baş Başa Programının onikincisinde; Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri konuşmacı olacaklar ve “Özbek – Kırgız - Türkmen Öğrencilerin Türkiye Tecrübeleri: Türkiye’ye gelmeden önceki ve geldikten sonraki bakış açıları ve düşünceleri” konusunda bilgi vereceklerdir.

Kocaeli Emex Otel’deki toplantı 08 Mart 2018 Perşembe günü akşamı 19:30’da başlayacak saat 21:30’da sona erecektir. Konuşmacıların soruları da cevaplayacağı toplantıda çay ikramı yapılacaktır.

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu toplantıya platform üyelerini ve konuya ilgi duyanları bekliyor.

Gulina Yusupova

Gulina YUSUPOVA,

1991 senesi 21 Şubat ayında Özbekistan’ın Cizzah ilinde doğdu. Ülkesinde orta okul ve liseyi tamamladıktan sonra 2010 yılında Kırgızistan’da Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümünde lisans eğitimine başladı. Beş senelik lisans eğitimin ardından 2015 - 2018 yılında Türkiye’de Kocaeli Üniversitesi İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını yaptı. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının Güz döneminde Litvanya’nın Vilnius Üniversitesinde Erasmus değişim programıyla eğitim gördü.

İş ve Staj Tecrübeleri:

Bişkek Park Alışveriş Merkezi, Bişkek (Kırgızistan)

Alışveriş merkezinin Halkla İlişkiler Dairesinde çevirimiçi sitesi ve sosyal ağlar sorumlusu olarak çalıştı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Ankara (Türkiye)

Muhabir olarak bir ay staj yaptı.

Kişisel Beceriler:

Ana dili Kırgızca ve Özbekçe, ayrıca Rusça, Türkçe ve İngilizce dillerini biliyor.

Sosyal aktiviteler:

Kırgısiztan – Türkiye Manas Üniversitesi Halkla İlişkiler kulübü üyesi, Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinasyonun üyesi ve Özbekistanlı öğrenci temsilcisi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci kulübü üyesi.

Katıldığı Konferanslar:

2014 yılında Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye'de düzenlediği 'Kendi Kültürünü Kendi Dilinle Anlat' uluslararası gençlik konferansına katıldı.

Aralık 2014'de Kırgızistan Milli Üniversitesi'nde İletişim ve Reklamcılık semineri düzenlendi. Bu seminere 'Liderlerin Etkili Konuşma Tarzı' bildiri ile katıldı.

20-25 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Bişkek ve Almatı'da gerçekleştirilen 8. Gelecekle İletişim Çalıştayına ‘Özbekistan Medyasıda Gündem’ bildirisiyle katıldı.

26 Mayıs 2016 Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Kongresi'ne 'Kültürlerarası İletişim Engelleri: Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Yabancı Öğrenciler örneğinde' bildirisiyle katılım sağladı.

12-21 Mayıs 2017'de Almanya'nın Ilmenau şehrinde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Konferansına (ISWI) katıldı. Medya ve İletişim grubunda ‘Sosyal Medyada Sahte Haberler’ konusunda çalışma yaptı.

Hobileri: Milli danslar, el sanatları, seyahat etmek, dil öğrenmek ve farklı kültürleri araştırmak.

Cakşilik Şarşekov

Zhakshylyk SHARSHEKOV (Cakşılık Şarşekov);

3 Temmuz 1992 yılında Kırgızistan’ın Narin şehrinde doğdu. Annesi ve babası öğretmendir. Üç küçük kardeşi var.

1999-2003 yılları arasında İ. Panfilov okulunda ilkokul, 2003-2010 yılları arasında V. Çkalov okulunda ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı. 2010 yılında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandı ve 2015 yılında başarıyla lisans eğitimini tamamladı. 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları burs programını kazandı ve Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programı eğitimine başladı. 2016-2017 akademik yılının Güz döneminde Erasmus Değişim Programı kapsamında İspanya’daki Huelva Üniversitesinde eğitim gördü. 28 Şubat 2018 tarihinde Kocaeli Üniversitesinden mezun oldu.

Aygül Agayeva

Aygul Agayeva

Türkmenistan’da doğdu. Ailesi 4 kişi. Anne, Eğitim Bakanlığı’nda çalıştı. Şu an emekli, abla öğretmen, abi karayolları müdürlüğünde görev almakta. İlkokulu Gökdepe şehrinde okudu. Ortaokuldan sonra 2004 senesinde Aşkabat Türk Anadolu Lisesinde devam etti. 2008 yılında mezun olduktan sonra aynı lisenin anaokuluna öğretmen olarak kabul ettiler ve 2 sene orada görev aldı. Görev sırasında hem bilgisayar kursunu da bitirmiş oldu. 2010 yılında Ahmet Yesevi Kazak- Türk Üniversitesini kazandı ve orada lisans eğitimine başladı. İlk sene hazırlık okuduktan sonra sınava girdi ve Tıp fakültesini kazandı. Tıp başkaları için hayal ettikleri olsa da Aygul Agayeva için hayal ettiklerine tam ulaşamazdı. Bu nedenle Uluslararası ilişkiler bölümünü seçti ve severek okudu. 2013 yılında Antalya’da staj yaptı ve 2014 yılında Mevlana programı ile Gazi Üniversitesinde bir dönem eğitim gördü. Üniversiteyi 2015 yılında Üniversite birincisi olarak bitirdi. Hemen bitirdikten sonra kendi ülkesinde işe kabul ettiler. Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Vize bölümünde çalıştı. 2015 yılında Türkiye Burslarına başvurdu ve kazandı. 2015 Ekim ayında Kocaeli Üniversitesine kabul gördüler ve burada Yüksek lisansına devam etti. Bu süreçte Uluslararası öğrenci kulübünde ve Uluslararası öğrenci derneğinde Ülke temsilcisi olarak görev aldı. Bundan başka Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen sosyal faaliyetlerde görev aldı. Gönüllü projelerde yer aldı. Kendisi proje geliştirdi. Ülkesine sundu, kabul olan projeleri bulunmaktadır. 2017 yılında Diriliş kampında ve Bilgi evlerinde görev almıştı. 2018 yılında Yüksek lisansını başarılı bir şekilde bitirdi. Yüksek lisans çalışma Tez konusu Orta Asya’da sınır aşan sulardır. Su geleceğin enerji savaşına yol açan bir kaynağı haline gelebilir. Bu yüzden su güvenliği ve su kullanımı hakkında insanların dikkatin çekmek ve suyu korumak amaçlı çalışmalarıma devam etmektedir. İspanya Malagada yapılan konferansına katıldı. Şimdi ise aynı konu üzerinden Macaristan devletine davet edildi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.