Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

27Kas/160

Aydınlar Ocağı Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ı ağırladı.

20161127094546durmus-2  26 Kasım 2016 Cumartesi / Kocaeli Aydınlar Ocağı, Otel Asya’da Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ı ağırladı. Programda Yılmaz, ‘2017’ye Girerken Türkiye Ekonomisi Riskler ve Fırsatlar’ konusunda bilgi verdi.

Yemekle başlayan programa Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın yanı sıra Aydınlar Ocağı Başkanı Av.Ruhittin Sönmez, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Kuruçeşme eski Belediye Başkanı Ali Kahraman, Prof.Dr. Harun Demirkaya, Saraybahçe eski Belediye Başkanı Metin Alan, Prof.Dr. Savaş Ayberg, Dr. Mehmet Ayas, BBP İl eski Başkanı Serhat Duyar, Prof.Dr. Yusuf Bayraktutar, Doç.Dr. Yunus Taş, Türk Eğitim Sen eski Şube Başkanı Süleyman Pekin, Prof.Dr. Vasfi Haftacı, Dr. Serdar Kaman, Aydınlar Ocağı eski Başkanları Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Ahsen Okyar, Doç.Dr. Çetin Yüken, Dr. Abdullah Arslantürk, Yrd. Doç. Dr. Ednan Ayvaz, çok sayıda iş adamı ve ocak üyesi katılım sağladı.

KİMSEDEN YARDIM VE EMİR ALMAYIZ

Programın başında konuşma yapan Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, “Batıda STK’ler çok önemlidir. STK’lerin Batı’daki ismi hükümet dışı organizasyon anlamına gelir. 32 yıl içinde yurtdışı ve yurtiçinden hiç kimseden ve hiçbir kurumdan yardım ve emir almayan bir kuruluşuz. Aydınlar Ocağı partiler üstüdür. Amacımız, milli varlığı yaşatıp kuvvetlendirmektir. Yapılan faaliyetlerin milli menfaatlerimize uygun olup olmadığını önemsiyoruz. Ocağımız faaliyetlerine devam ediyor. Bizi bugünlere getiren bütün dostlarımıza ayrı ayı teşekkür ediyorum” dedi.

OHAL FAZLA UZATILMAMALI

Devamında Sönmez, 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL sürecini de ele alarak “Devletimiz yıllardır başımıza bela olan PKK ile çözüm sürecinin sonunda mücadele başlattı. Terör örgütünü o bölgeden temizleye çalışıyor. Sınır dışı operasyonlarda da artık şehit vermeye başladık. Bunlar yetmezmiş gibi 15 Temmuz’da bir de darbe teşebbüsü yaşadık. Aydınlar Ocağı darbelere karşıdır. Destek verenleri de lanetliyoruz. OHAL’in gerektiğinden fazla uzatılmasını ve devletin yeniden dizayn edilmesini doğu bulmuyoruz. KHK’lerle görevden atılmaları da doğru bulmuyoruz. Görevden atılmaların da mutlaka yargı yoluyla yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Eğitim sistemimizin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

MERKEZ BANKASI BİR İTFAİYE ARACIDIR

Ardından Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz programda, ‘2017’ye Girerken Türkiye Ekonomisi Riskler ve Fırsatlar’ konu başlıklı sunum yaptı. Yılmaz, “Bir sorun ortaya çıktığında o sorunla ilgili olarak kullanacağımız dil ve o dille taraflar arasında ilişki ve iletişim son derece önemli. Özellikle kriz dönemlerinde Merkez Bankası politika yapıcıları bu dile son derece önem vermeleri gerekiyor. Orada bir -mış varsa ve bu -mış’ı siz büyütürseniz bu krizi siz yaratabilirsiniz. Hükümet benim başkanlık dönemimde Merkez Bankası’nı İstanbul’a taşımak istedi. Milletten yetki almış siyasi liderin ülkenin herhangi bir kurumunu herhangi bir yere taşıma yetkisi var. Hükümet böyle bir kanun yaptığında herkes bu kanuna uymak zorundadır. İstanbul’a taşınmasına itirazda bulundum. Dedim ki Merkez Bankası bir itfaiye aracıdır. Bugün böyle olduğuna bakmayın. Ekonomik kriz çıktığı gün bunun yükü toplumun üzerindedir. Siz İstanbul’a taşırsanız ve hazine Ankara’da kalırsa günün birinde son 50 yılda 190 ülkeden 125 ülkede finansal kriz çıktı. Dolayısıyla bir gün kriz çıkabilir. Ben dedim ki hazine neredeyse Merkez Bankası da orada olsun” sözlerine yer verdi.

EN YÜKSEK BÜYÜME CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA

Yılmaz devamında dünya ekonomisini değerlendirirken “Dünyanın problemi enflasyon değil. Dünyanın bir numaralı problemi büyüyememe sorunu. ABD’de nispi olarak ekonomi daha hızlı büyümeye başladı. Başkanlık seçimi oldu. Trump’ın ekonomiyle ilgili yapacağını söylediği eylemler olacak. Şimdiye kadar ABD başkanlarının ilk iki yıl içinde -söyledikleri gibi olmasa da- vaatlerinin yüzde 70’inin tuttuğu görüldü” dedi. Ardından Türkiye ekonomisini de değerlendiren Yılmaz, “Türkiye’de ekonomik aktivitenin nihai amacı büyümektir, büyümeyi hızlandırmaktır. En yüksek büyümenin olduğu dönem Cumhuriyetin ilk yılları. Büyüme yavaşlayınca işsizlik artıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

1Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz

IMG_2870Prof.Dr. Harun Demirkaya, Ahsen Okyar, İstanbul’dan gelen misafirler

IMG_2894Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez

IMG_2883Yrd. Doç. Dr. Ednan Ayvaz, Prof.Dr. Vasfi Haftacı, Ahsen Okyar, Doç.Dr. Yunus Taş, Mehmet Pamuk, Burhan Türker, Eyüp Altındağ

4

IMG_2886

IMG_2901

IMG_2889Muammer Avcı, Orhan Çakar, Ahsen Okyar, Ali Rıza Yılmaz, Turan Çakar, Mustafa Giray

IMG_2852Çok çok eski tanıdıklar/dostlar; Ahsen Okyar, Muammer Avcı, Orhan Çakar

IMG_2893

IMG_2907Serhat Duyar ve arkadaşları

IMG_2910Ahsen Okyar, Durmuş Yılmaz, Av. Ruhittin Sönmez

IMG_2919Günay Gülcü, Osman Ölçer, Erdal Baykara, Ahsen Okyar, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Cihat Kaymas, Suzan Kaymas

IMG_2915Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Kandıra Yoğurdu Bakracını Durmuş Yılmaz’a takdim ederken, Av. Ruhittin Sönmez

IMG_2932Musa Ordu, Osman Ölçer, Erdal Baykara, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Cihat Kaymas, Suzan Kaymas

IMG_2876

16Fevzi Genç, Durmuş Yılmaz, Fuat Akçan

17

IMG_2927Erdal Baykara, Durmuş Yılmaz

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.