Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

3Şub/112

Yazana Plaket Vermeye Devam Ediyoruz – Yunus ÖZEN

image

Kocaeli Aydınlar Ocağı, yazarlarına plaket takdim etmeye devam ediyor [123]. Ev ziyareti konseptinde organize edilen bu toplantıların üçüncüsünü emekli Kocaeli İl Müftüsü Hikmet Kutlu Hocamızın evinde gerçekleştirdik.

Kocaeli Aydınlar Ocağımız web sitesinin faaliyete geçtiği Kasım 2006'dan bu yana 4 yıldan fazla zaman geçti. İçerik ağırlıklı internet sitelerinin bir çoğunun en fazla 2-3 yıl ömrü olduğu düşünülürse, sizlerin katkıları ile hep beraber inşa ettiğimiz bu çalışmanın ilk günkü heyecanla 5. yılında da devam ediyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Gönüllü, İstikrarlı Kültür Çalışması sloganıyla 26 yıldır devam eden Aydınlar Ocağı çalışmasına yakışacak bir iş çıkarmaya gayret ediyoruz.

Böylesine güzel bir çalışmayı anlamlı yapan katkıların en başında sitemize katkı veren yazar, çizer ve şairlerimizin ürettiği özgün ve zengin içerik geliyor. Sayıları her geçen gün artan 120'den fazla yazar, çizer ve şairimizin ürettiği 2000'den fazla içerik web sitemiz üzerinden dünyanın 80'den fazla ülkesine, ülkemizin de her bir şehrine ulaşıyor. Web sitemizin ziyaretçileri, her hafta yeni bir karikatür, her gün 2-3 tane yeni yazı ile karşılaşıyor. Her hafta değişik etkinlik haberlerimizi okuyorlar.

Ocağımız yöneticileri bize bu gururu yaşatan yazarlarımızı gruplar halinde ev toplantılarında bir araya getiriyorlar, web sitemizin arayüzünü hatırlatan güzel plaketleri de yazarlarımıza takdim ediyorlar. Faaliyetin konsepti ile birlikte, web sitemizin arayüzünü hatırlatan sıradışı plaket tasarımı da çok beğeniliyor.

Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar sırasında web üzerinden sunduğumuz servislerin meydana getirdiği faydalara, insanların sosyal ve kültürel hayatlarında yaptığı değişikliklere, gençlerin kariyerlerine, çalışmalarımıza katılanların hayata bakış biçimlerine kattığı olumlu katkılara şahit oldum [1, 2].

Kocaeli'nin ekonomik ve siyasi hayatında iz bırakmış insanların yıllar sonra unutulduklarında bile Ocağımız bünyesinde katıldıkları faaliyetler münasebetiyle internette hatıralarını yaşatıyoruz. İnternetin olmadığı dönemlerde katıldıkları faaliyetleri ve yaptıkları çalışmaları web sitemizde gören bir çok insan doğrudan yöneticilerimize ya da ulaşabildiği üyelerimize, yakınlarımıza memnuniyetlerini iletiyorlar. Hatta bu değerli insanların bir çoğu internette sadece bizim sitemizde yer alıyor. Ev toplantılarında bu memnuniyet ifadelerinden haberdar oldukça Aydınlar Ocağı çalışmasının henüz ölçemediğimiz bir çok faydasına şehadet ediyoruz, daha fazla çalışmak için motivasyonumuz yükseliyor.

Emekli Kocaeli İl Müftüsü Hikmet Kutlu Hocamız, ülkemizin bir çok yerinde güzel çalışmalar yapmış, değerli bir büyüğümüz. İsmi ile müsemma bir insan. Hikmetli sözleriyle, güzel ve akıcı sohbetiyle keyifli bir gece geçirmemize vesile oldular.

Misafirperverlikleri için de ayrıca teşekkür etmek isterim. Hocam alınmasın, bu teşekkürdeki en büyük hisse Rabia yengemizin. Hocamızın damadı Makina Mühendisi Murat Çakar da ziyaretimiz boyunca operasyonu kusursuz yönetti, hiç bir aksaklığa mahal vermedi.

Teşekkür plaketlerini Hikmet Kutlu Hocamıza Başkanımız Ahsen Okyar, Kavakçılık Enstitüsü Müdürü Dr. Faruk Şakir Özay'a Başkan Vekilimiz Selçuk Arslan, Kültür Dershanesi Kurucusu Ali Aydemir'e Genel Sekreterimiz Hasan Uzunhasanoğlu, KOÜ İİBF Öğrencisi Mehmet Beyhan'a Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir'e Başkan Vekilimiz Selçuk Arslan takdim ettiler.

Hikmet Kutlu Hocamız, Türk fikir hayatının unulmaz ismi Mahir İz Hocamız ile geçen yıllarının hatıralarını bizlerle paylaştı. Ocağımız web sitesi KAO TV bölümünde bu hatıraları da yayınladık, arzu edenler izleyebilirler.

Hocamızın başarılı meslek hayatında bir çok plaket ve ödüllerinden seçme yaparak oluşturduğu müze misali çalışma odasını da görme şansımız oldu. Ayrıca hocamızın evi Kocaeli'yi, körfezimizi çok stratejik bir noktadan görüyor. Bir bahane ile yeni bi toplantıda tekrar bu eve misafir olmak istediğimizi yöneticilerimize ilettik.

Yıllarını eğitim camiasına adamış Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir ve Kültür Dershanesi Kurucusu Ali Aydemir aramızda olunca eğitim konuşuldu, gençlerin eğitilmesi ve iş dünyasına hazırlanması hususunda güzel sohbetler yapıldı. Web sitemizde yer alan eğitim yazılarının ne kadar fazla ilgilisi olduğunu duyunca eğitimci hocalarımız daha fazla eğitim yazısı yazmaya karar verdiler. Henüz üniversitede öğrenci olmasına rağmen gençlere dönük bir çok faaliyetin içinde yer alan KOÜ İİBF Öğrencisi Mehmet Beyhan da konuşulanları ilgiyle takip etti.

Kavakçılık Enstitüsü Müdürü Dr. Faruk Şakir Özay, web sitemize çalıştığı alanla ilgili kıymetli bilgiler aktaran, bilgi ağırlıklı yazılarıyla öne çıkan bir yazarımız. Tarım ile ilgili takıldığımız soruları da kendisini yakalamışken sorma imkânı bulduk. Ali Aydemir Hocam ve Hikmet Kutlu Hocam daha spesifik konularda da bilgi aldılar. Bir sonraki ziyaretimizde Müftü Hocamın bahçesini daha güzel görürsek bu durumun Şakir Özay Bey'in katkısı ile olduğunu bileceğiz.

15 Aralık 2010 tarihinde faaliyete geçen blogunu gün geçtikçe zenginleştiren Başkanımız Ahsen Okyar, üzerinde blog adresinin ve eposta adresinin yer aldığı yeni kartvizitini katılımcılara takim etti. Blog sahibi olmak ve kartvizitinde blog adresini de yazmak bugünlerde iş dünyasına girmeye hazırlanan yeni mezun gençlerde bile yeni yeni görmeye başladığımız bir trend. Her yönüyle bizlere örnek olmak gibi büyük bir sorumluluğu var büyüklerimizin ama bu kadarını beklemiyorduk açıkcası. Toplantının genç katılımcılarının blog nedir, biz de böyle yapsak cevaz varmı diye Müftü Hocamdan fetva almaya çalışmaları gözden kaçmadı.

Biz böyle teknlojiden, yenilikten bahsedince Müftü Hocam da her sabah haberleri bilgisayarından takip ettiğini, bilgisayarı daha fazla kullanmaya çalıştığı bilgisini bizlerle paylaştı. Musa Ordu Abimizden sonra Hikmet Kutlu Hocamızı da sırt çantası ve içinde dizüstü bilgisayarıyla yolda görürseniz şaşırmayınız.

Genel Sekreterimiz Hasan Uzunhaanoğlu, bu toplantılarda mutad olduğu üzre not defterini çıkardı ve yazarlarımızın karnelerini herkesin huzurunda okudu, sonraki dönemle ilgili beklentilerini sıraladı. Başkan Vekilimiz Selçuk Arslan'ın aramızda bulunmasından da güç alıp daha rahat ve etkili atışlar yaparak yazarlarımız üzerindeki editör baskısını hissettirdi diye düşünüyorum.

Bu minval üzere yazarlarımıza plaket takdim ettiğimiz ev toplantılarımız sürecek. www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr adresimizi her gün ziyaret etmenizi istirham ediyoruz. http://twitter.com/kocaeliaydinlar adresinden twitlediğimizi biliyor muydunuz?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (2) Geri izlemeler (0)
  1. Yunus Hocam, Ellerinize, ilminize sağlık… Teşekkür ederim…

  2. Ben gördüklerimi, yaşadıklarımı yazdım. Yazının beğenilmesine sevindim ama asıl teşekkür bu güzel programları organize edenler için…


Leave a comment

Geri izleme yok.