Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Eyl/150

Hotel Karpos’us Kandıra Karpuzu ile ilgisi yok -11

  2 Eylül 2015 Çarşamba / Balkan gezimizin birinci gecesinde; Taş Köprü ve Şehir Katedrali'nin de yer aldığı Üsküp kent merkezine 2 km mesafede bulunan Hotel Karpos’ta dinlendik.

Prof. Dr. Mesut Gür hocamız, Balkan yolculuğumuz başladığı andan itibaren Kandıra Karpuzu anlatmaya başladı ve her lafını bir yolu bulup Kandıra Karpuzuna bağladı.

Yurt dışındaki birinci gecemizi geçireceğimiz Hotel Karpos’un önüne otobüsümüz yanaştığında  hepimiz birden bu da olamaz dedik. Çünkü hepbirlikte tabelayı Karpuz Otel olarak okuduk.

Hotel Karpos’da birinci günün yorgunluğu attık. Sabah kahvaltımız sonrası da yeni yerleri görmek üzere Hotel Karpoş’tan ayrıldık.

Not:  Karpoş’un Kandıra Karpuz ile ilgisi yok;

Tarihi Taşköprü üzerinde ortalarda bir yere, 1689 yılında burada asıldığı ileri sürülen Karpoş adlı haydut için Makedon halk kahramanı şeklinde bir plaket konulmuş.

Tabii Karpoş adı henüz Makedon propaganda kaynakları dışında bir yerde görülmüyor. Yaşadıysa yol kesip soygun yapma dışında etnik Makedon davasına hizmet iddiası biraz havada duruyor. Zira Makedonluk iddiaları bahsi geçen tarihten beş altı nesil sonra ortaya çıkacaktır.

Ahsen Okyar Hotel Karpoş’un önünde

Necati Pilavcı

Çetin Mut, Haşim Uzunhasanoğlu

Ahsen Okyar, Necati Pilavcı

Elvan Mut, Ayşe Çapçı, Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu, Kadriye Sancak, Yusuf Sancak (HUSİÇ) –Ekip otobüste bizi bekliyor..

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.