Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Eyl/150

MİLLİYETÇİLİK YAPILACAKSA ONU DA BİZ YAPARIZ NETEKİM! – Süleyman PEKİN

MİLLİYETÇİLİK YAPILACAKSA ONU DA BİZ YAPARIZ NETEKİM! – Süleyman PEKİN

1944’ün meşhur 3 Mayıs olaylarında Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ca söylendiği kabul edilir: “Sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var? Milliyetçilik lâzımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz.”

Nitekim Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki milliyetçi-devletçi politikalar izleyen CHP’nin içinden ABD’nin yükselmesiyle eş zamanlı liberal sağ Demokrat Parti çıkarıldı. Sonra kendisi de ortanın solu’na demir attı.

Acaba diyorum devletin resmî partisi olarak CHP’nin yerini AKP mi aldı? Bakıyorum 2002’den 2015’e; Tom Braks çizgi romanı gibi kılıktan kılığa girilmiş: Başlarda neo-liberal ve özelleştirmeci, ortalarda BOP’çu ve Medeniyetler İttifakçısı, sonlarda yeni Osmanlı’cı ve Çözüm’cü / Açılım’cı, uzatmalarda ise sınırlı - sorumlu (ss) milliyetçilik.

Çözüm deyince aklıma geldi; Nisan 2013’te İzmit’e gelen Âkiller Marmara Bölge Ekibi’nden başta popüler akademisyen Deniz Ülke Arıboğan olmak üzere şimdi HDP Milletvekili Mithat Sancar, hukukçu-akademisyen Levent Korkut, popüler köşe yazarı Ali Bayramoğlu, o zaman Memur Sen Genel Başkanı şimdilerde AKP Milletvekili Ahmet Gündoğdu, eski film yıldızı Hülya Koçyiğit ve eski Baro Başkanı Yücel Sayman’a KOCAELİ MİLLÎ KURULUŞLAR BİRLİĞİ olarak net sorular sormuştuk:

· Sizin Âkiller Heyeti’nizin Güneydoğu Ekip Başkanı Can Paker ‘Barış sürecini Apo Başlatmıştır’ ve ‘Serbest olmalıdır’ diyor. Siz de aynı fikirde misiniz?

· 83’ten beri Türk-Kürt, çocuk-yaşlı, kadın-erkek, herkesin kanını dökmekten çekinmeyen bir Terör Örgütü niye silah bıraksın? a-) Ya amacına ulaşma sözü verilmiştir b-) Ya örgüt devlet yönetimine ortak olmuştur. Sizce hangi şık?

· 1860’lardaki feodal Bedirhan İsyanı’ndan beri emperyalizm 150 yıldır Güneydoğu’da cirit atıyor. Kürtçe ilahi kitaplarını 120 yıldır Amerikalı misyonerler basıyor. Kürtçe diye bir dili Fransızlar ve Ruslar, Kürtlük diye bir olguyu İsrailliler inşa ediyor. PKK’da Hınçak ve Taşnakların farklı bir versiyonu olan Hoybun ve Asala’nın bir devamı.. “Sevr’deki Ermenistan’ı veremedik, Kürdistan verelim” ki Ermenistan’dan rezerv İsrail olan Ürdün’e (Jordan) kadar uzasın. Apo dahil BDP’lilerin ne kadarı Kürt kökenli, ne kadarı Ermeni asıllı, ne kadarı Türkmen ve Zaza? 1915 soykırımı masalının ihalesi önce Kürt aşiretlerineydi sonra Türkmen unsurlara. Müslüman Kürt’ü, Müslüman Türk’e kırdırarak Ermeniler, coğrafyadan silinmelerinin intikamını mı alacaklar? Siz de bu oyuna bizi razı getirebileceğini mi zannediyorsunuz?

· Biz Ermeni’yi Rum’u da dışlamıyoruz ama terörle iş görmek isteyenlere de pabuç bırakmayız. 100–110 yıl önce Gregoryen Ermeniler emperyalizme karşı bizimle dövüştüler ama misyoner tezgâhından geçip de Protestanlaşan Ermeni çoğunluk gaza geldi ve bedel ödedi. Kürt vatandaşlarımızı etnik şehvete alıştırıp Türklerle bir iç savaşa sürmekten ne kazanmayı umuyorsunuz? Cin şişeden çıktı. 1–2 yıl sonra doğu da ayrı batı da ayrı kırımlar yaşanırsa sorumlusu bu Akiller midir, Hükümet mi?

· Yarın sizin de sayenizde silahla sonuç almak moda olacak. Önüne gelen Partiya Karkaren Lazistan, Çepnistan, Sapancaistan kurabilecek. Herkesle böyle tatlı tatlı müzakere mi edilecek yoksa tepelerine mi binilecek? Başbakan’ın bizi sokmak istediği etnik cehenneme girersek nüfusun ne kadarı kırılacak, haberiniz var mı? Dışımızda dünyanın zulmü varken bizi içimizde birbirimizle uğraşmaya kim döndürdü?

Oradaki toplantıda karşı saflarda bulunan Kocaeli Memur Sen, İlim Yayma Cemiyeti ve Kocaeli Roman Dernekleri vesairenin eski-yeni başkanlarını Eylül başında Kocaeli Ticaret Odası’nda yapılan Teröre Karşı Birlik Toplantısı’nda ellerinde Türk Bayrakları ile “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!” diye bağırırken görünce gözlerim yaşardı.

Şimdi önümüzde eskinin Âkillerini oluşturan TOBB, TÜRK-İŞ, TZOB, HAK-İŞ, TESK Başkanlarının 17 Eylül Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü var. Başlığımız neydi netekim?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.