Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Ağu/150

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği’nden Terörle Mücadelede Kararlılık Çağrısı

milli-kuruluslar-terorle-mucadele-istiyor-139597   Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği’nden Terörle Mücadelede Kararlılık Çağrısı

Son günlerde artan terör olayları sonrası bir araya gelen Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği terörle mücadele konusunda kararlılıklarını gösterdi. Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube binasında bir araya gelen birlik üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi:” Her gün gelen şehit cenazeleri ile yüreklerimiz yanmakta. Terör örgütü yurdumuzu yangın yerine çeviren terör faaliyetleriyle vatandaşlarımızda ümitsizlik ve bezginlik duygusu yaratmaya çalışmakta. “Çözüm süreci” denilen ve “PKK ile müzakere yapmak” suretiyle yürütülen “çatışmasızlık dönemi” bitti. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra, terör bir anda eskisinden çok daha kanlı ve şiddetli bir hale dönüştü”

“İFADELERİ TEHLİKELİ BULUYORUZ”

7 Haziran seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olamadığına dikkat çekilen açıklamada, “AKP tek başına iktidar olsaydı, terörle müzakere yerine mücadeleye dönülür müydü?” sorusuna gönül rahatlığıyla “evet” diyemiyoruz. Çünkü bugün mücadele ediyoruz diyen yetkililer, “çözüm sürecinden” vazgeçmediklerini, süreci “buzdolabına aldıklarını” ifade ediyor. Bu ifadeleri tehlikeli buluyoruz. Çünkü terörle mücadelede başarı için en önemli husus, kararlı ve istikrarlı bir mücadele yapılmasıdır. Verilen şehitlerin, sakat kalan gazilerin fedakârlıklarının boşa gitmemesi için kararlılık ve istikrar şarttır” denildi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ PKK’YA YARADI”

Açıklama devamında, “Çözüm süreci boyunca PKK/KCK örgütlenmesinin ülkeyi bir silah ve patlayıcı deposu haline getirmesine, yolların uyuyan mayınlarla doldurulmasına, şehirlerin KCK/PKK hâkimiyetine devredilmesine göz yumuldu.  Bu istihbaratı yapan güvenlik güçlerimizin operasyon yapmasına izin verilmedi. Asker kışlaya, polis karakola kapatıldı.Bürokraside, orduda, istihbaratta, medyada yapılan operasyonlarla devlet refleksi köreltildi. Akiller ve medya gibi araçlarla yapılan psikolojik saldırılar ile milletimiz “öğrenilmiş çaresizlik” içine itildi, “ver kurtul” politikaları kabul ettirildi. TV kanallarında terör örgütü ve lideri hakkında güzellemeler yapıldı. Silahlı narkoterör örgütü ve siyasi uzantıları  “Kürt halkının meşru temsilcisi”, İmralı’daki eli kanlı lideri “barışın mimarı” bilge kişi olarak takdim edildi” görüşlerine yer verildi.

“BÜYÜK KÜRDİSTAN KURMA PROJESİDİR” 

Basın açıklamasının sonunda, “Devletimizi yönetenlerin hadi basiretsizlik, gaflet veya delaleti demeyelim ama çok saf ve iyi niyetli yaklaşımı ile yürütülen süreçte PKK dağdaki kadrosunu militan sayısı, silah ve teçhizat olarak güçlendirdi. Şehirlerde örgütlenmesini tamamladı. Siyasi kanadı oy oranını ikiye katladı. Suriye’deki ve Irak’taki kolları IŞİD’e karşı savaşan kahramanlar haline getirildi. Bütün bunların olmasına Devletimizi yönetenler göz yumdu, hatta destekledi. Kısacası çözüm süreci PKK’ya yaradı. Bütün bunlar, uluslararası destekleri ile beraber, KCK/PKK örgütünün ülkemizin bir bölümünü kopararak, bu bölgede bir “Kürt Devleti” kurma projesinin uygulanmasıdır. Lozan’ı hazmedemeyen, Sevr’i canlandırmaya çalışanların desteklediği bir operasyondur. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak, Suriye, Türkiye ve İran sınırlarının değiştirilmesi ve dört ülkeden bir “büyük Kürdistan” çıkarma planının parçasıdır.

Kürt halkının demokratik hak talepleri ile bir alakası yoktur. Şu anda devletimizi yönetenlerin PKK terör örgütü ile mücadele etmeye karar vermiş gibi bir tavrı var. Ancak geçmişte de zaman zaman teröre karşı bu tür tavır alan Ak Parti hükümetlerinin kararlı bir mücadeleyi sürdüremediklerini biliyoruz.  2011- 2012 yapılan etkin mücadele ile bölücü örgütün ciddi kayıplar verdiği yıllar olmuştu. İlaveten yapılan KCK operasyonları ile örgütün eylem yapma kapasitesi oldukça kısıtlanmıştı. Ocak 2013 te Dördüncü Yargı Paketi ile 1000 KCK’lı serbest bırakıldı.  

Oysa biliniyordu ki KCK, Türkiye'de PKK, Suriye'de PYD, İran'da PJAK gibi yapıların bağlı olduğu Pankürdist bir üst yapıdır.  Öz savunma adıyla askeri örgütlenmesi olan, yargı ve yasama yapıları oluşturulmuş, tam bir paralel devlettir. Bugün terörle ve terörü besleyen kaynaklarla mücadele için kararlı olma vaktidir. Bir süre dayanılması zor acılar yaşamaya devam edeceğiz. Belki şehirlerimizde bile güvende olamayacağız. Ama istikrarlı ve kararlı bir şekilde mücadele etmezsek, en tehlikeli sonuca, bir iç savaşa sürükleneceğiz.

Türk Milleti ve devleti büyük ve güçlüdür. Bu belayı da defedecek güce sahibiz. Yeter ki birlik içinde ve kararlılıkla mücadele etme azmimiz devam etsin. KMKB olarak devletimizi terör örgütü ve terörü besleyen bütün unsurlarla istikrarlı ve kararlı bir mücadele sürdürmeye çağırıyoruz” denildi.

KMKB ÜYESİ STK'LAR

1 Anadolu Kartalları Derneği

2 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi

3 Bağımsız Sağlık Sen Kocaeli Şubesi

4 Birleşik Emekliler Derneği (BEDE) Kocaeli Şubesi

5 Çukurovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği

6 Eğitim 2023 Derneği Kocaeli Temsilciliği

7 Gölcük Amasyalılar Derneği

8 İstiklâl Gazileri Varisleri Anma ve Yaşatma Derneği

9 İzmit Türk Ocakları

10 Kocaeli Alperen Ocakları

11 Kocaeli Aydınlar Ocağı

12 Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği (KOŞYAD)

13 Kocaeli Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası

14 Kocaeli Ülkü Ocakları

15 KOÜ Türk Dünyası Kulübü

16 Milliyetçi Avukatlar Derneği (MİAD)

17 Selçuklu Düşünce Kulübü

18 T.Kamu Sen Kocaeli İl Temsilciliği

19 Toplumcu Milliyetçilik Oluşumu

20 Türk Büro Sen Kocaeli Şubesi

21 Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şubesi

22

Türk Eğitim Gelişim Akademisi (TEGA) Kocaeli İl Temsilciliği

23

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube

24

Türk Emekli Sen Kocaeli Şubesi

25

Türk Enerji Sen Kocaeli İl Temsilciliği

26

Türk Haber Sen Kocaeli İl Temsilciliği

27

Türk İmar Sen Kocaeli İl Temsilciliği

28

Türk Kültür Sanat Sen Kocaeli İl Temsilciliği

29

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi

30

Türk Tarım Orman Sen Kocaeli İl Temsilciliği

31

Türk Ulaşım Sen Kocaeli İl Temsilciliği

32

Türk Yerel Hizmet Sen Kocaeli İl Temsilciliği

33

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kocaeli Şubesi

34

Uluslararası Avrasya Eğitimciler Federasyonu Kocaeli Temsilciliği

35

Ülkücü İşçiler Derneği Kocaeli Şubesi

36

Yesevî Ocağı Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.