Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Ağu/150

“Akritas’a Karşı TMT” – Ahmet SANVER

Resim

İşadamı ve eski TMT’cilerden Ahmet Sanver’in, ikinci kitabı “Akritas’a Karşı TMT”

Sanver kitabında, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT), “TMT’nin Rumların Akritas Planı’nı bir günde nasıl yok ettiğini” çevresinde yaşananlara ve anılarına da dayanarak anlatıyor.

Sanver, kitabın girişinde okuyucuya şöyle sesleniyor; “Elinizdeki bu kitapta, Kıbrıs’ta Rum saldırılarının ve Kanlı Noel’in başladığı gün olan, 23 Aralık 1963 sabahından, 1968’e kadar olan anılarımın ilgi çeken bazı bölümlerini okuyacaksınız...”

Sanver, daha önce yayınladığı ilk kitabında “TMT ve Özel Harp Dairesi Anıları”nı yazmıştı. Sanver, üçüncü kitabı “Darbe Günleri  ile 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı ve Sonrası Savaş Anıları”nın hazırlıklarını sürdürüyor.

Kitabın önsözünü kaleme alan eski siyasetçi, yazar İsmail Bozkurt, kitapla ilgili; “Ahmet Sanver, anılarını o denli canlı ve gerçekçi anlatıyor ki o günlere geri gittim” ifadelerini kullandı.

Kitapta; “Soykırım Başlıyor, Türklere Ölüm, Şimdi Hazırlık Sırası Bizde, İlk Kurşun İlk Yaralı ve İlk Şehit, Babam Soyuldu, Boğaz İşgal Ediliyor, Kargalar, Kiliseler ve Camiler, Yorgacis’in Bombaları, Demir Bey, Geçitkale Olayları, Dürüst Ama Fevri, Orijinal TMT ve Mücahit Birlikleri Belgeleri...”

ResimResim (2)Resim (3)

Resim (4)Resim (5)Resim (6)

Resim (7)Resim (8)Resim (9)

Resim (10)Resim (11)Resim (12)

Resim (13)Resim (14)Resim (15)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.