Necdet Sevinç ağabeyi, 22 Temmuz 2011 tarihinde kaybettik.. Allah rahmet eylesin.
Necdet Sevinç / Gazeteci, Yazar
1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine “Allah'ın olmadığını” yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı.
Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a geldi. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı.
Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi’nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi’nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi’nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Binlerce köşe yazısı yazdı.
22 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.
ESERLERİ:
Yazarını Kurşunlatan Yazılar,
Sanık Yazılar,
Tutanak,
Ferman,
Ülkücüye Notlar,
Ajan Okulları,
Gaziantep'te Türk Boyları,
Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü,
Osmanlı’dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri,
Eski Türkler’de Kadın ve Aile,
Osmanlılar’da Sosyo-Ekonomik Yapı,
Arşiv Belgeleriyle Tehcir,
Ermeni İddiaları ve Gerçekler,
Pontus’la Hesaplaşma,
Duruşmalar,
Acının Tadı,
Türkiyat.
25 Şubat 2001 tarihinde İSTANBUL Ataköy Holiday İnn Otelinde gerçekleşen Hoca Ahmet Yesevi Vakfı 8. Hoşgörü Ödül Töreninde Yılın Fikir Adamı Ödülünü kazanan Necdet Sevinç’e Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar plaket ve ödülünü takdim ederken
Ali Odabaş, Necdet Sevinç, Ahsen Okyar, Dr. Halil İbrahim Kahraman
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.