15.teravih Derince Merkez Camiinde..
1 Temmuz 2015 Çarşamba / Bu akşam Ahmet Acar kardeşime oruç açmaya davetliyiz.
Yengemiz hanımefendinin hazırladığı mükemmel iftar sofrasından kalktıktan sonra 15. terevih namazını eda etmek için Derince Merkez Camiine geçtik.
Cami önündeki meydanda yüzlerce Derinceli çaylarını yudumluyor ve sohbet yapıyordu.
Hocanın komutları benim de, yanımdakilerin de, oturması gerekirken kalkmamıza sebep oldu. Müezzin olarak arkada yer alan hocanın ise hemşehrisine torpil yapmış demesseniz harika olduğunu söylemeliyim. Gerçekten değerli hemşehrim Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi Müdürü de olan Recep Özaydın hocamız hafızamızda kalacak müezzinlik yaptı.
Derince Merkez Camii
Muhteşem bir görünüme sahip olan Derince Yeni Merkez Cami’nin görüntüsü göz kamaştırıyor
Mimari açıdan en görkemli cami
Nisan 2007’de temeli atılan ve önceki dönemde önemli mesafe kat edilen Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan Derince Yeni Merkez Cami, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın gayretleri sonucu tamamlandı. Mimari açıdan bölgenin en görkemli camisi olan Derince Yeni Merkez Cami, 2 bin 500 kişilik cemaate kapılarını açacak kapasitede. Başkan Alemdar’ın 2009 Mart ayında kaba inşaat çalışmaları durmuş vaziyette devraldığı caminin tüm bölümleri titizlikle yapıldı.
Bölgenin en önemli ibadet merkezi
Sadece Derince’nin değil, Kocaeli’nin ve ülkemizin de en önemli ibadet merkezlerinden biri olan Derince Yeni Merkez Cami, görkemli mimarisiyle benzersiz bir görünüme sahip.
Ahmet Acar, Ahsen Okyar, M. Murat Okyar Derince Merkez Camii önünde
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.