Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Tem/150

ÇIRAĞAN’DA İFTAR MENÜSÜ, ÇİN LOKANTASI’NDA SAHUR – Süleyman PEKİN

ÇIRAĞAN’DA İFTAR MENÜSÜ, ÇİN LOKANTASI’NDA SAHUR – Süleyman PEKİN

Ünlü diyetisyen Canan Karatay’dan edindiğimiz bilgilere göre Tokat’a bağlı Zile İlçesi’nin Belkaya Beldesinde Kaymakamlıkça Ramazan Ayı münasebetiyle “1.Mutluluk Veren Bira Açma Yarışması” tertiplenmiş ve bilhassa oruca niyetli Müslüman Türkmenlerin katılması istenmiş.

Doğan Haber Ajansı’na göre Ramazan öncesinde İçişleri Bakanlığı tarafından İç ve Doğu Anadolu Bölgemizdeki tüm illerin lokanta, restoran, market, bakkal ve benzeri yerlerde içki türleri ile sigara satışı zorunluluğu getirilmiş.

Turkuvaz Radyo, 22 Haziran’da Bursa’nın Tahtaköprü Nahiyesi’nde Ramazan operasyonları çerçevesinde güvenlik güçlerinin polise karşı koyma suçunu bahane ederek tam 18 Müslüman Manav’ı yargısız infaz yaparak katlettiğini duyurdu.

Adana’nın Çukurova Bölgesi’nde incelemeler yapan gazeteci Ali Kırca ise ezanın, Kur’an okumanın, cemaatle namaz kılmanın Valilikçe yasaklandığını ve cami yapımına izin verilmediğini tespit etmiş. Artan dinî baskılar üzerine bölgede 300 civarında köyün boşaldığını ve 100 bin civarında Müslüman Yörük’ün komşu Suriye’ye sığındığını da bildirmiş.

Tuhafınıza mı gitti? İnanamadınız mı?

Ramazan şokuna mı girdiniz; hurma yeyin, geçer.

Oysa bu olanlar gerçek.. Sadece aktaran isimler de yanılmış ve yer adlarını yanlış telaffuz etmiş olabilirim.

Seyit Tümtürk diyeceğime Canan Karatay demişim; özür.. Tokat Zile değil Hotan İli Niye İlçesi Ruksiya Beldesi diye düzelteyim. Olay ayniyle vaki..

Doğan değil Uygur Haber Ajansı.. Doğu Anadolu değil Doğu Türkistan.. Gerisi tastamam doğru!

Radyonun adı Hür Asya.. Olaylar Bursa’nın değil Kaşgar’ın Tahtaköprük Bölgesi’nde geçiyor. Ölü sayısı 28 de olabilir..

Kaymakamlıklarımızı, Valiliklerimizi ve Bakanlıklarımızı töhmet altında bırakmayalım; onları Çin Hükümeti’ne bağlı olanlarla yer değiştirelim. Polis de olduğu gibi Çin Polisi olsun.

Adana Çukurova’yı Arakan Rohingya ile değiştirirseniz hiçbir sorun kalmaz. Oradaki Müslümanların başına gelenler hariç.. Gazeteci de Ali Kırca değil Aslan Balcı olacak.. Myanmar Hükümeti’nin göz yummasıyla bahse konu rakamlarda boşalan köylerden komşu Bengladeş’e sığınanlar siz bu yazıyı okurken de artacak ve artmakta..

Ahhh, nerde o eski Ramazanlar?! Temaşa, Direklerarası, sahur gezmeleri, şıralar-şerbetler…

Aman Kadir Gecesi için kısa mesaj hazırlamayı unutmayın. Bayram mesajınız da şöyle alengirli, özel bir mesaj olsun emi..

Yada facebook ve twitter’de paylaşımlarda bulunarak iftara kadar vakit kazanabilirsiniz. İftar için ailece bir yere çıkmayı ihmal etmeyin. Sahur daha da ayrı..

Gazze, Mursî, Esad, Umre, Zemzem, Hurma, Tayyip, Yasin-Tebâreke…

Çeyrek asır önce bir Patagonya’nın Sesi Radyosu ve Vatandaş Rıza karakteri vardı. Turistler ona sorardı: “Sen, Müsliman?” El-cevap: “Zaman zaman

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.