Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Haz/150

30 yılda uyanamayanların rahatı aman kaçmasın..

10367696_1127811290568336_7879777257793668425_n  Musul-Kerkük petrolü dünyanın en önemli kaynaklarındandır. ABD, bir geçenek (koridor) açarak bu petrolü Türkiye ve Suriye'ye (dolayısıyla, Rusya-Çin ve İran birliğine) yedirmeden doğrudan Akdeniz'e ulaştırma derdindedir çünkü bu kaynak olmazsa ekonomisini daha fazla çeviremeyecektir.

Batı tarafından kurulan IŞİD'in görevi bu geçeneği (koridoru) Türkmen ve Araplardan temizlemek ve sağ salim PYD'ye (Suriye Kürtlerine) teslim etmektir.

Ayrıca kurulacak olan Kürdistan ikinci bir İsrail olarak Batı çıkarına kullanılacaktır.

BOP denilen bu çalışma tıkır tıkır işlemektedir, bu durumdan en büyük zararları görecek olan Türkiye ise ölüm sessizliğine bürünmüş olanları izlemektedir.

Durumun kısa ve acı özeti budur...

Ek 1: Atatürk'ün en büyük öngörülerinden birisi de Hatay'ı almasıdır. O zaman bu yolu kullanmak isteyen İngilizler vardı. Paşam yollarını tıkamıştır. Yoksa 1937'de hasta yatağından kalkıp Hatay'a kadar gider miydi?

Ek 2: BOP'a Rusya ve Çin'in çok fazla karşı çıkmamasının nedenleri vardır. Rusya Kırım'ı almıştır, Çin'e Doğu Türkistan verilmiştir. En azından bu oldu bittilere göz yumulmuş, ses çıkarılmamıştır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.