Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Haz/150

Kırım Tatarları, Tepreş’te buluştu

  14 Haziran 2015 Pazar / Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile geleneksel hale getirilen Uluslararası Kırım Tatarları Tepreş Şenliği’nin bu yıl ikincisi Sapanca Seka Kamp Alanında Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlendi.

‘Baharın gelişi’ anlamına gelen Tepreş’e Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Aracı ev sahipliği yaparken çok sayıda vatandaş etkinlikte yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İbrahim Aracı, şenliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Bugün burada Kırım’ın işgalini konuşmak istemiyoruz. Ama Kırım Tatarları dünyanın neresinde olursa olsun yaşadıkları toplumlara çok rahat uyum sağlamışlardır. Ayrıca yaşadıkları toplumlarda önemli mevkilerde yer almışlardır. Kırım Tatarları, yaşadıkları her ülkede o ülkenin kanunlarına uyarak yaşadılar. Ama gelin görün ki kendi ana topraklarımızda bize bu fırsatlar verilmiyor. Bizler karar aldık. Daha da çoğalarak birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız. Kırım’da da istediğimiz şey oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasıdır” dedi.

İbrahim Aracı’nın konuşmasının ardından Tatarların her bahar şenliğinde geleneksel olarak yaptığı ekmek yuvarlama işlemi yapıldı. Tatar kültüründe kalakay denilen ekmek, yuvarlandıktan sonra düz gelirse o senenin bereketli geçeceğine inanılıyor. Şenlikte çeşitli etkinliklerin yanı sıra yemek yarışması da düzenlendi. Geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya katılan yemekler arasında kavurmalı börek birinci, enginar dolma ikinci oldu. Sarı burma ve tava lokum ise üçüncülüğü paylaştı.

Şenlikte dünyaca ünlü keman gurubu Sersebil Keman gösterdikleri performansla ilgi odağı oldu. Yaklaşık 15 dakika boyunca sahnede kalan Sersebil Keman gurubuna Tatar Halk Dansları gurubu eşlik etti. Sersebil Keman Grubu performanslarının sonunda sahneden yoğun alkışlarla uğurlandı. Sersebil Keman Grubunun ardından Milano Grand Prix’in de sahibi Nariman Balich akordeon konseri verdi.

 

Resim (16)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.