Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22May/150

41. ŞURA – Prof.Dr. Mustafa E. ERKAL

mustafa erkal prof41. ŞURA - Prof.Dr. Mustafa E. ERKAL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını resmen gerektiği gibi kutlayamadık. Birileri ellerinden gelse milli bayramları kaldıracaklar. Bayramı statlardan alıp kapalı salonlara sıkıştırdık. Bir büyük ilimizin valisi güneş altındaki eski kutlamalardan şikayetçi… Çocuklar şimdi daha rahat ortamdaymışlar…

***

HDP’nin Türkiye partisi olup olmadığı tartışılıyor. Sol ve aşırı sol oylara talip olan ve buna göre konuşan bu parti Yunanistan ve Ermenistan’ın çıkarları ile paralel beyanlar verdiğine göre olsa olsa Yeni Türkiye’nin partisi olabilir.

***

İktidar partisinin Kıbrıs politikası yanlış ve çelişkilerle doludur. Anlaşılan bu yanlış AB Bakanı ve Başmüzakereci ile sürüyor. Bu zat Türk tarafını toplum olmaktan çıkarıp devlet yapan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli R. Denktaş’ı çözümden yana olmamakla adeta suçluyor. “Çözümsüzlük çözüm değildir” diye ortaya fırlayan aceleciler Rum tarafı ve Yunanistan ile değil; Denktaş ile mücadele etmişlerdi. KKTC’yi AB üyelik sürecinde engel gören çarpık anlayış Rum ile nasıl pazarlık yapabilir. Sadece Kıbrıs politikası bile Türkiye’de bir iktidar değişikliğinin gerekçesi olabilir.

***

Aydınlar Ocakları’nın 41. Şurası Manisa Aydınlar Ocağı’nın ev sahipliğinde 15-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapıldı. Manisa Ocağımızda eski ve yeni yönetimlerde çok değerli arkadaşlarımız görev yapmışlar ve yapmaktadırlar. Başta başkan Sayın Ergün Tuatay olmak üzere Yönetim Kurulunu tebrik ederiz.

Her tarafı tarih kokan bu şehzadeler şehrinde 23 Ocağımız bir araya geldi. Yoğun bir iştirak gerçekleşti. Aslında bu şura Manisa’da yapılan üçüncü toplantı idi. Şura Manisa Belediye Başkanlığı’nın Mehteran gösterisi ile başladı. Açılış ve protokol toplantılarından sonra istişare toplantılarına geçildi. Akşam Miraç Kandili dolayısıyla özel bir program yapıldı ve Prof.Dr. Mustafa Yıldırım ilgi çekici bir konuşma yaptı. Ertesi gün bir hilal şeklindeki Çanakkale Müzesi ziyaret edildi. Değerli tarih öğretmeni ve Yönetim Kurulu üyesi Sayın Kenan Tozak savaşı yaşarcasına milli duygu yüklü güzel bir sunum yaptılar. Tarihi mekanlar ziyaret edildi. Mevlevihanenin bakımı Celal Bayar Üniversitesi tarafından üstlenilmiş; ancak duvarlardaki Celal Bayar University afişi bu esere o kadar yabancı ki… Eserlere maddi bakım yapmayı üstlenenler bunları manevi bakımsızlığa terk etmemelidirler. Bize rehberlik yapan Sayın Mehmet Veysi Dörtbudak’a teşekkür borçluyuz. Şura diğerlerinde olduğu gibi sonuç bildirisinin hazırlanması ve açıklanması ile sona erdi. 42. Şura Iğdır Aydınlar Ocağı’nın talebi üzerine Iğdır’da yapılacaktır.

Beş sayfalık sonuç bildirisi Ocağımızın internet sitesindedir. Bildiride; Türk Tarihi, Atatürk, Cumhuriyet ve milli kimlikle bir hesaplaşma ve dış destekli bir kumpas olan Yeni Türkiye macerası ele alınmıştır. Yeni Anayasa, başkanlık sistemi, açılım ve sözde çözüm süreci, hukuk devletindeki kayıplar, bürokrasinin siyasallaştırılması, genel seçimler, ekonomide gizlenen gerçekler, eğitimdeki partizanlık, uyuşturucu terörü, kadına şiddet, GDO’lu ürünler, dış politikadaki çelişkiler ve yalnızlaşma, KKTC’nin önündeki birleşme tuzağı ve yeni Annan Planı, Irak ve Suriye Türkleri, Suriyeli mülteciler sorunu, sözde Ermeni soykırımı iddiası gibi konular yer almıştır. Manisa’nın sorunları ve özellikle tarım öne çıkmıştır. Genelde tarım ihmal edilmektedir. Çiftçi, kotalar konduğundan pamuk ve tütünü ekememekte; eş-dost ve yandaşlara ithalat kapısı açılmaktadır. Bildiride, 80 bin dolayındaki Ermenistan vatandaşının geri dönmesi ve Yunan Adalarına tatil için gidilmemesi tavsiye edilmiştir.

Aydınlar Ocağı dün de bugün de etkili bir kuruluştur. Bugünkü iktidarlar 1970’lerdekilerin çizgisinde olabilseydi aynı tesirliliği iktidarlar üzerinde bugün de fazlasıyla gösterirdi. Milli devlet ve milli kimlikle kavgalı iktidarlara faydalı olamayız.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.