Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9May/150

60 yaşından sonra KGK Geçiş Dönemi Eğitimindeyiz..

   8 Mayıs 2015 Cuma / Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ﴾KGK﴿ ile Kocaeli Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ﴾KOÜSEM﴿ ve Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası iş birliği ile gerçekleştirilen ve meslekte 15 yılını dolduran mali müşavirleri kapsayan Geçiş Dönemi “Bağımsız Denetçi” Eğitimi Sertifika Programı başladı.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ve Kocaeli Üniversitesi arasında Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi uyarınca 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, fakülte mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM) eğitimlerini yürütmek üzere işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ﴾KGK﴿ ile Kocaeli Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ﴾KOÜSEM﴿ ve Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası iş birliği ile gerçekleştirilen ve meslekte 15 yılını dolduran mali müşavirleri kapsayan Geçiş Dönemi “Bağımsız Denetçi” Eğitimi Sertifika Programı başladı.

1 ay sürecek eğitime toplam 22 kişi katıldı. Sınavlar sonunda verilecek olan belge ile KGK tarafından tescil edilecek kişiler “Bağımsız Denetçi” olarak görev yapabilecekler. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile 26 Eylül 2011 tarihli 660 sayılı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri çerçevesinde anonim şirketlerinin tümü ve limitet şirketlerinin de belirli cironun üzerindeki tüm şirketler artık bağımsız denetime tabidir. Bu nedenle bu şirketlerin artık bilanço raporları ve denetimleri “Bağımsız Denetçi”ler tarafından yapılacaktır. Bu şirketlerin sayısı 80 bin civarındadır.

8 Mart 2015 Cuma günü Sat:16:00’da ilk derse girdik. Hocamız Prof. Dr. Vasfi Haftacı’nın verdiği bilgileri can kulağı ile dinledik. 22 Kişiyiz, yaş ortalamamız da epeyce yüksek..

Prof.Dr. Vasfi Haftacı

Prof.Dr. Vasfi Haftacı, Ahsen Okyar, Serdar Kandemir, Abbas Özcan ve eğitime katılanlar

Prof.Dr. Vasfi Haftacı ve eğitime katılanlar

Ahsen Okyar, Serdar Kandemir, Abbas Özcan ve eğitime katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.