Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

3May/150

Akça Koca Platformu üyeleri İstanbul Sözbir Hotel’de seminere katıldı.

2 Mayıs 2015 Cumartesi / Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu üyeleri İstanbul Sözbir Otelde Kazandıran Beden Dili seminerine katıldı.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Zülfikar Özkan ile Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Şenay Işık’ın semineri İzmitliler ilgiyle dinledi. Dr. Özkan; “İletişimde Söylenen sözün %7, Ses tonunun %35 ve beden dilinin %58 oranında etkili olduğu bilinmelidir. İletişimde başarılı olanların beden dilini öğrenerek hayatın her alanında kullandıklarını da görmekteyiz.” dedi.

İstanbul Paşa Limanı sahilindeki Sözbir Hotel’deki toplantıya; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri; Dr. İsmail Çapçı, Makine Mühendisi Çetin Mut, Dr. Ayşe Zeynep Turan, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar ve Çevre Mühendisi Banu Çevikel ile Harita Mühendisi Ali Kahraman, Ekonomist Cihat Uçar, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Dr. Oktay Taşolar, Dş Hekimi Elif Turan, Av. Naci Kara, Kandıra Sağlık Müdürlüğü emekli personeli Fevzi Genç, Aile Hekimi Dr. Mehmet Ayas, eski Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gençer, İşadamı Necati Pilavcı, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka ve eşleri katıldı.

Seminer sonunda Fevzi Genç tarafından Kandıra’dan getirilen Kandıra yoğurtları konuşmacılara takdim edildi. Hasan Uzunhasanoğlu ve İbrahim Gençer birlikte teşekkür ederek Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan’a plaket sundu.

Toplantı, İstanbul'un Asya'yı Avrupa'ya bağlayan eşsiz panaromasında, tarihte Asya kapısı olarak yerini alan Üsküdar'ın Boğaziçi kıyısındaki tarih kokan mimarili Sözbir Hotel’de yenen yemek ile sona erdi.

DSCN2768Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan Kazandıran Beden Dili konusunda bilgi verirken

İbrahim Gençer, Dr. Oktay Taşolar, Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan, Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu, Emine Uzunhasanoğlu

DSCN2793Hasan Uzunhasanoğlu ve İbrahim Gençer birlikte teşekkür ederek Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan’a plaketini takdim ederken

DSCN2791Fevzi Genç ve Dr. Ayşe Zeynep Turan Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Şenay Işık’a Kandıra Yoğurdu takdim ederken

DSCN2797Ayşe Çapçı, Elvan Mut, Banu Çevikel, Emine Uuznhasanoğlu, ve Ayşegül Karakadılar, Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan’a Kandıra’dan getirilen yoğurt bakracını takdim ederken

DSCN2811Banu Çevikel, Asuman Kahraman, Ali Kahraman, Nezaket Genç, Fevzi Genç. Dr. Mehmet Ayas

DSCN2809Hasan Uzunhasanoğlu, Yrd.Dr.Dr. Zülfikar Özkan, Coşkun Karakadılar, Cihat Kaymas, Suzan Kaymas

DSCN2856İzmitli hanımlar gurubu seminer hocaları Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan ve Şenay Işık ile birlikte Sözbir Otel’in terasında

DSCN2832Seminere katılanlar  Yrd.Doç.Dr. Zülfikar Özkan ve Şenay Işık ile birlikte Sözbir Otel’in terasında

 

SÖZBİR HOTEL

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan, İstanbul’un tarihini Boğazın eşsiz güzelliğiyle bütünleştiren Sözbir Royal Residence Hotel, Osmanlı’nın esas kalesi olan Üsküdar’daki arazinin üzerine; Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarının 1000 yıllık mirasının, ‘yaşayan ve yaşatan müze otelini’ kurmaya karar verir.

Taş ve ahşap el oymacılığının en güzel örneklerini göreceğiniz ‘SÖZBİR ROYAL RESİDENCE HOTEL’, saraylara yakışır bir biçimde el işi ve göz nurunun 10 yıllık emeğiyle tamamlanır. Örneğin, sadece otelde kullanılan ve Nevşehir’den getirilen 40 tır taş blokları, 25 sanatçı ustasının 2.5 yılda el emeği ve göz nuruyla elde oyularak monte edilmiştir. Sözbir Royal Residence Hotel, Manzarasıyla Büyülüyor.

Dolmabahçe Sarayı’nın hemen karşısında yer alan Sözbir Royal Residence Hotel, Tarihi Yarımada’dan İstanbul Boğazı’na kadar uzanan eşsiz manzarasıyla konuklarını büyülemektedir. Boğazı gören ve tüm odaları suit olan otelde misafirlere; Roma, Bizans ve Osmanlı’ya başkentlik yapan 3 bin yıllık bir tarihin büyüleyici atmosferi yaşatılmaktadır. Mistik, egzotik, birçok rengi ve kültürü içinde barındıran İstanbul’umuz, tarihi dokusunu yansıtmakta. Ağırlıklı olarak yabancı iş adamlarının tercihi olan Sözbir Royal Residence Hotel’in, gecelik konaklama fiyatı 330 euro ile 4500 euro arasında değişmektedir.

Sözbir Royal Residence Hotel, Dizilerin Gözdesi, İzlenme rekoru kıran Kurtlar Vadisi’yle dizi yapımcılarının en gözde çekim mekanı haline gelen Sözbir Royal Residence Hotel, her yıl 20’ye yakın diziye ev sahipliği yaparak, Hollywood film platolarını aratmıyor. Kurtlar Vadisi, Acı Hayat, Yaprak Dökümü, Ezel, Binbir Gece gibi dizilerin yarı sıra; katalog, klip çekimi gibi konularda da yoğun talep alan otel, mevcut yoğunluğu nedeniyle birçoğunu geri çevirmek zorunda kalıyor. Anadolu Yakası’nın İlk consept Oteli; ‘Sözbir Royal Residence Hotel’Yapımına 1992 yılında başlanan ve 2002 yılında kapılarını Türk turizmine açan Sözbir Royal Residence Hotel, Anadolu Yakası’nın ilk consept Otelidir. 2 ayrı parsel üzerine 8 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilen otelin tümü Boğaz manzaralı, 47 ile 130 metrekare arasında değişen 50 suit odası vardır.

Otele ilk girdiğinizde, taş işçiliğinin ihtişamı karşısında büyülenirsiniz. Otel duvarlarındaki Osmanlı Padişahlarının tablolarını, fermanlarını, bir müzeyi gezer gibi incelersiniz. Otel’de, ahşap el oymacılığı ve kaplamalar, saraylara yakışır bir biçimde elde oyularak hazırlanmış ve üzerindeki boyalar lake ile yapıldıktan sonra, tamamen el işçiliği ile patine edilip, altın varaklarla süslenmiştir. Mobilyalar, birçok saray kataloglarından seçilmiş ve konsepte uygun olarak hazırlatılmıştır. Mobilyaların kumaşları da özenle seçilmiş, aslına uygun dokutulmuştur. Otelin tüm mermer kaplamaları yine çok özel granitlerden seçilmiş, zor ve çok özel bir işçilikle monte edilmiştir. Suitlerde yer alan bütün aksesuarlar, sehpalar, masalar tamamen el oymacılığıyla yapılmış ve oda renklerine göre ayrı ayrı patine edilmiş, altın varaklarla süslenmiştir. 8 ayrı renkte dizayn edilen oda renkleri duvar kağıtları, bordürler, tavan kartonpiyerleri ile özenli bir çalışma ve dikkatle tasarlanmıştır. Odalarda yer alan tüm aksesuar malzemeleri, kül tabloları, vazolar, seramikler oda renklerine göre seçilerek, altın kaplamalarla süslenmiştir. Odalarda yer alan deri malzemeler de odanın rengiyle uyumludur.

Otel içindeki tüm tablolar, Osmanlı padişahları ve dünya imparatorlarının portreleri ile süslenmiştir. Bu tabloların tümü, 4 yıl gibi uzun bir sürede hazırlanmış ve aslına uygun olması için hala üzerinde çalışılmaktadır. Dünyada eşi benzeri olmayan Sözbir Royal Residence Hotel, aynı zamanda 200 kişi kapasiteli Sultan’s Restaurant’ı, 350 kişi kapasiteli Havuz-Bar Restaurant’ı, 70 kişi kapasiteli Bordeaux Bar- Restaurant’ı, 50 kişi kapasiteli Teras Restaurant’ı, 10 kişiden 200 kişiye kadar olan konferans ve toplantı salonlarıyla, banket ve catering hizmetleri ile yerli ve yabancı misafirlerine hizmet vermektedir. Boğazın incisi Sözbir Hotel beklentilerinizi gerçeğe dönüştüren detaylara ve sizlere önem veren, unutulmayacak organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.