Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19Nis/150

“Ermeni Soykırımı 100 Yılın Yalanı” adlı panel Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti.

18 Nisan 2015 Cumartesi / İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “100 Yıllık yalan” isimli panele ilgi de büyük oldu. Halilova’nın “Türk’ün ayağının değdiği her yer anavatanıdır” söylemi salonu alkışa boğdu.

Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma görevlisi Sertaç Demir ile Prof. Dr. Hanım Halilova’nın konuşmacı olarak katıldığı panele siyasi partilerin temsilcileri de ilgi gösterdi.

Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir’in, Eyüp Yüce’ye ait  “100 yıllık yalan” adlı şiirle açılışını yaptığı etkinlikte Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma görevlisi Sertaç Demir, “Bazıların herhalde Türk Milleti ile alıp veremediği var ki 100 yıl sonra aynı şeyi tekrar önümüze sürüyorlar. Türkiye emperyal güçlerce yıllardır; Alevi Sünni ve Türk-Kürt gibi etnik ve mezhepsel sorunlar ile uğraştırılmış, Ermeni soykırımı iddialarıyla meşgul edilmiş ve bölgesel güç olması önlenmiştir.” dedi.

Ermeni soykırımı iddialarının asılsızlığıyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Hanım Halilova, “Osmanlı’da Ermeniler dağınık bir şekilde yaşıyorlardı. Osmanlı toplumu içerisinde hiçbir yerde bir kentin yarı nüfusuna bile sahip değillerdi. Asıl sorulacak soru 1914’te Anadolu’da ne kadar Ermeni yaşıyordu sorusu olur. Türkiye süreci doğru yönetmeli ve Azerbaycan ile işbirliği içinde aktif bir diplomasi yürüterek sözde Ermeni Soykırımını tanıyan ülkelere 'yaptıklarının yanlış olduğunu, iyi komşulukla bağdaşmadığını, gerilim ve kutuplaşmayı artırdığını ve barışa hizmet etmediğini' anlatmalıdır. Türk Milleti'nin her sene ABD ve AB'nde soykırım kararı çıkacak mı diye beklemekten yorulduğunu söylemelidir.” dedi.

“100 yıllık yalan” paneli

Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma görevlisi Sertaç Demir

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu üyesi İbrahim Gençer, Kocaeli Kandıralılr Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar

Prof. Dr. Hanım Halilova

Serhat Duyar, İbrahim Metin ve toplantıya katılanlar

Prof. Dr. Hanım Halilova

İdris Türkten, Cevat Nas, Av. Naci Kara, Nejdet Özmen, Erkan Büyüksökmen, Tufan Kayalar ve toplantıya katılanlar

Eğitimci, Ahsen Okyar

İzmit Halk Eğitim Kültür Salonu

İbrahim Metin, Ahsen Okyar

Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma görevlisi Sertaç Demir, Ahsen Okyar

Ahsen Okyar, Prof. Dr. Hanım Halilova ve kitabı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.