Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Mar/150

BASIN TOPLANTISINA DAVET

Türk Milletine,

Türkiye’nin, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere muhtelif illerinden 1145 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımı ile “Türk Milletine Çağrımızdır” başlıklı açıklama, 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de Türkiye Barolar Birliğinde yapılacaktır.

Türk Milletini aydınlatmak, ülkemizi yönetme konumunda bulunanları uyarmak üzere; Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde ve Şehitler Haftası’nda yapılacak olan bu açıklama; bir demokratik Sivil Toplum hareketidir; amacımız Sathı Müdafaadır, O satıh da bütün Vatandır..

Bu önemli STK hareketine, sizleri davet ediyoruz.

Türkiye Sivil Toplum Birliği/Türk-Bir

Tertip Komitesi

Şehit Aileleri Federasyonu, Türkiye Kamu-Sen, İstanbul Aydınlar Ocağı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Boyları Konfederasyonu, Hukukun Egemenliği Derneği, Milli Düşünce Merkezi, Kamu Çalışanları Vakfı, Demokrasi-Kadın ve Gençlik Derneği, Türk Aydınlar Vakfı, İmamoğlu Asar Vakfı,

******

Türkiye Barolar Birliği, Barış Manço Caddesi. Av. Özdemir Özak Sokağı Nu: 8, Balgat /ANKARA

İrtibat içim, Tel. 0312.231.31.94-95

E-Posta: turkbirplatformu@gmail.com

*******

Türk toplumunun değerli kanaat önderi,

Türkiye Sivil Toplum Birliği/Türk-Bir, Şubat 2014 tarihinde 27 kuruluşun katılımı ve desteği ile oluşturulmuştur. Kurucu STK’ların ve temsilcilerinin isimleri eklidir. Bu güne kadar, Kıbrıs, bölücü terör ve Ermeni Mezalimi başta olmak üzere birçok faaliyet yapılmıştır. Türk-Bir hakkında fikir edinmeniz için, yayımladığı basın açıklamalarını ve bazı çalışmalarını ekli olarak gönderiyoruz.

Ankara’da teşkil edilen bu platformu, bütün Türkiye’yi kapsayacak şekilde, Köy Dernekleri de dâhil olmak üzere yaymak istiyoruz. Sizi bu birliğe davet ediyoruz. Katılımınızla “Türkiye Sivil Toplum Birliği/Türk-Bir”, Türk Milletini temsil noktasına ulaşacaktır. Gönüllü olarak oluşturulacak olan bu demokratik hareketin gücünü şimdiden tasavvur etmek mümkün değildir.

Türkiye Sivil Toplum Birliği/Türk-Bir’in, kısa zamanda Türk Milletini temsil edecek güce ulaşacağına inanıyoruz. Yapacağı açıklamalarla, Türk Milletini bilgilendirmek, sorumluları uyarmak; ülkemize, birlik ve beraberliğimize düşmanca saldırılar düzenleyen dış mihraklara karşı koymak suretiyle, Türkiye’mize sahip çıkmış olacağız. Kısaca, bu güne kadar tek tek çalışan STK’lar olarak, bu hizmetlerimize, bundan böyle işbirliği ve dayanışma içinde hareket ederek, daha kapsamlı ve yararlı hizmetleri ilâve eymiş olacağız. Bu demokratik gücün boyutlarını şimdiden tasavvur etmek mümkün değildir.

Türk-Bir, tamamıyla demokratik esaslara göre çalışacaktır. Yönetim, ekseriyetin tercihiyle belirlenecek, her faaliyet için katılımcıların fikrine müracaat edilecektir. İsteyen, istediği zaman hareketten ayrılabilecek, istediği zaman tekrar katılabilecektir.

Türkiye Sivil Toplum Birliği/Türk-Bir, Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, 18 Mart 2015 günü Ankara’da Türkiye Barolar Birliği Salonunda yapılacak basın toplantısıyla,“Türk Milletine Çağrımızdır” başlıklı, 8 maddelik bir bildiriyi açıklayacaktır. Türk-Bir Platformuna katılmak için “Çağrı” metnini talep edip “imzalıyorum” diyerek bildirmeniz yeterli olacaktır. Böylece hem basın toplantısını düzenleyen, hem de Platformu oluşturan konuma gelmiş olacağız. Mümkünse basın toplantısına bizzat katılmanızı tercih ederiz.

Bu ilk adımdan sonra bir yıl içinde, birlikte binlerce STK’yı platformunuza davet etmek suretiyle katılmalarını sağlayarak hedefimize ulaşmış olacağız.

Yürekten sevgi ve saygılarımızla.

Türkiye Sivil Toplum Birliği/Türk-Bir

1. Bu mesaj 3 bin STK’ya gönderilmiştir.

2. Bir süre önce de,”Türk Milletine Çağrı” başlıklı, her düşünceden 300 ünlü kişinin imzaladığı 3 maddelik bir bildiri kamuoyuna açıklanmış ve son derece etkili olmuştu. Bu defa kişiler yerine STK’ların hareketini başlatıyoruz. Bu bir demokratik STK hareketidir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.