Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Şub/150

AKP’DEN ADAY ADAYI OLAN MİLLİYETÇİLERE SORULAR – Av. Ruhittin SÖNMEZ

ruhittin sönmez avAKP’DEN ADAY ADAYI OLAN MİLLİYETÇİLERE SORULAR – Av. Ruhittin SÖNMEZ

7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için aday adaylığı müracaatları devam ediyor.

AKP’den aday adayı olanlar içinde, kendisini Türk olarak tanımlayan, Türk Milliyetçisi hissedenler herhalde vardır.

Özellikle seçimler yaklaşınca AKP liderleri “tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak” sloganlarını sıkça telaffuz eder. PKK terör örgütü ve yan kuruluşlarına sert görünümlü çıkışlar yaparlar. “Eski ülkücülerden”, onların çektiklerinden bahseder, gözyaşı sosuna bandırılmış metinler okurlar. Hatta rahmetli Alpaslan Türkeş’ten bir vesileyle bahsederler.

Çünkü AKP tabanından sayılan “milliyetçi” oylar vardır ve bu oyların yoğun olduğu bölgelerde “Türk Milliyetçisi” olarak tanınan adaylar gösterilir.

AKP’nin bu politikaları bugüne kadar başarılı oldu.

AKP yandaşı anket firmalarının da tespit ettiği gibi MHP’nin gerçek tabanı asgari yüzde 26-28 arasındadır. Yani kendisini Türk Milliyetçisi olarak hissedenlerin yarısı MHP’ye oy vermemektedir. MHP’nin gevşek oylarının çoğunun CHP’ye değil, AKP’ye kaydığı aşikârdır.

Özellikle “Selçuklu Hilali” diye adlandırılan ve MHP tabanının en güçlü olduğu şehirlerde MHP, AKP’nin ardından ikinci sıraya düşmüştür.

AKP seçmeninin diğer büyük bir kesimi de (MHP’ye yakın olmasa bile) Türk milliyetçisidir. Bu kesimin de kendi partisi dışındaki ikinci tercihi MHP’dir.

*****

ADAYLARA SAYGI DUYMAMIZ İÇİN

Milletvekili seçilmek ve siyaset yoluyla milletimize hizmet etmeyi istemek saygı duyulması gereken bir durum.

Kendi inanç ve fikirlerinize uyan bir partinin adayı olarak Meclis’e girmek ve siyasi, ahlaki, dini, ekonomik değerlerinize uygun politikalar geliştirilmesine katkı sağlamaya çalışmak önemli ve değerli bir tercihtir.

AKP’den aday olup, kendisini Türk hissetmeyen veTürk milliyetçiliğini ayakları altına alanlara” bugün için bir sözüm yok.

AKP’den aday adayı olan Türk Milliyetçilerine ise bu çerçevede saygı duymamız, şu sorulara makul ve mantıklı cevaplar almamıza bağlı.

***

AKP iktidarları boyunca, gittikçe yoğunluğu artan bir şekilde, Türk kimliğine karşı sistematik bir saldırı yapılmakta. Türk olmaktan adeta utanır hale getirildik.

AKP dönemi “Ne mutlu Türk’üm Diyene” sloganının ayıplandığı, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” sözünden rahatsız olanları rahatlatmak için “Andımız’ın” kaldırıldığı, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin temel ilkelerinin saldırıya uğradığı bir dönem oldu.

Bu dönemde devamlı olarak, 1915 olayları sebebiyle Ermenilerden özür dilememiz istendi. Dersim olaylarını "katliam" olarak niteleyip, Kerbela'ya benzettiler. Bu sebeple isyancılardan, İngiliz ajanı bazı Kürtlerden, tarihi hesaplaşmalar yaşadığımız Türk’e düşman olan unsurların hepsinden özür dilememiz gerektiği anlatıldı.

“AKP iktidarından önce hepimiz Türk'tük. Türk olmaktan kurtulduk" dediler.

O halde ilk sorumuzu soralım.

Ey, AKP milletvekili aday adayı. Siz de Türk olmaktan kurtulan ve bundan mutlu olanlardan mısınız?

Öyleyse AKP milletvekili olmaya çalışmak size yakışır.

***

Silah bırakmamış terör örgütü ile müzakere edilerek ve bir bölgemiz PKK ve yan kuruluşlarının hâkimiyetine devredilerek bölgede paralel bir devlet yapılanması gerçekleşti.

Türkiye’nin Anayasası ve kanunları Meclis’te görüşülmeden diğer muhalefet partilerinin bilgisi ve onayına sunulmadan, terör örgütünün İmralı ve Kandil’deki liderlerinin onayına sunulmakta. Terör örgütü fiilen Türk Devletini yöneten bir ortak haline getirildi.

Ey AKP’den aday adayı olan Türkler, milliyetçiler… Seçimden sonra, Çetebaşı Apo yönetiminde Özerk bir Kürdistan kurulması, (seçilirseniz sizin oylarınızla) Anayasal bir statüye kavuşturulacak.

Ülkemizin bölünmesine ve devletimize PKK’nın ortak edilmesine gönül rahatlığıyla “evet” diyebiliyor musunuz?

Cevabınız “evet” ise tercihiniz doğrudur. Yerinizi bulmuşsunuz demektir.

***

Saray’ın bugünkü emanetçisi “Türkiye tipi bir başkanlık” sistemi ile “diktatörlük” düzenine kapı aralayacak bir çalışma içinde. Bu çalışmanın başarısı AKP’nin seçimi kazanmasına bağlı. Yani siz adayların seçilmesine.

Kendisini yargı denetiminden tamamen muaf tutacak, bu “nevi şahsına münhasır (kendine özgü) Başkanlık Sistemi” ile geri kalmış diktatörlük ülkelerinden biri haline gelmemiz için oy verebilecek misiniz?

***

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları kapsamında açıklanan bütün ses kayıtlarının doğru olduğu, montaj ve dublaj olmadığı açığa çıktığı halde, istifa ettirilen 4 bakan, Reza Zerrab ve diğer sanıklar yargıdan kaçırıldı.

Ucunun nereye kadar gideceği bilindiği için AKP milletvekillerinin oylarıyla Yüce Divan yolu da kapatıldı.

Ey yeni aday adayları.. Siz de “itiraf etseler bile bende makul şüphe oluşmadı” diyecek bir pişkinliğe sahipseniz, partinizi ve şahıslarınızı hırsızların hamisi durumuna düşürürken, aklınıza ve vicdanınıza değil, yukarıdan gelen emirle oy verecek meşrepte iseniz tercihiniz doğrudur.

***

Sizden önceki sözde Türk milliyetçisi AKP milletvekilleri bütün bunları yaptılar. Onlar bütün bu imtihanlardan geçemediler. Anlaşıldı ki Onlar Türk ve milliyetçi sıfatlarını kullanırken samimi değiller imiş. En azından bu sıfatları kullanmaya layık değillermiş.

***

Ey AKP aday adayları.. Bütün bunlar değil de, belki de son 6 senedir ekonomik büyümenin yüzde 3’ü aşamamış olmasına bir çare bulmuşsunuzdur. AKP öncesi Cumhuriyet dönemi ortalaması yüzde 5 olan büyümenin gerisine düşen partinizin ekonomik başarısızlığını savunmanız kolay olmayacak.

Hatta ABD’nin faiz politikasının değişmesi ve AB’deki ekonomik durgunluk sebebiyle büyümenin yüzde 3 civarında devam etmesi bile daha zor olacak.

Kaldı ki gelir dağılımındaki bozukluk sebebiyle bunun geniş halk kitlelerine düşen payı yine düşük olacak. Aslan payını yine saraya yakın havuzcular, küfürbazlar almaya devam edecek.

AKP aday adayları… Ekonomide de halk lehine yapacağınız fazla bir şey yok gibi.

“Saraya yakın patronlarla dirsek teması kurarak gelecek seçimi garantilerim, bu arada birkaç hemşerimi işe aldırırım, birazını da sosyal yardımlardan faydalandırırım” diyorsanız doğru yerdesiniz.

AKP aday adayı olurken, Türk Milliyetçisi olanlar bu muhasebeyi yapsınlar.

Ya kendileri olarak kalsınlar. Ya da öncekiler gibi değişmeyi, dönüşmeyi göze alarak bu yola girsinler.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.