Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Oca/150

Ümit Yalım; Ege’de Türk adaları işgal altında

  29 Ocak 2015 Perşembe / Aydınlar Ocağının  daveti ile İzmit’e gelen emekli Kurmay Albay Ümit Yalım,  2004 yılından sonra Ege’de Yunanistan tarafından işgal edilen Türk adalarının elimizden nasıl kayıp gittiğini ve hükümetin kayıtsızlığını anlattı

Kocaeli Aydınlar Ocağı geleneksel hale getirdiği aylık konferanslarında bu ay Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'ı konuk etti. '2004-2009 yılları Arasında Vatan Toprakları Nasıl İşgal ve İlhak Edildi' adlı sunumu büyük ilgi görürken programa, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, KOU Fen edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Balıkesir Aydınlar Ocağı Başkanı Recep Sabit, Kocaeli Aydınlar Ocağının eski Başkanları Nihat Gürer ve Ahsen Okyar da katıldı.

Sönmez; Ülkemizde her üç kişiden biri sosyal yardımlarla geçiniyor.

İlk olarak konuşma yapan Aydınlar Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Ruhittin Sönmez, 2015 yılının Türkiye açısından dananın kuyruğunun koptuğu ve çeşitli travmaların yaşanabileceği bir yıl olacağını söyleyerek, şunları kaydetti: “Bugün Yunanistan'daki gördüğümüz kriz yıllık milli gelirin 27 Bin dolardan 25 Bin dolara düşmesi neticesinde yaşanmaktadır. Bugün Türkiye ise tüm büyük devlet söylemlerine rağmen 10 Bin Doları geçemiyor. AKP iktidarının yıllık büyüme ortalama oranı %3 iken, Cumhuriyet tarihi boyunca ülkenin yıllık ortalama büyüme oranı %5'tir. Diğer bir taraftan çözüm süreci diyerek ülkenin doğusunda asayişi bozdular. Bölgede devletin bir etkisi kalmadı. Ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı silah yardımı yapıldı. Başbakan teröristlerin alınlarından öptü, Türkiye bunu da gördü. Selahattin Demirtaş, artık dananın kuyruğu kopacak diyor ve bu sefer elimizde kalan dana olacak kuyruk değil diyor. PKK, bölgede özerk bir devlet kurarak Türkiye Cumhuriyeti devletine pamuk ipliği ile bağlanmak istiyor. Bölgedeki tüm yeraltı ve yerüstü kaynaklarını kullanmak istiyor.  23 milyon insan sosyal yardım sistemine kayıtlı görülüyor. Yani ülkemizde her üç kişiden biri sosyal yardımlarla geçiniyor. İnsanları kendilerine mecbur hale getirmişler”

Prof. Dr. Erkal; “Ülkenin Milli Bütünlüğünü tartışmaya açıyorlar”

Ruhittin Sönmez'in ardından konuşan Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, Aydınlar Ocağı’nın hiç kimseden emir ve direktif almayan bir sivil toplum örgütü olduğunu ve ülkemizin gerçek manada hizmetler görebilmesi için Aydınlar Ocağı gibi bağımsız, kimseden emir almayan, yerli ve milli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Konuşmasına devam eden Erkal şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti terör örgütü yöneticisi ile pazarlıklar neticesinde bir şekilde ülkeyi bölmeye çalışıyor. Ülkenin milli bütünlüğünü tartışmaya açıyor. Fakat dünyada hiçbir ciddi devlet milli birlik ve bütünlüğünü tartışmaya açmamaktadır. Açılım adı altında terörist başıyla pazarlıklar yapılmaktadır. Son günlerde yapılan araştırmaya göre ülkem için her şeyi yaparım diyen insanların oranı %10 azalmıştır. Türkiye hükümeti marjinal grupların istekleri doğrultusunda anayasa değişikliği yapmaya çalışmaktadır. İşte milliyetçiliği ve milli menfaatleri içine sindiremeyenler bu ülkeye hiç bir fayda getirememiştir. Bizler milli ve dini kimliğimizden gurur duyarız. Bugün çeşitli oyunlarla insanımızın enerjisini farklı yönlere harcamasını sağlıyorlar. İnsanları ülkenin gerçek gündeminden uzaklaştırıyorlar”

Yalım; "Yunanistan, İşgal ettiği 16 adayı bu iktidar döneminde ilhak etti.”

Son olarak konuşmasını yapan Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, iktidarın 2004-2009 yılları arasında Ege Denizindeki 16 tane adayı Yunanistan'a peşkeş çektiğini söyledi. Yalım “İngiltere gibi sömürgeci bir devletin bile bir toprağı ilhak etmesi 30 yıl kadar sürerken Yunanistan'ın 5 yıl gibi kısa bir sürede bizim adalarımızı ilhak etmesi anlaşılır bir şey değildir” dedi. Hükümetin bu duruma sesini çıkarmadığını söyleyen Yalım, “Hükümet ses çıkarmadığı gibi ses çıkaranların da sesini kısmaktadır.  1993'te de yine Yunanistan'ın Ege Adalarına sahip çıkmaya kalkmış ancak Tansu Çiller buna müsaade etmemiştir. Yunan askerlerini adalarımızdan çıkarmıştır. 462 yıldır bizim olan Eşek Adası, Rodos Adası gibi 16 adaya artık pasaportla giriyoruz. Atalarımızın canını vererek savaşarak aldığı toprakları bu iktidar savaşmadan Yunanistan'a peşkeş çekmiş ve bu millete en büyük ihaneti etmiştir” dedi.

Ümit Yalım; “Savunma Bakanlığının Millisi Kalmadı”

Ege bölgesinde yer alan İzmir, Aydın ve Muğla belediye başkanları Başkanlık yetkilerini Yunanistan belediye başkanları ile bölüşmektedirler diyerek sözlerine devam eden Yalım, “Bu duruma kimse kalkıp bir şey demiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda söyleyecek bir sözü yok. Onun olmadığı gibi başka partilerin ve iktidarın da bir şey dediği yok. Milli Savunma Bakanlığı Ege adalarını Yunanistan'ın ilhak ettiğini inkar ediyor. Hem de pişkin bir şekilde bunu yapıyor. Artık Savunma Bakanlığının Millisi kalmamıştır. Bu düpedüz bu millete ihanettir. Bakan da başbakan da genelkurmay başkanı da bu olanlardan dolayı mutlaka yargılanacaktır. Lozan anlaşmasında vermediğimiz, savaşla kazandığımız adalar bu iktidar döneminde savaşılmadan verilmiştir. Yunan deniz kuvvetleri ve hava kuvvetleri sınır ihlali yaptığı zaman hiçbir engellemeye takılmıyor ancak, Türk deniz ve hava kuvvetleri ufak bir sınır ihlali yaptığında hemen engellemeye maruz kalıyor. Aydın ili sınırları içerisinde Eşek adasında Yunan sat komandoları konuşlandırılmış ve füzelerin ve uçaksavarların namlusu İzmir'e çevrilmiş durumda. Yunanistan bir yıl içinde 1047 uçağımızı engellemiş durumda. “ dedi.

“Rodos Türk Camisi ibadete kapatıldı.”

Son olarak yine adalardaki camilerin kapatılıp kapılarına kilit vurulduğunu ve altına alışveriş merkezi kurulduğunu, bazılarının ise altında meyhaneler kurulduğunu söyleyen Yalım şunları kaydetti: "Rodos Türk camisi ibadete kapatılarak altında meyhane açılmıştır. Rodos adasındaki 27 caminin kapısına kilit vurulmuş kapatılmıştır. Orada yaşayan 4 Bin kadar Müslüman halk görmezden gelinmiş ve camileri kapatılmıştır. Müslümanların yaşadığı adalardaki camiler kapatılırken, Bursa'da olmayan Rum Cemaati için Metropolit ataması yapıyorlar, Hıristiyanların kiliselerini restore ediyorlar”

"Terör suçundan yargılanacaklar"

Terörün kendi ülkesinin topraklarını başka ülkelere peşkeş çekmek olduğunu söyleyen Yalım, iktidarın batıda bu uygulamayı aynı şekilde yerine getirdiğini söyleyerek, “İktidar, terör suçu işlemiştir ve er ya da geç terör suçundan yargılanacaklardır. Onlar da bunun farkında oldukları için bugün terörist başıyla masaya oturmuşlar pazarlık yapıyorlar. Bir şekilde onu affetmeye çalışıyorlar. Aslında onu affederken kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Çünkü onların yatıkları da terör suçudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını başka ülkelere peşkeş çekmişlerdir. İşte bunun farkında olan hükümet yetkilileri eğer terörist başını bir şekilde affedebilirlerse aslında kendilerini de aklamış olacaklardır.” dedi.

Yeni üye Av. Ömer Faruk Yıldırım

Bu arada Kocaeli Aydınlar Ocağı'nın yeni üyesi Av. Ömer Faruk Yıldırım'ın rozeti Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal tarafından takıldı.

Ümit Yalım Kimdir?

1959 yılında Malatya / Yeşilyurt’ta doğan Yalım 1976 Yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden, 1980 yılında Kara Harp Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümünden, 1990 yılında Kara Harp Akademisi’nden, 1996 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun oldu. 1997 yılında İngiltere / Londra’da bulunan Savunma Lisan Okulu’nda İngilizce eğitimi aldı. Piyade Subayı olarak Komando ve Hava İndirme birliklerinde Takım ve Bölük Komutanı olarak, Kurmay Subay olarak, İç Güvenlik Tabur Komutanı, Tugay, Tümen ve Ordu Komutanlığı Karargahları ile Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve Milli Savunma Bakanlığı’nda Karargah Subayı olarak görev yaptı.2000 Yılında Bosna Hersek / Saraybosna’da konuşlu SFOR / NATO Karargahında, İhtimalat Harekat Planlaması ve Müşterek Harekat Planlama Başkanı olarak,2001-2003 Yılları arasında Ürdün / Amman’da Askeri  Ataşe olarak,2003-2005 Yılları arasında Kara Kuvvetleri Lisan Okul Komutanı olarak görev yaptı.2006-2009 Yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda; Harbe Hazırlık ve Harekat İhtiyaçları Şube Müdürü, Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi Amiri, Ortadoğu ve Afrika Şube Müdürü olarak görev yaptı.2009-2010 Yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaptı ve aynı yıl emekliye ayrıldı. reelpiyasalar.com adlı İnternet Dergisi’nde yazarlık yapan Ümit Yalım'ın yazıları ve makaleleri değişik dergi ve gazetelerde yayımlanmakta ve Yalım Uluslararası İlişkiler alanında doktora çalışması yapmaktadır. Evli ve iki çocuklu olan Ümit Yalım İngilizce bilmektedir.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez

Nihat Gürer, Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, Dr. A. Gülden Sönmez, Av. Ruhittin Sönmez, Ümit Yalım

Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa E. Erkal

10469038_10153042068022432_4033937217651852204_nKOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, İzmit Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Sezin Türkkal

Cengiz Aslan, Dr. Abdullah Arslantürk, Hasan Yılman, Ahsen Okyar, Ali Koç

Ahsen Okyar, Hikmet Bülbül, Mustafa Giray, İbrahim Gençer, Mustafa Küpçü

Balıkesir Aydınlar Ocağı Başkanı Recep Sabit, Ahsen Okyar, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal

Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, Av. Resul Elmas, Av. Ruhittin Sönmez

Recep Sabit, Nihat Gürer, Cemal Barış, Prof. Dr. Mustafa E. Erkal

Ahsen Okyar, E. Kurmay Albay Ümit Yalım, Av. Ruhittin Sönmez, Nihat Gürer, İbrahim Gençer, Ali Kahraman

Recep Sabit, Ahsen Okyar

Emre Burasalıoğlu, Ferhat Bursalıoğlu, Erdal Baykara, Dr.Ali Değirmenci, Ahsen Okyar, Recep Sabit, Dr. İsmail Çapçı, Salim Yaşar

Emre Bursalıoğlu, Ahsen Okyar, E. Kurmay Albay Ümit Yalım, Ferhat Bursalıoğlu, Erdal Baykara

Cengiz Aslan,

Ahsen Okyar, Burhan Türker, Mustafa Yeğin, Prof. Dr. Halis Ayhan

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.