Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Eyl/111

Vali Topaca’nın burs hassasiyeti / Galip ATAMAN

http://www.demokratkocaeli.com/Files/yazarbig/galip.jpg">

Galip ATAMAN
kocaelidemokrat@gmail.com

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın “üniversite öğrencilerine burs” vaadi çok konuşuldu, yazıldı, çizildi, sonunda gerçekleşti.

Oysa ki, Ülker Grubunun kurucusu Sabri Ülker ve Kırlangıç yağları patronu Aydın Bolak’ın bursuyla okuyan Lütfü Türkan, iş adamı ve Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Rumeli Eğitim Vakfı Başkanı olarak bugüne kadar binlerce öğrenciye burs vermesine rağmen hiç kimse farkında bile değildi.

Annesinin adına okul yaptırdı, her zaman şehit yakınlarının yanında oldu adından tek kelime edilmedi.

Kim bilir bu seferki “burs”, belki 12 Haziran seçimi öncesi “milletvekili seçilirsem maaşımı öğrencilere burs olarak dağıtacağım” vaadinde bulunması, belki milletvekili oluşundan dolayı medyada fazla yer aldı.

Türkiye’de ve Kocaeli’nde onlarca hayırsever, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs veriyor ama kimsenin haberi bile olmuyor.

Türkkan’ın vereceği bursun medyada bu kadar çok yer almasının belki de bilmediğimiz nedenleri vardır…

MHP ROZETLİ BURS KOMİSYONU

Milletvekilliğinden alacağı aylık 10 bin lirayı, “Bursla okudum, bursun önemini bilirim” diyen hayırsever iş adamı Lütfü Türkkan’ı seçim meydanlarında verdiği sözünün arkasında durarak 50 öğrenciye burs verecek olması nedeniyle bir kez daha kutluyorum.

Ancak, burs vaadinde bulunduğunda da kendisini telefonla aramış, oluşturulan burs komisyonuyla ilgili çekincelerim olduğunu söylemiştim.

İşte Lütfü Türkkan’ın isteği doğrultusunda burs kriterlerini ve bursiyerleri belirleyecek komisyon üyeleri; Lütfü Türkkan (MHP Milletvekili), Ruhi Çavdar (MHP eski il başkanı ve 2. sıra milletvekili adayı), Nihat Gürer (MHP’li TBMM Başkan Vekili Meral Akşener’in ağabeyi, eski MHP il başkanlarından), Süleyman Pekin (MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı), Ahsen Okyar (Aydınlar Ocağı eski Başkanı, MHP’li Nihat Gürer ekibinden), Mustafa Efe (Körfez Ticaret Odası Başkanı), Muzaffer Şişmanoğlu (Kızılay Şube Başkanı), İsmet Çiğit (Gazeteci), Vefa İbrahim Aracı (iş adamı).

Lütfü Türkkan, Vali Topaca’yı ziyaretinde, ilimizde tarafsızlığı(!) ön plana çıkmış, insanların güvenini kazanmış isimlerden oluşan komisyon marifetiyle 8 ay süreyle 50 üniversite öğrencisine 200’er lira burs vereceğini söyler ve yardımını ister.

MHP’Lİ ÜYELER ÇIKARTILDI

Vali Topaca, Lütfü beyi dinler ve bursun Kocaeli Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde verilmesi ve bursiyerleri tespit edecek kurulun Valilikçe belirlenmesi gerektiğini söyler.

Bir vali yardımcısı başkanlığında 6 kişiden oluşacak kurulda; milli eğitim il müdürü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma il müdürü, İsmet Çiğit, Süleyman Pekin ve Muzaffer Şişmanoğlu’nun görev yapmasını önerir.

Böylece; Kocaeli Valiliği bünyesinde dağıtılacak Lütfü Türkkan bursundan yararlanacak bursiyerleri belirleyecek kurulda MHP’li Lütü Türkkan, Ruhi Çavdar, Nihat Gürer ve Ahsen Okyar By-Pass edilir.

Lütfü Türkkan’ın vereceği bursun MHP’lilere değil de siyasi kimliği ne olursa olsun gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmesi sağlanır.

50 öğrenciye verilmesi kararlaştırılan 200’er liralık burstan faydalanmak isteyen 10 öğrenciyi Lütfü Türkkan doğrudan belirleyecek, 40’ını MHP’lilerin olmadığı kurul seçecek.

Vali Topaca’yı böylesi hassas bir konuda objektif davrandığı, devletin kurumlarını MHP’lilerin kullanmasına izin vermediği için kutluyorum.

VEFA İBRAHİM ARACI BURSU

Milletvekili Lütfü Türkkan gibi, iş adamı Vefa İbrahim Aracı da bursların Kocaeli Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından verileceği, vakfa yapılan bağış karşılığı verilen makbuzların vergi matrahından düşüleceğinin netleşmesi üzerine her ay 50 öğrenciye 200’er lira burs vereceğini açıkladı.

Vefa İbrahim Aracı’nın burs vereceği haberi nedense MHP’li Lütfü Türkkan gibi basında fazla yer bulmadı.

Aracı’nın vereceği bursun danışma kurulunda da aynı isimler görev alacak, ancak bursiyerleri seçecek icra kurulu, Vali yardımcısı başkanlığında MHP ve sempatizanlarının olmayacağı kişilerden oluşacak.

Dileğim; Kocaeli Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla öğrencilere burs verecek hayırseverin sayısının Lütfü Türkkan ve Vefa İbrahim Aracı ile sınırlı kalmayıp, çoğalmasıdır.

KİMLER BURSTAN YARARLANACAK

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nca verilecek 200’er milyon liralık Lütfü Türkkan ve Vefa İbrahim Aracı bursundan, aileleri Kocaeli’nde ikamet eden, Türkiye’nin herhangi bir kentindeki üniversitelerin Tıp, Hukuk,,Siyasal bilimler fakültelerinde okuyan, kriterleri burs komisyonunca belirlenecek ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler yararlanacak.

Şehit çocuklarına ve anne-babası olmayanlara öncelik verilecek.

Başvurular 1-30 Eylül tarihlerinde vakfın internet sitesine yapılacak.

İlki Ekim ayında verilecek 200’er liralık burs 8 ay süreyle burs almaya hak kazanan 100 öğrencinin hesabına yatırılacak.

Vali Topaca’nın nezaretinde, bir vali yardımcısının başkanlığında oluşturulan burs icra kurulunun tarafsız kalacağına, hak edenlerin burstan yararlanacağına inancım tam.

yazı ile ilgili BİRKAÇ HATIRLATMA

Sevgili Galip Hocam,

Yukarıda yer alan “Vali Topaca’nın burs hassasiyeti” yazınızı dikkatle okudum.

1- Burs komisyonunda yer almak gibi bir talebim olmadı, haberim olduğunda da böyle bir faydalı organizasyon da adım (hem de listenin en başında) geçtiği için ziyadesiyle mutlu oldum.

2- MHP’li üyeler çıkarılmadı. Çünkü ismi geçen Nihat Gürer ve Ruhi Çavdar Av Köşkündeki toplantıya katılmadılar. By-Pass edilen olarak cemiyet hayatımızın iki önemli ismi yanına benim ismimi de eklemişsiniz. Ahsen Okyar hem burs komisyonunda ve hemde bir vali yardımcısı başkanlığında 6 kişiden oluşacak kurulda; Milli Eğitim İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl Müdürü, İsmet Çiğit ve Süleyman Pekin ile birlikte görev yapacaktır.

Yani; 6 üyeden oluşan seçici kurul üyesiyim.

3- Baştan beri sayın Valimizin böylesi hassas bir konuda objektif ve ilgili davranması memnuniyet vericidir.

4- Yazınızın son paragrafında; “Vali Topaca’nın nezaretinde, bir vali yardımcısının başkanlığında oluşturulan burs icra kurulunun tarafsız kalacağına, hak edenlerin burstan yararlanacağına inancım tam.” diye yazmışsınız. Yazı sahibi olarak Sizi ve bu göreve davet edenleri haklı çıkarmak burs icra kurulumuzun öncelikli görevi olacaktır.

Saygılarımla..

Ahsen OKYAR

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Yazarlarımızın da aydın kimlikli kişiler olması gereğini bir kere daha görmüş bulunuyorum.


Leave a comment

Geri izleme yok.